reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej [emoji6] same dobre wieści z rana [emoji6] Siwa, to mnie zaskoczyłaś tym, żeby nie wstawać z łóżka do rana.. ja często od razu lecę do kibelka..
Dziewczyny, doradźcie mi.. byłam u lekarza bo nadal mam gorączkę i jestem rozbita..nie dostałam antybiotyku ale leki przeciwzapalne m.in na bazie ibuprofenu.. czytałam, że te leki zaburzają owulacje. I teraz moje pytanie, dzisiaj mam dopiero 6dc, moge teraz te leki brać, a np odłożyć około 10dc? Czy w tak wczesnej fazie cyklu też zaszkodzę owulacji?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Basia na to pytanie to chyba nikt ci nie odpowie, pewnie taki jest efekt przy długotrwałym stosowaniu wysokich dawek. Nie sądzę aby ibuprofen wzięty 3-4 dni zaburzyl cały cykl ale czasem i zerwana noc potrafi coś poprzesuwać. Ciężko osądzić jednoznacznie.

Dziewczyny powiedzcie mi jaki macie śluz przed okresem?Bulbasek a ty jaki masz sluz?ja mam ciagle mokro ale ten sluz jest taki gęściejszy z domieszka rzadszego.sama juz nie wiem mam nadzieję ze sobie nie wkrecam jak zawsze;)
Luxuorius śliczny twój synek, cudowny:)
Śluz przed okresem jest bardziej wodnisty od plodnego. Plodny jest jak białko jajka

zobaczcie co znalazłam :)
Częstotliwość współżycia

Ze względu na ograniczoną zdolność dziennej produkcji plemników przez męskie jądra (6,6 mln/dziennie) do niedawna uważano, że najbardziej optymalne jest współżycie w dni płodne raz na dwa dni. W ostatnich latach pojawiło się kilka prac naukowych obalających ten pogląd. Według nich codzienne współżycie zmniejsza ilość defektów genetycznych w plemnikach, a nawet zwiększa ilość plemników w nasieniu. Wedle aktualnych doniesień naukowych, do największej ilości poczęć, niezależnie od częstości współżycia, dochodzi po zbliżeniu w dniu owulacji.

a jak to u Was wygląda?

Częstotliwość współżycia

Ze względu na ograniczoną zdolność dziennej produkcji plemników przez męskie jądra (6,6 mln/dziennie) do niedawna uważano, że najbardziej optymalne jest współżycie w dni płodne raz na dwa dni. W ostatnich latach pojawiło się kilka prac naukowych obalających ten pogląd. Według nich codzienne współżycie zmniejsza ilość defektów genetycznych w plemnikach, a nawet zwiększa ilość plemników w nasieniu. Wedle aktualnych doniesień naukowych, do największej ilości poczęć, niezależnie od częstości współżycia, dochodzi po zbliżeniu w dniu owulacji.

a jak to u Was wygląda?
Podobno tak jest. Ale mój gin powiedział że trzeba cały miesiąc co 2 dni. A nie tylko w dni płodne

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Częstotliwość współżycia

a jak to u Was wygląda?
Czytałam cały artykuł o tym, mój M to zawsze mówił, że on ma codziennie gotowa armie :)

Do góry