reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej Lux. Widzę, że należysz do rozsądnych mam, które nie histeryzują z dietą. Brawo!!! Jedyne na co bym uważała - chyba, że już próbowałaś- to sos czosnkowy, bo zapach i smak czosnku przenika do mleka i dziecko potem może nie chcieć cyca bo jest zbyt intensywny - ja się tak nacięłam przy synku... Córce pasowało ;)
nie jem czosnku, cebuli, cytrusow, fasoli, kalafiora, ale surowke zjem i nic malemu nie jest :) jem slodycze, pizze, smazone, ale gazowanego nie pije, ale niech no minie to pierwsze 100 dni to wydudnie szklanke pepsi :D

reklama
Ja również życze samych pozytywnych testów! :) Agatusia1 trzymaj się mocno, miejmy nadzieje, że to ostatania :) Ja dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy, więc jestem nieco zestresowana, ale dobrej myśli. I nie będę ukrywać, że czekam na czwartowy monitoring. Bardzo bym chciała, żeby w tym cyklu pojawiła się owulacja :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Monitoring na nfz czy prywatnie? Ile Cię to kosztuje?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

My w niedzielę rozmawialiśmy o imionach dla dzieci, bo kiedyś dawno dawno temat był, a potem wspólnie go nie podejmowalismy. I tak się okazało, że większość imion, które podobają się mi, nie podobają się M. Na chwilę obecną stanęło na Zuzi dla dziewczynki i na Marcelu dla chłopca. To jedyne imiona, które wspólnie nam się podobają, choć Zuzia nie chciałam, bo wiele osób tak dzieci nazywa... Trzeba ten temat przedyskutować [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png
Zuzia[emoji175]u nas jedyna opcja dla dziewczynki to była Zuzia. I mamy taką kochaną Zuzkę[emoji6]co do chłopca był problem. Stanęło na Piotr ale to 7 lat temu. Teraz już nie bardzo mi się widzi...a córka chciałaby nazwać Hubert...choć w kółko gada o tym że to mają być...trojaczki[emoji33]

Kurczę, dlaczego tak musi być, że matki pracują całymi dniami i nie widzą jak rozwijają się ich dzieci :wściekła/y: to jest chory system :(
Aj bez przesady. Jak ktoś pracuje w szpitalu? Policjantki? Chciałyśmy równouprawnienia. Dzieci mają też ojca[emoji6]dlaczego to facet ma być nie obecny tylko? No tak to w życiu jest. U mnie wakacje i ferie rekompensują trochę te godziny pracy. A najważniejsze że ją lubię i płacą całkiem ok. Oczywiście jak na PL...to nie system. Zawsze można poszukać innej pracy albo bogatego męża[emoji6] przez pierwsze 2 lata pracowałam w szkole po 4 godziny. No cud miód. Ale się skończyło. Teraz w internacie i też jest fajnie. Ciężko i godziny pracy są jakie są...ale...umowa na czas nieokreślony,wakacje i ferie. Jak naprawdę potrzeba to mogę zamianę koleżeńską na dyżury zrobić. Więc nie narzekam[emoji6]

Uuuu....pochwalę się,były boboseksy rano. :) 12 dc.. przy moich nieregularnych cyklach wypadałoby powtórzyć jeszcze z 2,3 razy niedługo.
U nas na poranny numerek nie ma szans. M już o 5 wychodzi do pracy. Na wieczorny też bo ja wracam z pracy o 23...przez ostatnie 3 cykle czekał na mnie ale ile tak można?? Teraz mam ferie i jestem w domu. No ale 1tydz.w plecy bo@. Dopiero od soboty możemy...a owu środa/czwartek chyba że teraz się popier...jak mój ostatni cykl...

reklama
Cześć dziewczyny [emoji6] ale się dzisiaj wyspałam do 9 [emoji16] szkoda tylko że @ się mega rozkręciła eh.. ale jeszcze 3 dni i powinno być po [emoji3]
Piszecie o pracy.. ja pracuje od 7 do 15 i wolne weekendy także super ale syna zaprowadza do przedszkola i odbiera teściowa.. sama tak chciała bo mieszka tezy bloki dalej i nie pracuje, a ja musiałabym go budzić już o 5..
Bulbasek, Marc to za tydzień testujecie? [emoji16]
Lanvin, u nas już od lat jest wybrane imię dla córki- Paulina [emoji6] dla chłopca bedzie gorzej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry