reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Berthus czytalam glownie o zrostach po lyzeczkowaniu, kiedy to dochodzi do uszkodzenia endometrium i w tym miejscu, WEWNARZ macicy tworzy sie zrost. Histereskopia w takim wypadku pozwala na diagnostyke i leczenie bez przecinania powlok brzusznych jak w przypadku laparoskopii. Kolejne przeciecia to kolejne blizny i zrosty.

Czego oczekuje? Niczego nadzwyczajnego [emoji13] diagnozy i jesli trzeba to leczenia.
Przedwczoraj skonczyl mi sie okres. Wczoraj po przytulankach mialam caly papier toaletowy w brazowej mazi. I tak jest za kazdym razem. Tak serio to nie boli mnie tylko 1 pozycja. To nie jest normalne.

Ogolnie mam okropnego dola dzisiaj. Siedze w domu i ryczec mi sie chce. Tkwie w takim zyciowym zawieszeniu, w kraju ktorego szczerze nienawidze, inaczej, nienawidze siebie w tym kraju. Eee dobra nie bede Wam marudzic, umowilam sie do swojej terapeutki to jej bede gledzic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Paraplu, a ja mówię wbrew wszystkiemu - nie poddawaj się potrafisz nauczyć się tego holenderskiego bez problemu, dasz radę z pracą a ludzi poznasz jak zaczniesz wychodzić gdziekolwiek. Dasz radę. Wierzę w Ciebie. Absolutnie nie poddawaj się, nie wracaj do PL dopóki nie staniesz na własnych nogach. Bo jeśli uciekniesz teraz to już zawsze będziesz uciekać. Dasz radę.
Magoo, tylko ze ubezpieczenie nie ma tu nic do maternity leave. Ja ubezpieczenie mam a wiesz ile mi sie należy zwolnienia? Nic. Są stany które prawnie zapewniają 6 tygodni ([emoji23][emoji23][emoji23]) a są takie jak mój gdzie nic. Mozesz wziasc sobie uzbierany urlop i sick days zeby ci wyszło to 6 tyg i That's it [emoji52]
Ja prowadzę swój biznes wiec sie tym tak nie stresuje, nie zamierzam pracować do końca roku po urodzeniu czyli 4 miesiące. Ale nikt mi za to nie zapłaci. Wy macie w Polsce LUXUS z rocznym płatnym macierzyńskim, wierz mi.

Wierzę. Ale za to nikt nie rąbie połowy albo i więcej Twoich zarobków na ubezpieczenie z którego nic nie masz - nawet lekarza bo kolejki za długie... Ale prawda jest taka, że systemu idealnego nie ma - niestety....

Mi sie wydaje, ze zmieniono pezepisy z 3 na 12 miesiecy bo byla duza skala walkow, ze babeczki jak tylko zobaczyly 2 kreski zakladaly firmy i 3 miesiace placily najwiekszy ZUS i od razu szly na zwolnienie i braly kupe kasy.

To o 12 miesiącach dotyczy tylko i wyłącznie osób prowadzących własną działalność. I i tak zus podważa wysokość deklaracji i nie chce bez sądu wypłacać wyższego chorobowego i macierzyńskiego.
Mfifi - gratuluję. Teraz już mogę Ci powiedzieć, że ja już 3 razy miałam taki test jak Twój - a potem beta 3.... albo @ następnego dnia. Boże, jak bardzo się bałam, że u Ciebie będzie to samo...

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, zapisałam się na forum, bo zaczynam się już powoli martwić. Od lipca 2016 roku przestaliśmy się z mężem zabezpieczać, ale jako tako nie monitorowałam cyklu. Od grudnia staramy się już intensywnie i nadal nic. W kwietniu kończę 30 lat i zaczynam się bać, że coś jest nie tak. Cykle mam w miarę regularne, 27-29 dni. W grudniu dostałam okres po 35 dniach i myśleliśmy już, że jest ciąża, bo na dwóch testach po 5 minutach wyszły blade kreski, ale na drugi dzien dostałam okres:( Może uznacie mnie za panikarę, ale wszędzie słyszę, że po kilku miesiącach powinno się udać jeśli wszystko jest ok...

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, zapisałam się na forum, bo zaczynam się już powoli martwić. Od lipca 2016 roku przestaliśmy się z mężem zabezpieczać, ale jako tako nie monitorowałam cyklu. Od grudnia staramy się już intensywnie i nadal nic. W kwietniu kończę 30 lat i zaczynam się bać, że coś jest nie tak. Cykle mam w miarę regularne, 27-29 dni. W grudniu dostałam okres po 35 dniach i myśleliśmy już, że jest ciąża, bo na dwóch testach po 5 minutach wyszły blade kreski, ale na drugi dzien dostałam okres:( Może uznacie mnie za panikarę, ale wszędzie słyszę, że po kilku miesiącach powinno się udać jeśli wszystko jest ok...
Mówią że do roku jak nie wyjdzie wtedy do lekarza. A po 35 r.z. po pół roku. Ale dla spokoju sumienia możesz sprawdzić choćby czy jest owu u gina na monitoringu i ew.badanie nasienia[emoji6]można i hormony zbadać...pogadaj ze swoim ginem jak masz zaufanego[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie. Zdrowym parom daje się rok. Nie martw się na zapas. Nie nastawiaj się i działaj :) powodzenia :)

Podstawa jest wizyta u gin [emoji2]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu, my to tak od styczniowek się błąkamy po tym forum. I pomyśleć, że od tamtego momentu jestem w trakcie 5 cyklu starań. Jestem przerażona jak ten czas leci. a najbardziej jestem przerażona tym, że gin chce mi zrobić drożność :-o

reklama
Paraplu, my to tak od styczniowek się błąkamy po tym forum. I pomyśleć, że od tamtego momentu jestem w trakcie 5 cyklu starań. Jestem przerażona jak ten czas leci. a najbardziej jestem przerażona tym, że gin chce mi zrobić drożność :-o
Lui a oprócz braku ciąży mówił o innych wskazaniach do droznosci?

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Do góry