reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry Wszystkim...
"Dobry" to słowo nie na miejscu o tej godzinie, przy wstawaniu o 3:30 po 3 godzinach snu... Przez ostatnie wydarzenia /praca, wkręcanie sobie ciągle że zaskoczę w tym miechu.../ nie mogę zasnąć.
Jestem niewyspana, rozdrażniona i nie mogę się ogarnąć. Wszystko mnie wkurza. Godzinna jazda tramwajem do pracy doprowadza mnie do szału. Ja nie wiem, czy ja jestem nienormalna, ale jak można się tak zawiesić, żeby z zamiłowaniem zżerać swoje gile? Powinnam mieć klapki na oczy jak kuń!!! No dobra, jak kobyłka!!!
Albo inny przypadek. Wysmarkuje nos, po czym otwiera chusteczkę i ogląda co tam kur...a jest? Ja pierd....ę!!! Złoto, kur..., złoto!!!
Coś czuje, że to będzie ciężki dzień ;)
Ania katar to objaw ciąży kochana wysoki progesteron,trzymam kciuki

reklama
A ja jako, że dzisiaj 2 dc, to już sobie sprawdziłam ewentualną datę porodu [emoji23] zakładając, że dong mi pomoże i cykl będzie trwał powiedzmy 32 dni, to planowana data to 5.11, a że będzie cesarka, to urodze w październiku. Wg wczorajszych ustaleń - ostatnim rzutem na taśmę [emoji1] rozbawiło mnie to, że kalkulator pokazuje mi już pierwszy tydzień ciąży choć jeszcze jej nie ma, może to proroczy znak, tak sobie będę wmawiać [emoji23]

1485416469-aaaaaa.jpeg

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziękuję :*
Już w moim lab. patrzą na mnie jak na wariatke jak bete robie :zawstydzona/y::baffled:

Caltha, Izabela90 życzę Wam dużo zdrówka I żeby dziadostwo szybko poszło precz!

Co do mycia włosów tez myje co drugi czasem co trzeci dzień ale grzywkę codziennie.
Na mnie też tak patrzyli leki i co mc na betae

Dziewczyny, a wejdzcie na dzidziusiowo.pl na kalkulator, to do dziewczyn dzieciatych lub ciężarówek, które znają płeć :-) tam można sprawdzić płeć wg skończonych lat i miesiąca zapłodnienia, zobaczcie czy u Was się sprawdziło. Ja sceptycznie podchodzę do takich rzeczy, ale jak sobie sprawdzałam z młodym, to wyszło dobrze :-D teraz mi pokazuje, że jak zajdę w lutym, to będzie dziewczynka, w marcu chłopiec, a w kwietniu i maju dziewczynka :-D kurde, w marcu chyba nie będę próbować haha [emoji23]

qdkkx1hpzei65q7s.png

@Antonia2016 słyszałam że opieka od 12 tyg do aż do porodu jest świetna tu :) tylko trzeka przetrwać te 12 tyg pierwsze ;)

@Paraplu ja też niestety rano ogóle to już na wieczór kluje. Nogi jak nogi ale okolice intymne strasznie cierpią!:( włosy muszę myć codziennie inaczej wyglądam jakby ktoś wiadro oleju na mnie wylala a mam długie włosy i chce je właśnie ściąć jak w Polsce będę przynajmniej mniej szamponu będzie szło :-D

@StorAnia widzę typowy nerw ciazowy :tak:

@Lanvin dziękuję :) a jedziemy do Polski równo za tydzień już się nie mogę doczekać :) Ja się cieszę, że u Ciebie się w końcu ruszyło nie w tą stronę co miało bo miałas być w dwupaku w moich życzeniach ale ze Krwawka przyszła to przynajmniej nowy cykl można zacząć :yes:

Hej ja wczoraj bylam u rodzicow, wieczorem wrocilam, spedzilam se dzien z bratowa i naszymi dziecmi, pomogla przy malym, polulala, odpoczelam troche :)
nocke mialam ciezka, bo mlody na cycu wisial i nie dal se wyjac za zadne skarby
dobrze ze sobie choc trochę odpoczełaś
A ja jako, że dzisiaj 2 dc, to już sobie sprawdziłam ewentualną datę porodu [emoji23] zakładając, że dong mi pomoże i cykl będzie trwał powiedzmy 32 dni, to planowana data to 5.11, a że będzie cesarka, to urodze w październiku. Wg wczorajszych ustaleń - ostatnim rzutem na taśmę [emoji1] rozbawiło mnie to, że kalkulator pokazuje mi już pierwszy tydzień ciąży choć jeszcze jej nie ma, może to proroczy znak, tak sobie będę wmawiać [emoji23]

1485416469-aaaaaa.jpeg

qdkkx1hpzei65q7s.png
:)

ja tez zawsze sobie sprawdzam z kolejnym pojawieniem się @ mi wychodzi na 19.10
u mnie dziś 13 dc nie zmierzyłam temp bo okrutnie zaspałam chyba wczorajsze Przytulanki o 23 mnie tak wymęczyły
spóxniłam się pół godziny do pracy...dobrze ze szefowej jeszcze nie było
u mnie Przytulanki były 8,9,10 i 12 dc mam nadzieje ze dalej tak będą wyglądały staranka :)

dobrze ze sobie choc trochę odpoczełaś

:)

ja tez zawsze sobie sprawdzam z kolejnym pojawieniem się @ mi wychodzi na 19.10
u mnie dziś 13 dc nie zmierzyłam temp bo okrutnie zaspałam chyba wczorajsze Przytulanki o 23 mnie tak wymęczyły
spóxniłam się pół godziny do pracy...dobrze ze szefowej jeszcze nie było
u mnie Przytulanki były 8,9,10 i 12 dc mam nadzieje ze dalej tak będą wyglądały staranka :)
Kotek idziesz jak burza! :)

reklama
Dzień dobry Wszystkim...
"Dobry" to słowo nie na miejscu o tej godzinie, przy wstawaniu o 3:30 po 3 godzinach snu... Przez ostatnie wydarzenia /praca, wkręcanie sobie ciągle że zaskoczę w tym miechu.../ nie mogę zasnąć.
Jestem niewyspana, rozdrażniona i nie mogę się ogarnąć. Wszystko mnie wkurza. Godzinna jazda tramwajem do pracy doprowadza mnie do szału. Ja nie wiem, czy ja jestem nienormalna, ale jak można się tak zawiesić, żeby z zamiłowaniem zżerać swoje gile? Powinnam mieć klapki na oczy jak kuń!!! No dobra, jak kobyłka!!!
Albo inny przypadek. Wysmarkuje nos, po czym otwiera chusteczkę i ogląda co tam kur...a jest? Ja pierd....ę!!! Złoto, kur..., złoto!!!
Coś czuje, że to będzie ciężki dzień ;)
Jesteś taka pocieszna StorAnia i urocza :D :* poczekaj co przyniesie cykl i poważnie bym się zastanawiała nad zmianą na pewno pracy. Higiena psychiczna to podstawa.

Do góry