reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Szczerze to w tym miesiącu mnie tak do tego nie ciągnie.... odwlekam... a zawsze dwa testy w szufladzie leżały i nie raz przed terminem testowałam a teraz spokojny miesiąc czekam cierpliwie...

reklama
Nimitii za wcześnie do lekarza poszlas, najlepiej tak po 6tyg. Wiek z usg praktycznie mało której kobiecie sie pokrywa z om bo oni okreslają wiek na podstawie pomiarów a często się zdarza że lekarz czegoś niedomierzy. Ja miałam odwrotną sytuację bo mi wychodziło że syn jest całe dwa tygodnie starszy i jak przyszłam na prenatalne to powiedzieli mi ze już za późno. Nie martw się na zapas.

Nimitti nic się nie dzieje po prostu lekarz ją wystraszył. Poczekaj z takimi postami aż na prawdę stanie się tragedia bo dziewczynę bez sensu straszysz.
Ze juz nie wspomnę jak bezsensowne jest straszenie wszystkich dziewczyn clo tylko dlatego ze na Ciebie ten lek nie działa.

Co do clo teraz napisze prawdę i niech każda zainteresowana przeczyta.
Nie ma co się bać clostigebytu. Jeśli prowadzony jest monitoring, nic złego się nie może wydarzyć. Jeśli ktoś ma problem z niepekajacymi pecherzykami, lekarz podaje zastrzyk na pęknięcie (np. pregnyl).
Brałam clo w poprzednich staraniach i jedynym skutkiem ubocznym był mój syn. Drugi raz clo nie pomogło ale też nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Warto też wspomnieć że ten lek jest tylko na wzmocnienie bądź wywolanie owulacji. A bardzo czesto przyczyna niepłodności par leży zupełnie gdzie indziej. Jeśli tylko z owu jest problem, clo z pewnością pomoże.

Nimitti wracaj na wrześniowki!
Nic się złego nie dzieje... to norma ze tygodnie ciąży z OM nie zgadzają się z USG.
Jeśli jest zarodek to leci Ci 5 tydzień.
Nikt w 4 tygodniu nie ma zarodka. Nawet pęcherzyk nie zawsze widać.
Lekarz Ci głupot nagadał i nie potrzebnie się zdenerwowałas.
I zaczyna się... przeczytaj następny post!!!!
Uwzięłaś się na mnie? Mam dość!

Ja zauważyłam, że od kąd dbam o siebie w takim kontekście dobrej diety i regularnych ćwiczeń to moje libido i poczucie atrakcyjności rośnie. To się pozytywnie odbija nie tylko na seks ale też na wiele spraw, które na codzien ogarniam: więcej mi się chce i mam więcej energii. Dla mnie ma to ogromne znaczenie!

W okresie Swiatecznym kiedy dopadło mnie rozleniwienie i po zjedzeniu miliona jakże pysznych ale i ciężkich potraw ciężko mi teraz wrócić do formy... I wiele mi się przez to nie chce. Ale jak tylko @ przyjdzie to musze się zmobilizować [emoji123] wysportowane, silne ciało jest dużym plusem w ciąży - jak się już w niej jest ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, bo dieta i ruch działają cuda :-) ja odpuscilam i teraz bardzo żałuję, po świętach przytyłam dwa kg i jak wczoraj spojrzałam w lustro, to jestem przerażona. Nigdy tyle nie ważyłam, od dzisiaj biorę się za siebie, bo tak się nie da, za tydzień wracam na fitness, kupię sobie fitball i nowy strój i będę działać, żeby w końcu jakąś figura była :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Kochana, bo dieta i ruch działają cuda :-) ja odpuscilam i teraz bardzo żałuję, po świętach przytyłam dwa kg i jak wczoraj spojrzałam w lustro, to jestem przerażona. Nigdy tyle nie ważyłam, od dzisiaj biorę się za siebie, bo tak się nie da, za tydzień wracam na fitness, kupię sobie fitball i nowy strój i będę działać, żeby w końcu jakąś figura była :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Dwa kilo kochana to nic :-) :) chociaż ty chudzinki to każdy kilogram widać :)

Do kobietek ,które teraz będą testować... :) jak samopoczucie? czujecie jakieś zmiany w organizmie ??? albo macie przeczucie że się udało???

reklama
Nimitii trzyjmam kciuki żeby było wszystko ok ;) Pomodlę się za Ciebie :)

u mnie 25 dc testuję w sobotę :)
Nimitii jestem z Tobą, będzie dobrze! Musi :)

Ja dzisiaj zaspalam i jestem w powijakach jeżeli chodzi o wyjście do pracy [emoji14] "w nagrodę"... ja durna... zrobiłam test 10tke, mimo że dzisiaj dopiero 25dc. Oczywiście biel, bieli, bielsza [emoji21] ale dodając do tego moja intuicję i brak objawów to mogę być pewna że za 3-4 dni będzie @.

@Lanvin ja też teraz trochę odpuscilam... lenistwo totalne mnie ogarnęło, ale dzisiaj wracam do ćwiczeń i zero podjadania ciastek ^_^ ale 2-3 kg zrzucić to można zrobić w mig :) [emoji123]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry