Ja pierwsza @ dostałam w wieku 12lat. Do dziś pamiętam jak się wstydziłam tego byłam w 6 klasie podstawówki.Ja od pierwszej miesiączki na tamponach[emoji6]dostałam w wieku 16 lat pierwszą[emoji6]tylko wtedy mini a teraz super plus...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Joaszka
Fanka BB :)
W 6 klasie wszyscy śmiali się ze mnie "z tyłu plecy,z przodu plecy,pan Bóg stworzył Cię dla checy". Teraz 80 E[emoji1]i co głupio wam hejterzy z podstawówki?[emoji12]Ja pierwsza @ dostałam w wieku 12lat. Do dziś pamiętam jak się wstydziłam tego byłam w 6 klasie podstawówki.
Ja na początku,jak dostałam okres (jakoś niecałe 13 lat miałam),używałam podpasek,najczęściej Always..Do dziś pamiętam te emocjonujące rozmowy i zakłady z koleżankami w szkole która pierwsza dostanie okres... Do dziś pamiętam,że byłam trzecia w klasie.
No,a jak skończyłam jakoś 16-17 lat,to zaczęłam używać tamponów,są dla mnie mega-wygodne, choć na noc zakładam podpaskę,jakoś niekomfortowo się czuję z tamponem przez tak długi czas,jakim jest noc. Ale ktoś,kto wymyślił tampony powinien dostać Nobla.
Ja postanowiłam,że dzisiaj będzie pierwsza "próba ogniowa" dla moich dzieci,a bardziej dla córki...idę zaraz do wanny, tak na 20-30 minut, a oni będą razem się bawić,oczywiście drzwi będą otwarte do łazienki do mnie,a do kuchni zamknięte,ale zobaczymy jak sobie młoda poradzi. P. leży i się kuruje przy tym przeziębieniu,to stwierdziłam,że niech się prześpi,a ja dzieciaki ogarnę,siebie przy okazji też.
I chciałabym w końcu w spokoju wypróbować truskawkowy peeling do ciała zakupiony w Polsce.
Także ten...lecę do wanny (wczoraj miałam sobie robić to domowe SPA,ale dupa wyszła,bo się goście objawili niezapowiedzianie i cóż...).
Koleżanka mnie wiecznie uspokaja (ma 4 dzieci) i mówi: "Ty przestań tak panikować, pozwól im się bawić razem,niech się wygłupiają i na każdy pisk nie ma co lecieć..dopóki krwi nie ma,jest dobrze."
No,a jak skończyłam jakoś 16-17 lat,to zaczęłam używać tamponów,są dla mnie mega-wygodne, choć na noc zakładam podpaskę,jakoś niekomfortowo się czuję z tamponem przez tak długi czas,jakim jest noc. Ale ktoś,kto wymyślił tampony powinien dostać Nobla.
Ja postanowiłam,że dzisiaj będzie pierwsza "próba ogniowa" dla moich dzieci,a bardziej dla córki...idę zaraz do wanny, tak na 20-30 minut, a oni będą razem się bawić,oczywiście drzwi będą otwarte do łazienki do mnie,a do kuchni zamknięte,ale zobaczymy jak sobie młoda poradzi. P. leży i się kuruje przy tym przeziębieniu,to stwierdziłam,że niech się prześpi,a ja dzieciaki ogarnę,siebie przy okazji też.
I chciałabym w końcu w spokoju wypróbować truskawkowy peeling do ciała zakupiony w Polsce.
Także ten...lecę do wanny (wczoraj miałam sobie robić to domowe SPA,ale dupa wyszła,bo się goście objawili niezapowiedzianie i cóż...).
Koleżanka mnie wiecznie uspokaja (ma 4 dzieci) i mówi: "Ty przestań tak panikować, pozwól im się bawić razem,niech się wygłupiają i na każdy pisk nie ma co lecieć..dopóki krwi nie ma,jest dobrze."
Paraplu
Popieram NeSSi, za tampony powinna zostac przyznana nagroda nobla. Jak ja nienawidzilam okresow jak bylam nastolatka, potrafilam sie poryczec z nerwow. Az mama raz mnie zapytala przez to czy czuje sie mezczyzna [emoji23] a ja po prostu czulam taki ogromny dyskomfort z tym, ze cos mi leci po "nogach", ze nerwowo tego nie wytrzymywalam. W zime to juz szalu dostawalam a latem to mialam ciagle wrazenie, ze ta krew po 5 min. juz smierdzi i rozwija sie tam caly ekosystem.
Jak kupilam w koncu tampony to doswiadczylam takiego komfortu, ze klekajcie narody [emoji23]
A infekcji nigdy z powodu tamponow nie mialam. Borykalam sie z grzybicami ale wystarczylo przeleczyc chlopa i zmienic majty na bawelniane.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak kupilam w koncu tampony to doswiadczylam takiego komfortu, ze klekajcie narody [emoji23]
A infekcji nigdy z powodu tamponow nie mialam. Borykalam sie z grzybicami ale wystarczylo przeleczyc chlopa i zmienic majty na bawelniane.
Nie no mi coś tam się pokazywało już w podstawówce. I tez się tego wstydziłam,że inne koleżanki nic a mi zaczęły rosnąć piersi.W 6 klasie wszyscy śmiali się ze mnie "z tyłu plecy,z przodu plecy,pan Bóg stworzył Cię dla checy". Teraz 80 E[emoji1]i co głupio wam hejterzy z podstawówki?[emoji12]
Ja pamietam jak wolali "izka walizka" albo " Izabela w portki strzela " strasznie miałam żal do mamy że takie brzydkie imię mi dała. A teraz jestem zadowolona ze mam na imię Izabela.
Joaszka
U mnie problemem który wywołał grzybice i długo nawraca£a była silna anemia...suplementacja żelaza i wit z grupy B i spokój od pół roku[emoji6]chłop był badany i był czysty. Na wszelki wypadek też dostał flukonazol doustnie a problem u mnie był nadal. Badalam czy aby nie cukrzyca. A wyszło że anemia...majty zawsze bawełniane i spanie bez[emoji6]Popieram NeSSi, za tampony powinna zostac przyznana nagroda nobla. Jak ja nienawidzilam okresow jak bylam nastolatka, potrafilam sie poryczec z nerwow. Az mama raz mnie zapytala przez to czy czuje sie mezczyzna [emoji23] a ja po prostu czulam taki ogromny dyskomfort z tym, ze cos mi leci po "nogach", ze nerwowo tego nie wytrzymywalam. W zime to juz szalu dostawalam a latem to mialam ciagle wrazenie, ze ta krew po 5 min. juz smierdzi i rozwija sie tam caly ekosystem.
Joaszka
Bardzo ładne imię[emoji6]myślałam o nim jako potencjalnym imieniu dla ewentualnej 2 córki[emoji6]choć znam dwie Izy i wredne że szok[emoji12]Nie no mi coś tam się pokazywało już w podstawówce. I tez się tego wstydziłam,że inne koleżanki nic a mi zaczęły rosnąć piersi.
Ja pamietam jak wolali "izka walizka" albo " Izabela w portki strzela " strasznie miałam żal do mamy że takie brzydkie imię mi dała. A teraz jestem zadowolona ze mam na imię Izabela.
sylwkaq90
Joaszka dobry ten żel? U mnie z tym sluzem plodnym ostatnio niezbyt dobrze.. a już po płodnych to suchosc..Nasze wspomagacze w walce o 2 kreski[emoji6]ja od tego cyklu z wiesiołkiem choć śluzu płodnego nie brakuje. Ale nie zaszkodzi jeszcze więcej[emoji1]
Paraplu
Ahh jak ja nie lubilam swojego imienia bo wszyscy spiewali "Ewka marchewka..." a teraz je lubie, zwlaszcza, ze za granica jest mi prosciej z takim prostym i krotkim imieniemNie no mi coś tam się pokazywało już w podstawówce. I tez się tego wstydziłam,że inne koleżanki nic a mi zaczęły rosnąć piersi.
Wczesnie. Ja mialam 15 lat, rocznikowo 16. Pamietam ten dzien jak wczoraj [emoji23] 15 lipca 2004, siedzialam na ulicy przed swoim domem i nagle poczulam, ze cos mi leci z kuciamby. Jesssuu jak ja sie wstydzilam powiedziec mamie! [emoji23]Ja pierwsza @ dostałam w wieku 12lat. Do dziś pamiętam jak się wstydziłam tego byłam w 6 klasie podstawówki.
Najwazniejsze to znalezc przyczyne. We mnie lekarz pakowal coraz mocniejsze leki bo grzybica co miesiac wracala. Dopiero jak sama zaczelam szukac infromacji na temat grzybicy przestalam mic z nia problemy. Od lekarza niczego sie nie dowiedzialam, recepta i tyle :/U mnie problemem który wywołał grzybice i długo nawraca£a była silna anemia...suplementacja żelaza i wit z grupy B i spokój od pół roku[emoji6]chłop był badany i był czysty. Na wszelki wypadek też dostał flukonazol doustnie a problem u mnie był nadal. Badalam czy aby nie cukrzyca. A wyszło że anemia...majty zawsze bawełniane i spanie bez[emoji6]
reklama
Joaszka
Powiem szczerze że żel jak żel...no ja mam raczej mokro i tak. I do tej pory na ślinie stykło. Średnio wierzę w takie wynalazki ale chwytam się już wszystkiego[emoji6]drogi kurde...cały zestaw to 200 zł pyklo...a to tylko na miesiąc...no żel może ciut dłużej...Joaszka dobry ten żel? U mnie z tym sluzem plodnym ostatnio niezbyt dobrze.. a już po płodnych to suchosc..