reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry kochane
Tak tu od wczoraj smutno..
Ale czasem trzeba pozwolić na chwilę smutku i przemyslen..

Lux trzymam &&& za wizytę na pewno będzie dobrze ☺

Bertha jak już wspominałam ja też się staram o pierwsze ..

Na jutro mam termin @ :dry: i czuje ze będzie jak w zegarku :dry:

ja wiem ze nic nie wiem ale wiem ze z tymi waszymi @ jak w zegarku to roznie bywa Luxunia tez wspominala o tym,zegarze hehe

reklama
Ann89, niestety my się nigdy nie zakwalifikujemy do adopcji, ponieważ nasze ośrodki w okolicy mają wymagania dochodowe i lokalowe, których nie spełniamy... U nas dzieci są dla bogatych i mających własne domy lub mieszkania. A my teraz biedni jesteśmy, niepłodność wyssała z nas wszystkie pieniądze...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak to w naszym kraju jest. Patologie maja po kilkoro a ktos kto zasluguje ani jednego...
Ostatnio widzialam.dokument o jugenamdtach w de- tez tragedia...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak to w naszym kraju jest. Patologie maja po kilkoro a ktos kto zasluguje ani jednego...
Ostatnio widzialam.dokument o jugenamdtach w de- tez tragedia...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale w Norwegii też jest podobny urząd, który dziesiątkom polskich rodzin pozabierał dzieci... Więc nie tylko niemcy traktują Polaków jak śmieci.

A u nas... Szkoda, że wobec biologicznych matek nie ma takich samych wymagań. Pieniądze szczęścia nie dają, ale zamiast dać dziecko tam, gdzie będzie na prawdę kochane, gdzie jest wyczekane i będzie miało opiekę non stop, to wolą selekcjonować rodziców według zasobności portfela i aktu własności nieruchomości. To chore. Mojemu dziecku nie brakowało by niczego, co jest niezbędne do szczęścia, jadło by zdrowo, było leczone w najlepszy możliwy sposób, było by czyste i zadbane. Tak jak i my chodzimy czyści, zadbani, leczymy wszystko zgodnie z potrzebami i możliwością (nie stać nas jedynie na drogie, prywatne leczenie, ale przecież wielu ludzi nie stać), zdrowo się odżywiamy i nie widzę, byśmy przez brak mieszkania czy kosmicznych zarobków musieli czuć się gorsi od bogatych... Nie widzę by nasz dom różnił się od domu bogatych ludzi - chociaż nie! Widzę różnicę! My jesteśmy ukierunkowani na siebie na wzajem, a nie na zarabianie pieniedzy, dbamy o siebie, a nie o to by na koncie pojawiały się kolejne tysiące, dbamy o to byśmy byli szczęśliwi tu i teraz, a nie jak osiągniemy okrągłą sumkę i o to, by każde z nas czuło się kochane. Spędzamy czas razem. Każda chwila jest dla nas cenna i kazde, nawet krótkie rozstanie budzi w nas tęsknotę. Im dłużej jesteśmy ze sobą, tym bardziej nie możemy się sobą nacieszyć i tym boleśniejsze jest codzienne poranne rostanie i tym większa radość gdy znowu jesteśmy razem. Pieniądze są dla nas na dalszym planie. Nigdy nie chcieliśmy być bogaci... Bo pieniądze psują relacje, mieszają w głowie i powodują, że ludzie zapominają o małych radościach życia codziennego. I wiem, co piszę.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pana Kotka, a byliście w ogóle w jakimś ośrodku adopcyjnym? Powiedzieliście to, co nam tutaj tak ładnie opisałaś? Czy tylko słyszałaś jakie mają wymagania w ośrodkach i nawet nie podjęliście próby?

reklama
Do góry