reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
zobaczcie co znalazłam :)
Częstotliwość współżycia

Ze względu na ograniczoną zdolność dziennej produkcji plemników przez męskie jądra (6,6 mln/dziennie) do niedawna uważano, że najbardziej optymalne jest współżycie w dni płodne raz na dwa dni. W ostatnich latach pojawiło się kilka prac naukowych obalających ten pogląd. Według nich codzienne współżycie zmniejsza ilość defektów genetycznych w plemnikach, a nawet zwiększa ilość plemników w nasieniu. Wedle aktualnych doniesień naukowych, do największej ilości poczęć, niezależnie od częstości współżycia, dochodzi po zbliżeniu w dniu owulacji.

a jak to u Was wygląda?
Też działaliśmy wg teorii co 2 dni. I dupa. Teraz będzie codziennie. Prawda taka że reguły nie ma. Czasem wystarczy raz i bach...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi jaki macie śluz przed okresem?Bulbasek a ty jaki masz sluz?ja mam ciagle mokro ale ten sluz jest taki gęściejszy z domieszka rzadszego.sama juz nie wiem mam nadzieję ze sobie nie wkrecam jak zawsze;)
Luxuorius śliczny twój synek, cudowny:)
A kit z tym sluzem. Ja tylko płodny na 100 % mam wtedy kiedy dni płodne. A przed @ i po @ to raz taki raz siaki...już nie wnikam[emoji6]

20170127-123405.jpg

pozdrawiamy cioteczki :*
Slodziak[emoji175]

Ja też tak uważam :) chyba żadna ze starających się nie pije do upadłego :D
Ja w pierwszej to na Dzień Nauczyciela się spiłam...ale to było może z 2 dni po owu czyli ew.zapłodnieniu jeszcze przed zagnieżdżeniem. Dopóki nie ma wspólnego łożyska nie zaszkodzi dziecku. No ale nadmiar nie wskazany

Dziewczyny czy w czasie oczekiwania na @ pijecie alkohol?
Przy długich staraniach trudno sobie pewnie ciągle odmawiać, a z drugiej strony myśli krążą w okół jednego tematu ;)
Ja do owu tak, żyję normalnie. Mniej więcej na tydzień przed @ już nic nie ruszam. Komórka która się jeszcze nie zagniezdzila jest samowystarczalna i nic nie czerpie z nas
Powodzenia

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry