reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry kochane
Tak tu od wczoraj smutno..
Ale czasem trzeba pozwolić na chwilę smutku i przemyslen..

Lux trzymam &&& za wizytę na pewno będzie dobrze ☺

Bertha jak już wspominałam ja też się staram o pierwsze ..

Na jutro mam termin @ :dry: i czuje ze będzie jak w zegarku :dry:

ja wiem ze nic nie wiem ale wiem ze z tymi waszymi @ jak w zegarku to roznie bywa Luxunia tez wspominala o tym,zegarze hehe

reklama
Ann89, niestety my się nigdy nie zakwalifikujemy do adopcji, ponieważ nasze ośrodki w okolicy mają wymagania dochodowe i lokalowe, których nie spełniamy... U nas dzieci są dla bogatych i mających własne domy lub mieszkania. A my teraz biedni jesteśmy, niepłodność wyssała z nas wszystkie pieniądze...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak to w naszym kraju jest. Patologie maja po kilkoro a ktos kto zasluguje ani jednego...
Ostatnio widzialam.dokument o jugenamdtach w de- tez tragedia...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak to w naszym kraju jest. Patologie maja po kilkoro a ktos kto zasluguje ani jednego...
Ostatnio widzialam.dokument o jugenamdtach w de- tez tragedia...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale w Norwegii też jest podobny urząd, który dziesiątkom polskich rodzin pozabierał dzieci... Więc nie tylko niemcy traktują Polaków jak śmieci.

A u nas... Szkoda, że wobec biologicznych matek nie ma takich samych wymagań. Pieniądze szczęścia nie dają, ale zamiast dać dziecko tam, gdzie będzie na prawdę kochane, gdzie jest wyczekane i będzie miało opiekę non stop, to wolą selekcjonować rodziców według zasobności portfela i aktu własności nieruchomości. To chore. Mojemu dziecku nie brakowało by niczego, co jest niezbędne do szczęścia, jadło by zdrowo, było leczone w najlepszy możliwy sposób, było by czyste i zadbane. Tak jak i my chodzimy czyści, zadbani, leczymy wszystko zgodnie z potrzebami i możliwością (nie stać nas jedynie na drogie, prywatne leczenie, ale przecież wielu ludzi nie stać), zdrowo się odżywiamy i nie widzę, byśmy przez brak mieszkania czy kosmicznych zarobków musieli czuć się gorsi od bogatych... Nie widzę by nasz dom różnił się od domu bogatych ludzi - chociaż nie! Widzę różnicę! My jesteśmy ukierunkowani na siebie na wzajem, a nie na zarabianie pieniedzy, dbamy o siebie, a nie o to by na koncie pojawiały się kolejne tysiące, dbamy o to byśmy byli szczęśliwi tu i teraz, a nie jak osiągniemy okrągłą sumkę i o to, by każde z nas czuło się kochane. Spędzamy czas razem. Każda chwila jest dla nas cenna i kazde, nawet krótkie rozstanie budzi w nas tęsknotę. Im dłużej jesteśmy ze sobą, tym bardziej nie możemy się sobą nacieszyć i tym boleśniejsze jest codzienne poranne rostanie i tym większa radość gdy znowu jesteśmy razem. Pieniądze są dla nas na dalszym planie. Nigdy nie chcieliśmy być bogaci... Bo pieniądze psują relacje, mieszają w głowie i powodują, że ludzie zapominają o małych radościach życia codziennego. I wiem, co piszę.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pana Kotka, a byliście w ogóle w jakimś ośrodku adopcyjnym? Powiedzieliście to, co nam tutaj tak ładnie opisałaś? Czy tylko słyszałaś jakie mają wymagania w ośrodkach i nawet nie podjęliście próby?

reklama
Do góry