reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Lanvin, masakra! M na 38,6 a młody 38,4 [emoji33] cud, miód.. jeszcze niech moja @ przyjdzie i będziemy wszyscy umierać [emoji53] jak Kuba przynosi cos z przedszkola to M często łapie tez a ja odpukać nie.. tylko mały się bawi i nie marudzi a stary.. szkoda gadać [emoji23] leży pod kołdra i umiera [emoji849]

Dziewczyny, @ przychodzi zawsze 14 dni po owulacji?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie zawsze. Wiem, ze jak za lutealnajest za krotka to nie dobrze ale akurat malo wiem na ten temat. Moze ktoras z dziewczyn o wiekszej wiedzy na temat fazy lutealnej cos napisze? :)

reklama
Lanvin, masakra! M na 38,6 a młody 38,4 [emoji33] cud, miód.. jeszcze niech moja @ przyjdzie i będziemy wszyscy umierać [emoji53] jak Kuba przynosi cos z przedszkola to M często łapie tez a ja odpukać nie.. tylko mały się bawi i nie marudzi a stary.. szkoda gadać [emoji23] leży pod kołdra i umiera [emoji849]

Dziewczyny, @ przychodzi zawsze 14 dni po owulacji?

U mnie młody wczoraj taki chory a dzisiaj lata jak wariat. Nie wiem co to było.
U mnie @ tak przychodzi,jak piszesz. Teraz owu 4/5 a @ 19.

U mnie młody wczoraj taki chory a dzisiaj lata jak wariat. Nie wiem co to było.
U mnie @ tak przychodzi,jak piszesz. Teraz owu 4/5 a @ 19.

No ja w poprzednich cyklach tez tak miałam ze po równo 14 dniach, teraz mnie to zastanawia bo byłam pewna, że miałam owu w 14 dniu cyklu a @ brak wiec moze jednak w 15 była owulacja..
jeżeli tak bedzie to po prostu przez wyjazd ominęliśmy owu..

Dupek za wcześnie brany może wstrzymać owulacje. A tak Ci gin kazał brać? Od 14 dc? U mnie owu we wrześniu była w 14 dc wg usg a w tym 18 dc.

Mi.gin mówiła, że dupek nie hamuje owu bo to syntetyczny progesteron, luteina i owszem, ale nie dupek.

@Spark jak tam? Nie miałaś mieć dzisiaj gina???

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo :)

Ale cisza dzisiaj a szkoda bo siedzie wlasnie w aucie i jadymy do Wiatrakowa i nie mam co robic, to bym Was poczytala.

Mi to marzyl sie zawsze termin na wiosne, tak marzec-maj. Chwila na ogarniecie nowej sytuacji, wyjscie z pologu, dziecko wieksze i akurat robi sie cudna pogoda na spacery i wycieczki.
No ale same widzicie jak to jest w "chceniem" i planowaniem [emoji12]

Tak sobie mysle, ze w poniedzialek zadzwonie i umowie sie do rodzinnego by pogadac o skierowaniu do gina. Nie ma co zwlekac. Jesli to faktycznie zrosty to lepiej zeby sie nimi zajac nic czekac az przez nie bede sie starac uj wie jak dlugo albo co gorsza strace kolejna ciaze.

Wiecie, że ja nigdy się nad tym nie zastanawiałam? Po prostu chciałabym, żeby się udało i urodziło się zdrowiutkie jak ryba - nie ma znaczenia płeć i miesiąc w którym się urodzi!

W sumie jesień też jest spoko. Najzimniejsze miesiące można odchorować w domu. Dojść do siebie, przestawić się na nowy etap w życiu. Potem zaraz są święta i dużo czasu spędzone z rodziną. A potem można spokojnie dojść do formy (ciuchy zimowe zwykle mam luźne), figury przed wiosną i wskoczyć w ciuszki przed ciążą bez kompleksów :)

Nie masz anemii? Przy anemii krew jest jasniejsza niz normalnie.

@martini6
Czesc :)
Zrob moze bete jak malpy nadal nie bedzie :) to lepsze niz jakikolwiek sikaniec.
A z tymi odsepstwami od terminu to zauwazylam, ze wiele dziewczyn zaczyna je miec odkad zaczely sie starac o dziecko. Nie mam pojecia o co w tym chodzi.

To jest 100% prawda. Mnie lekarz powiedział, że wszystko siedzi w naszych głowach i to jak bardzo się tym stresujemy i jak mocno to wszystko przeżywamy może znacznie wpływać też na cykl.

Hej dziewczyny [emoji6] podczytuje was od rana ale dopiero teraz usiadłam z kawa [emoji6] zabrałam się dzisiaj za posprzątanie choinki i wszystkich ozdób świątecznych, a M razem z teściem najpierw montowali nowa lampę, a teraz naprawiają zmywarkę i ku** lecą jedna za druga[emoji23] takie dwa nerwusy, że nawet tam nie wchodzę [emoji12]
Dla mnie tez wymarzone terminy to marzec- czerwiec eh.. a nie chce listopada.. nie kojarzy mi się dobrze ten miesiąc i chyba odpuszczę listopadowy cykl.. chociaż w tej kwestii zadecyduje, a resztę miesięcy zostawiam losowi [emoji12] syna rodziłam w sierpniu i powiem wam, że było fajnie, nie puchłam, dzień spędzałam na ogródku, masa owoców, wyciągałam tylko sukienkę, klapki i gotowe [emoji3] fajnie było [emoji6]
Paraplu, szczęśliwej podróży [emoji6] załatw giną! Ja idę 1.02

No i czekam na ta wredna @! Niech juz przychodzi, żebym mogła dalej działać..

Moja też nie przychodzi... czekam cierpliwie, ale ile można? :p

Przyznam Wam szczerze, że dzisiaj umierałam... dosłownie! Wczoraj przesadziłam z winem na spotkaniu z przyjaciółkami i jeszcze na koniec poprawiłam drinkami z whisky... Az do 18:00 nie mogłam nic zjeść... Ale jestem głupia, bo w sumie nadal nie mam krwawki... więc może nie powinnam tak balować :/

reklama
Do góry