tylko tak, wszystko jest legalnie, podatek jest za nas placony i i dodatek mieszkaniowy mozemy sie starac, raz mielismy umowe taka miedzy nami a wlascicielem bez notariusza i nigdy wiecej...I u notariusza podpisujecie? Nieźle :-)
reklama
Bulbasek
Fanka BB :)
Wzięłam pimafucin wczoraj 2 globulke. Dzisiaj biorę 3 ostatnia i jakiś właśnie probiotyk sobie zastosuje. Lekarz polecał invag. Ja jestem zadowolona, że to wzięłam bo miałam taką wydzieline grudkowata (nic nie piekło, nie swedzialo) i mi się nie podobało. A teraz się oczyscilo i jest okBulbasku brałas ten lactovaginal? Ja musze coś chyba kupić, bo jakiś dziwny biały śluz się trzyma ale nic nie czuje, żadnej infekcji
Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Joaszka
W USA mamy po 6 tygodniach wracają do pracy...albo zostają w domu a męża nie ma całymi dniami...mamy kochana kapitalizm..powiedz kobiecie na wsi żeby do 3 r.ż.krów nie doiła bo ma dzieci...no ludzie bez przasady. Skoro nie jesteś utrzymać się z 1 pensji idziesz do pracy. I tyle.chyba jednak nie do końca... gdyby zarobki męża wystarczały na utrzymanie rodziny to wiele kobiet zdecydowałoby się na pozostanie w domu z dziećmi. Lubiłam swoją pracę a jednak odkąd mam dzieci, wolę być w domu. I myślę, że płatny wychowawczy do 3 lat powinien być dostępny dla każdej mamy. Bo opieka nad małym dzieckiem jest pracą na cały etat a nawet więcej. No i nie od dziś wiadomo, że dzieci lepiej rozwijają się pod opieką mamy. Więc tak naprawdę jest to inwestycja - w przyszłość i to nie tylko tego jednego dziecka, ale ogółu również. A w tej chwili wybór jest pozorny - możesz zostać w domu na bezpłatnym wychowawczym, ale większości z nas po prostu na to nie stać.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Joaszka
Ja godze jakoś 5 rok[emoji6]jest ciężko ale daje się. Przy niewielkiej pomocy babci.Ja pracuje na zmiany. 8-16 albo 14-21 codziennie inaczej, trochę to uciążliwe, zwłaszcza, że są takie dni kiedy się z K widzimy raptem przez godzinę przed spaniem. Cóż zrobić, pieniądz jest pieniądz, póki nie ma dzieci to ok, ale jak to potem połączyć?
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Lanvin, tak dziś mam wolne bo mam wezwanie do sądu. Przesyłam fluidy małpowe [emoji23] ja się chętnie podzielę [emoji12]
Emsi, Bulbasek ja mam w domu provag żel i emulsję do hig. Ginka mi poleciła i sobie chwale [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emsi, Bulbasek ja mam w domu provag żel i emulsję do hig. Ginka mi poleciła i sobie chwale [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emsi*
Moja nie jest grudkowata ale kurka 2-3 razy dziennie mokro w gaciach. Będę dziś w zakopcu to skocze do apteki.Wzięłam pimafucin wczoraj 2 globulke. Dzisiaj biorę 3 ostatnia i jakiś właśnie probiotyk sobie zastosuje. Lekarz polecał invag. Ja jestem zadowolona, że to wzięłam bo miałam taką wydzieline grudkowata (nic nie piekło, nie swedzialo) i mi się nie podobało. A teraz się oczyscilo i jest ok
A czujesz coś kochana? Masz jakieś objawy? U mnie 6dpo i nic specjalnego
Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
co do pracy mamy majacej male dziecko-chce to siedzi w domu, chce to wraca do pracy i juz, ja chcialabym isc do pracy jak maly skonczy rok, zobacze jak bedzie z jednej pensji, jesli starczy to zostane w domu a jesli nie to zapierniczam napierdzielac i zarabiac...zyc z czegos trzeba
Joaszka
Nawet w krajach Skandynawskich nie ma tak dobrze żeby nie pracować i dostawać pensję za wychowanie dzieci. Jest sporo dodatków i udogodnień ale nie jest tak cudownie. Niestety żadnego kraju na to nie stać żeby wszystkie matki mogły nie pracować do 3 r.ż. i im płacić za to[emoji6]
reklama
Lanvin
A ja już mam trzecią taką umowę, nigdy notarialnie, ale jakoś jak dotąd źle nie trafiłam. Ale nie wiedziałam, że jakieś dodatki można dostać :-) tak, czy siak, cieszę się, że już niedługo będziemy na swoim :-)tylko tak, wszystko jest legalnie, podatek jest za nas placony i i dodatek mieszkaniowy mozemy sie starac, raz mielismy umowe taka miedzy nami a wlascicielem bez notariusza i nigdy wiecej...