reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Staram się być na bieżąco ale czasem ciężko. Otóż koło piątku powinnam dostać @ ale mimo bólów brzucha co wydaje się normalne doszły bóle krzyż mega raczej nie pamiętam żebym tak miała wcześniej przed miesiączka i jakby ciągnięcie. Czy ból pleców może być oznaką ciąży??

reklama
Weź daj spokój, ja do tej pory skrzywiona chodzę bo taka moja uroda [emoji23] no ale i tak bywa. Ale z tym zelazem, co
Moja matula przepłakala to jej, serio... Jeszcze mam dziedziczna niedoczynność tarcZycy, same delicje [emoji16] Ale na szczęście działa na mnie jod [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Ja też kręgosłup nie taki xD Skolioza od zawsze, ale co tam " taka moja uroda " :p

Mój też często się buntuje w ten sposób :/ Jak Ci się nie uda, to wpiszemy Cię, tylko podaj nam:
imię/wiek/który to cs/kiedy spodziewana @/o które dziecko się starasz

Bede wdzieczna za wpisanie. Moj K okupuje lapka a srajfon nadal udaje, ze nie sciagnelam apki :/

Ewa, 28, 2cs, 19-01-2017, starania o pierwsze dziecko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z ta tabelka ze każdy sam uzupełniał to dobry pomysł, ale mysle ze możemy połączyć oba pomysły. Wrzućmy ta stara tabelkę w to miejsce i ja uzupełniajmy. Tam jest tyle danych historycznych, widać ile w którym miesiącu zaskoczyło, jest wykres.. gabrika, moze byś podmieniła albo uzupełniła te dane historyczne ? Iza by podesłała ci pliczek?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Z ta tabelka ze każdy sam uzupełniał to dobry pomysł, ale mysle ze możemy połączyć oba pomysły. Wrzućmy ta stara tabelkę w to miejsce i ja uzupełniajmy. Tam jest tyle danych historycznych, widać ile w którym miesiącu zaskoczyło, jest wykres.. gabrika, moze byś podmieniła albo uzupełniła te dane historyczne ? Iza by podesłała ci pliczek?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Myślę, że da się zrobić :)

@Izabela90 podeślij mi tabelkę to ją wkleję do naszego pliczku.

z tego co tłumaczyła mi moja ginka to clo raczej powinno opóźnić ovu... nie wiem, pierwszy raz biorę. zresztą - co ma być to będzie. ja sobie już powiedziałam, że to jest ostatnie podejście - mam 3 cykle z clo, 1 cykl przerwy i 3 cykle z clo... a potem, jeśli się nie uda to odpuszczam, bo to juz po prostu za duże ryzyko. Skończę 41 w lipcu. dalsze próby to już byłaby głupota z mojej strony, tym bardziej, że nie jestem idealnym materiałem na ciężarówkę - zawsze za chuda, po zakrzepicy i z poważnymi problemami ze stawami...
Mi o ile dobrze pamiętam clo przyspieszalo owu. Normalnie w 11 dc jajko miało 17 mm a po clo 21-23. I często 11 dc pękalo.

1usavcqgt1dml95x.png

trzymam kciuki, ale ja już postanowiłam - jak się nie uda do lipca to odpuszczam... całe życie, plany zawodowe, wszystko zawieszone ze względu na starania... od 2 lat. to już za długo... muszę wrócić do normalnego życia bo to się za bardzo odbija ma mojej rodzinie. niestety teraz są takie czasy, że nieplanowana ciąża może pogmatwać wszystko, z kolei kiedy zaplanujesz, chcesz i wszystko czeka to... wychodzi lipa. Jak zacznę biznes to ani zwolnienia ani macierzyńskiego, bo będzie mnie obowiązywał zmniejszony zus i z tego chorobowe wynosi około 100 zł miesięcznie a macierzyński bodajże 17 zł po odliczeniu zdrowotnego... a u mnie każda ciąża przebiega z powikłaniami, dlatego trzymałam się do tej pory etatu... bardzo bylejakiego dodam... mając nadzieję, że zajdę, pójdę na l4, potem na macierzyński, a potem otworzę firmę... ale jak to bywa... plany tylko rozbawiły Pana Boga...
dlatego jeśli do lipca nic z tego nie wyjdzie to zwalniam się, otwieram firmę i odpuszczam starania.
Już 2 lata temu wydawało mi się, że przecież za miesiąc - dwa... potem może w następnym miesiącu... a teraz... cóż, tracę nadzieję, a to clo to właściwie pro forma wzięłam na zasadzie - żebym sama do siebie żalu nie miała, że nie zrobiłam wszystkiego...
O ile mi wiadomo to od 2016 roku macierzyński jest wyrownywany do 1000 zł. Nawet bezrobotni i studenci mogą go pobierać.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
To podaj, wpiszemy za Ciebie :)

Właśnie chciałybyśmy ułatwić sprawę tabelki, żeby była zawsze pod ręką i żeby nie była tym obarczona jedna osoba. Rozumiem jednak, że pomysł nie musi do wszystkich przemawiać

Podaj proszę: imię/wiek/który to cs/datę kolejne @/o które dziecko się starasz - wpiszę Cię do tabelki, a jak temat nie siądzie to wszystkie dane skopiujemy do wersji offline.

Jeżeli mogę prosić to wpiszcie mnie, gdyż mam problem z ogarnięciem tego z telefonu.
Marta, 26l, 2cs, @21.01, 1 potomek

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry