reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Gdzieś wyczytałam kiedyś ze test owulacyjny posiada wadę. Krzyżuje się z hormonem ciążowym hcg w niskich wartościach. Podjednostka bHCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH 91 aminokwasow (z łańcucha 121). Test krzyżuje się z hcg na poziomie 10 co oznacza ze przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny. 1-2 dni od zagnieżdżenia. Na ulotce chyba to czytałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Po zagniezdzeniu test lh jest podwyzszony też czytałam

Dobry wieczór. No dziewczyny miałam zepsuty tel przez kilka dni i ciężko was nadrobić. Ja też sie spodziewałam @ w piątek i miałam wtedy testować, a tu dzisiaj taka niespodzianka, że już sie pojawiła! 4 dni przed terminem! I wyszło, że mój cykl był tylko 22 dniowy. No ale teraz przynajmniej wiem skąd mój nieposkromiony apetyt i ochota na słodkie... Mój mąż na pocieszenie kupił mi zestaw: browarek, czekoladę i chipsy, więc siedzę i zajadam :(

W moich testach owu na ulotce jest napisane, ze beta hcg nie wpływa na wynik lh pokazywany na tesci jeśli... beta jest poniżej 200. A powyżej... ;) czyli coś w tym jest, ze test owu pokazuje jak już mamy bete wytwarzana :)
było też wspomniane i fsh.

Chyba @Izabela90 wspominała ze podziała w tym temacie.

Jeżeli macie dostęp do konta email na gmail to możemy stworzyć plik w google drive do którego każda będzie miała dostęp i same będziemy swoje dane aktualizować :) ewentualnie 2-3 z nas edytować plik, a pozostałe (nawet bez konta) będą mogły go przeglądać. Co myślicie?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Sorki dziewczyny ale ja nadal od Aleksandry nie otrzymałam tabelki,a nowej nie ma sensu robić tak jak pisałyscie.

Hej Kochane. Właśnie Was nadrobilam. Powiem Wam że martwię się. Na clearblue wychodzą mi nadal bladziochy a te z neta paskowe cienie cienia...
Boję się że beta nie rośnie.
Dzisiaj teoretycznie termin @. Myślałam że zwariuje w pracy. Co pół godziny byłam w kiblu patrzeć czy czasem @ nie przybyła bo mega mokro mi jest. Poza tym czasem brzuch zaboli i to tyle objawów.
Gdybym była w pl to dawno poszlabym na betę...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ej ja już testowałam teraz Paraplu kolej i Lanvin i Windy :-D

Ja jestem Rak a mój mąż Panna :-D z Pannami ciężko jest hehe
U mnie do @ dluuga droga, poza tym to kwalifikowaloby by się pod niepokalane poczęcie [emoji23] na moje testy i kreski w tym cyklu nie liczcie [emoji1]
Hahaha ja jestem Panna :D Mój K (wodnik) by się z Tobą w 100% zgodził :D
Moja matula to panna, ja nie wiem jak mój ojciec z nia tyle lat wytrzymał, ja bym zabiła [emoji23]

No właśnie, tabelki nie ma, wykresu ciezarówek też i niewiadomo co się dzieje [emoji17] chyba Aleksadrax ma tabelkę ( na apce jestem i nie wiem czy wywołam), miała się podzielić i cisza...

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Do góry