reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@bertha skąd jesteś? Pochwał się koniecznie co powiedział lekarz na temat invitro. Tez się interesuje pomału tym tematem [emoji4]

@gabrika podobno lekarz poznaje po grubości endometrium czy macica przygotowuje się na @. A może zobaczysz niespodziankę? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, wrzucam jeszcze raz, może to idiotyczne pytanie... ale doradźcie proszę!

Mam 32 dc (3 dzień opóźnienia z @).

Drugi tydzień z koleji mierzę temperaturę rano (przed nawet wstaniem z łóżka). Od poniedziałku do dzisiaj skoczyła o 0,3 stopnia. Czy to zwiastuje @?

Kompletnie nie mam żadnych objawów, żadnego bólu jajników, ani nic... :/ 4 testy negatywne...

Umówiłam się na jutro rano do gin, czy myślicie że po usg będzie w stanie stwierdzić czy organizm przygotowuje się do @ (np na podstawie endometrium), czy może inne zmiany zachodzą? Czy może bez sensu ta wizyta i ja odwołać?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
jak dobry lekarz to będzie wiedział, co się dzieje. Z testem nie wiem, może rzeczywiście owu była później, a może samo zapłodnienie było później
ja już jak mam robić, to wolę betę- widać czarno na białym i cenowo wychodzi taniej niż 2-3testy

Gabrika, mnie temperatura spada dzień przed @ jak rośnie to raczej nie na @ chyba, że jesteś przeziębiona? Moze tak jak pisze Nimitti, miałaś pózniej owulacje i dlatego testy jeszcze nie wychodzą..
Nessi, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

Mi bardziej chodzi o to ktory ma mozliwosc skierowania na wiecej badan :)
Bo ze oboje wypisuja skierowania to wiem :)

Z dostaniem sie do gina na NFZ nie mam problemu w Polszy :) w rodzinnym miasteczku w przychodzi jest bardzo fajny gin, nie ma kolejek. Tylko nie wiem czy mi moze dac skierowanie na morfologie, tarczyce i inne tego typu badania.

Wolalabym na NFZ bo place w Polsce ubezpieczenie a ze nie mieszkam w Polsce to wkladam w NFZ kase a nic z tego nie korzystam. Chcialabym chociaz aby NFZ fundnal mi badania.

A chcialabym zrobic co sie tylko da zbadac :) w Holandii to sie doprosic niczego nie moge [emoji35]

@arrow92 ekranik se przynajmniej wyczyscilas [emoji23]

Tak sie przypadkiem natknelam na Twoj post. Tez mieszkasz w Holandii? Leczysz sie w jakiejs klinice?

Kciuki za wizyte!!! Czekamy na zdjęcie :)
Ja jutro tez podgladam podwozie i rozmawiam z ginem o in vitro! :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
W takim razie powodzenia w rozmowie oby wszystko poszło po waszej myśli[emoji2] daj znać koniecznie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Gabrika, mnie temperatura spada dzień przed @ jak rośnie to raczej nie na @ chyba, że jesteś przeziębiona? Moze tak jak pisze Nimitti, miałaś pózniej owulacje i dlatego testy jeszcze nie wychodzą..
Nessi, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

Owulacja z moich obserwacji śluzu mogła być najpóźniej 5-6.01. No i test owu 07.01. juz wskazywał ze jest po owu.

Czyli co wygramolic się jutro rano z łóżka do tego gina (o ile krwawka w nocy nie nadejdzie)?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry