reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny, a wejdzcie na dzidziusiowo.pl na kalkulator, to do dziewczyn dzieciatych lub ciężarówek, które znają płeć :-) tam można sprawdzić płeć wg skończonych lat i miesiąca zapłodnienia, zobaczcie czy u Was się sprawdziło. Ja sceptycznie podchodzę do takich rzeczy, ale jak sobie sprawdzałam z młodym, to wyszło dobrze :-D teraz mi pokazuje, że jak zajdę w lutym, to będzie dziewczynka, w marcu chłopiec, a w kwietniu i maju dziewczynka :-D kurde, w marcu chyba nie będę próbować haha [emoji23]

qdkkx1hpzei65q7s.png
Matko mi wychodzi dziewczynka. Lanvin a Jan to było z zachcianki i i innymi przesądami w twojej pierwszej ciąży? Sprawdziło się? Mnie denerwuje jak tesciowa się pyta na co mam ochotę kwaśne czy słodkie bo kwaśne chłopak a słodkie dziewczynka a co jeśli mi się w ogóle nie chce jeść nic mi nie smakuje i jem bo muszę?
Jak to u was dziewczyny były? U mnie niby boboseksy były przed samą owulka lub w trakcie więc na chłopaka by wychodziło...

reklama
Nessi podwójnie gratuluję! Wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Duuużoooo siły, zdrówka i spokojnych 9 mcy! ❤

Nimiti to dobrze, że krwawka zdecydowała się w końcu pojawić. Powodzenia w nowym cyklu :)

Mfifi jeszcze raz gratuluję! Niech aniołek nad Wami czuwa. Dużo zdrówka dla Was :* ❤

Verq mamy ten sam termin @. Trzymam kciuki żeby nie przyszła :)

StorAnia mam nadzieję, że ten cykl okaże się owocny i będziesz mogła pójść na zwolnienie.

Marc trzymam kciuki za II!

Joasia nie zakładaj najgorszego, pogódźcie się i działajcie. Nie możecie zmarnować tej okazji :)

Bulbasek nie trzymaj nas dłużej w niepewności :) trzymam kciuki za II

Campari0202 gratuluję

Leeleeth gratuluję i spokojnej ciąży życzę :) jednak coś w Tym jest, że Nasze aniołki same decydują kiedy do nas zejść. Niby nie miałaś szans na ciążę w tym cyklu przez pecherzyk a jednak. Nigdy nie można się poddawać :)

M2b gratuluję! ❤ Życzę spokojnych 9 mcy :) super, że TSH utrzymuje się na niskim poziomie.

Luna gratuluję ❤ dużo zdrówka i spokojnego czasu. Jak się czujesz?

Wszystkim zafasolkowanym o których zapomniałam życzę spokojnych i nudnych 9 miesięcy oraz szczęśliwego rozwiązania ❤

Za wszystkie fighterki niezmiennie trzymam kciuki! A czekającym na @ życzę żeby nie przyszła przez 9 mcy :)

U mnie dziś 23dc wiec nudne oczekiwanie. W 14dc byłam na monitoringu podejrzeć czy jakieś jajeczko urosło (owu. przeważnie 17-19dc) a tu się okazało, że pecherzyk już pękł- najprawdopodobniej w 13dc :szok:
Obstawiam, że to przez Donga :rolleyes2: cykl nie był zbyt dobrze obstawiony (przytulanki 9 i 12 dc) bo dopiero się przygotowywaliśmy do działania :-p
W 6dpo miałam lekkie jednorazowe plamienie żywą krwią, które daje mi nadzieję. Innych objawów brak..
Powiedzcie mi dziewczyny, jeśli teoretycznie zagnieżdżenie było w 6dpo to po jakim czasie najprędzej może wyjść pozytywny test?:confused:
Hej Kochana ;) ja jestem 9 dpo więc jeszcze zaczekam ze 2 dni to testu, bo teoretycznie w 10 dpo już chyba jakiś cień by wyszedł. A Ty kiedy w takim razie testujesz??? :) bo u Ciebie juz 10!!! :)

Matko mi wychodzi dziewczynka. Lanvin a Jan to było z zachcianki i i innymi przesądami w twojej pierwszej ciąży? Sprawdziło się? Mnie denerwuje jak tesciowa się pyta na co mam ochotę kwaśne czy słodkie bo kwaśne chłopak a słodkie dziewczynka a co jeśli mi się w ogóle nie chce jeść nic mi nie smakuje i jem bo muszę?
Jak to u was dziewczyny były? U mnie niby boboseksy były przed samą owulka lub w trakcie więc na chłopaka by wychodziło...
Ja jadłam ogrom słodkiego z synem i co i syn ;) a teraz jem mega dużo solnego mięsa itp to co też syn? Nie wierzę w to :)

Jak byłam w ciąży z synem to jadłam i kwaśne i słodkie a brzuch rósł mi od boków. Z córką odrzucilo mnie całkowicie od kwaśnego i miałam straszna ochotę na słodkie a brzuch rósł do przodu.

Witam z rana. Ovufriend zrobiło mnie dziś w jajo. Według wczorajszego stanu dziś było 7 dpo. Zrobiłam rano test - chyba ten gwałtowny spadek 3 dni temu mnie tak skusił. Po czym wklepałam dzisiejszą tempkę do ovufriend i mi przesunął ovu na 13dc, czyli dziś 3dpo.... Test oczywiście biel vizira, bo jak miałoby być inaczej. Nawet 7 dpo to zdecydowanie bardzo wcześnie i nie spodziewałam się zobaczyć kreski ale 3 dpo to idiotyzm...

Hej dziewczyny ale wy piszecie no nie nadrobienia Lanvin ja też tak zawsze sprawdzałam :D

Powiem wam że hormony mi dają popalić dzisiaj popłakałam się idąc na ulicy i słuchając piosenki Beyonce Run The World i ta piosenka doprowadziła mnje do płaczu [emoji23]
Haha, nieźle :-D jak się czujesz? :-)

Szczerze? Nie pamiętam, bo to było 7 lat temu :-) ale ja zawsze łączylam słodkie z kwaśnym itp, więc jako takich rewolucji nie było. Nie jadlam ogórów itp. Lubiłam słodycze, może dlatego młody taki duży się urodził [emoji1] ale jeśli słodkie na dziewczynkę, to mi się nie sprawdziło :p ale odrzucalo mnie np. od zapachu smazonego oleju i od mięsa, no nie mogłam dotknąć... Ale musiałam, bo sama mieszkałam wtedy, więc wyboru nie było, męczyłam się strasznie.

qdkkx1hpzei65q7s.png

@Antonia2016 słyszałam że opieka od 12 tyg do aż do porodu jest świetna tu :) tylko trzeka przetrwać te 12 tyg pierwsze ;)

@Paraplu ja też niestety rano ogóle to już na wieczór kluje. Nogi jak nogi ale okolice intymne strasznie cierpią!:( włosy muszę myć codziennie inaczej wyglądam jakby ktoś wiadro oleju na mnie wylala a mam długie włosy i chce je właśnie ściąć jak w Polsce będę przynajmniej mniej szamponu będzie szło :-D

@StorAnia widzę typowy nerw ciazowy :tak:

@Lanvin dziękuję :) a jedziemy do Polski równo za tydzień już się nie mogę doczekać :) Ja się cieszę, że u Ciebie się w końcu ruszyło nie w tą stronę co miało bo miałas być w dwupaku w moich życzeniach ale ze Krwawka przyszła to przynajmniej nowy cykl można zacząć :yes:
Dopiero od 12 tygodnia bo zdarzają się poronienia dlatego zdrową i silną ciążę kwalifikują od 12tyg. Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś poszła np do GP jeśli Cię coś niepokoi. GP jest od wszystkiego.mi nawet po porodzie wkładkę wewnatrzmaciczna zakładał,na kozetce,normalnie w gabinecie[emoji5] kiedyś też byłam po l4 bo coś brzuch mnie ciągnął.nie jest źle,naprawdę[emoji3]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jadłam ogrom słodkiego z synem i co i syn ;) a teraz jem mega dużo solnego mięsa itp to co też syn? Nie wierzę w to :)
Ja też w to nie wierzę, tak jak z kształtem brzucha, brednie i zabobony :-) a jeśli się sprawdzi, to wg mnie przypadek, który nie potwierdza reguły :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dzień dobry kobitki.u mnie słoneczny piękny dzień.ja nerwowa troszkę.do okresu 7 dni, długie 7 dni:(mam pobolewania podbrzusza trochę i czuję jakby ,,tam" mokro.pewnie zatestuje we wtorek może...

reklama
Do góry