reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Staram się być na bieżąco ale czasem ciężko. Otóż koło piątku powinnam dostać @ ale mimo bólów brzucha co wydaje się normalne doszły bóle krzyż mega raczej nie pamiętam żebym tak miała wcześniej przed miesiączka i jakby ciągnięcie. Czy ból pleców może być oznaką ciąży??

reklama
Weź daj spokój, ja do tej pory skrzywiona chodzę bo taka moja uroda [emoji23] no ale i tak bywa. Ale z tym zelazem, co
Moja matula przepłakala to jej, serio... Jeszcze mam dziedziczna niedoczynność tarcZycy, same delicje [emoji16] Ale na szczęście działa na mnie jod [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Ja też kręgosłup nie taki xD Skolioza od zawsze, ale co tam " taka moja uroda " :p

Mój też często się buntuje w ten sposób :/ Jak Ci się nie uda, to wpiszemy Cię, tylko podaj nam:
imię/wiek/który to cs/kiedy spodziewana @/o które dziecko się starasz

Bede wdzieczna za wpisanie. Moj K okupuje lapka a srajfon nadal udaje, ze nie sciagnelam apki :/

Ewa, 28, 2cs, 19-01-2017, starania o pierwsze dziecko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z ta tabelka ze każdy sam uzupełniał to dobry pomysł, ale mysle ze możemy połączyć oba pomysły. Wrzućmy ta stara tabelkę w to miejsce i ja uzupełniajmy. Tam jest tyle danych historycznych, widać ile w którym miesiącu zaskoczyło, jest wykres.. gabrika, moze byś podmieniła albo uzupełniła te dane historyczne ? Iza by podesłała ci pliczek?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Z ta tabelka ze każdy sam uzupełniał to dobry pomysł, ale mysle ze możemy połączyć oba pomysły. Wrzućmy ta stara tabelkę w to miejsce i ja uzupełniajmy. Tam jest tyle danych historycznych, widać ile w którym miesiącu zaskoczyło, jest wykres.. gabrika, moze byś podmieniła albo uzupełniła te dane historyczne ? Iza by podesłała ci pliczek?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Myślę, że da się zrobić :)

@Izabela90 podeślij mi tabelkę to ją wkleję do naszego pliczku.

z tego co tłumaczyła mi moja ginka to clo raczej powinno opóźnić ovu... nie wiem, pierwszy raz biorę. zresztą - co ma być to będzie. ja sobie już powiedziałam, że to jest ostatnie podejście - mam 3 cykle z clo, 1 cykl przerwy i 3 cykle z clo... a potem, jeśli się nie uda to odpuszczam, bo to juz po prostu za duże ryzyko. Skończę 41 w lipcu. dalsze próby to już byłaby głupota z mojej strony, tym bardziej, że nie jestem idealnym materiałem na ciężarówkę - zawsze za chuda, po zakrzepicy i z poważnymi problemami ze stawami...
Mi o ile dobrze pamiętam clo przyspieszalo owu. Normalnie w 11 dc jajko miało 17 mm a po clo 21-23. I często 11 dc pękalo.

1usavcqgt1dml95x.png

trzymam kciuki, ale ja już postanowiłam - jak się nie uda do lipca to odpuszczam... całe życie, plany zawodowe, wszystko zawieszone ze względu na starania... od 2 lat. to już za długo... muszę wrócić do normalnego życia bo to się za bardzo odbija ma mojej rodzinie. niestety teraz są takie czasy, że nieplanowana ciąża może pogmatwać wszystko, z kolei kiedy zaplanujesz, chcesz i wszystko czeka to... wychodzi lipa. Jak zacznę biznes to ani zwolnienia ani macierzyńskiego, bo będzie mnie obowiązywał zmniejszony zus i z tego chorobowe wynosi około 100 zł miesięcznie a macierzyński bodajże 17 zł po odliczeniu zdrowotnego... a u mnie każda ciąża przebiega z powikłaniami, dlatego trzymałam się do tej pory etatu... bardzo bylejakiego dodam... mając nadzieję, że zajdę, pójdę na l4, potem na macierzyński, a potem otworzę firmę... ale jak to bywa... plany tylko rozbawiły Pana Boga...
dlatego jeśli do lipca nic z tego nie wyjdzie to zwalniam się, otwieram firmę i odpuszczam starania.
Już 2 lata temu wydawało mi się, że przecież za miesiąc - dwa... potem może w następnym miesiącu... a teraz... cóż, tracę nadzieję, a to clo to właściwie pro forma wzięłam na zasadzie - żebym sama do siebie żalu nie miała, że nie zrobiłam wszystkiego...
O ile mi wiadomo to od 2016 roku macierzyński jest wyrownywany do 1000 zł. Nawet bezrobotni i studenci mogą go pobierać.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
To podaj, wpiszemy za Ciebie :)

Właśnie chciałybyśmy ułatwić sprawę tabelki, żeby była zawsze pod ręką i żeby nie była tym obarczona jedna osoba. Rozumiem jednak, że pomysł nie musi do wszystkich przemawiać

Podaj proszę: imię/wiek/który to cs/datę kolejne @/o które dziecko się starasz - wpiszę Cię do tabelki, a jak temat nie siądzie to wszystkie dane skopiujemy do wersji offline.

Jeżeli mogę prosić to wpiszcie mnie, gdyż mam problem z ogarnięciem tego z telefonu.
Marta, 26l, 2cs, @21.01, 1 potomek

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry