reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja nie odczułam żadnych skutków ubocznych ...może odrobinkę ciut większy apetyt miałam. Śluzu po nim miałam dużo i nie powodował suchoty :)
Dziękuję za odpowiedź. To był Twoj pierwszy cykl z clo? Jak staranka były? Co 2 dni czy codziennie? Spróbuję chyba clo w następnym cyklu a jak nie pomoże to dopiero ziolka.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za odpowiedź. To był Twoj pierwszy cykl z clo? Jak staranka były? Co 2 dni czy codziennie? Spróbuję chyba clo w następnym cyklu a jak nie pomoże to dopiero ziolka.

Tak pierwszy 1 tab. od 5dc przez 5 dni. Starania średnio co 2 dni ...ginekolog zaznaczyła, że przy braku badania nasionek lepiej dla nich jak co 2 dni będzie zbliżenie :)
Tu ulotka clo, gdybyście nie miały odnośnie skutków:
http://www.egis.pl/24/nasze-leki/10/clostibegyt-clomifeni-citras

Tak pierwszy 1 tab. od 5dc przez 5 dni. Starania średnio co 2 dni ...ginekolog zaznaczyła, że przy braku badania nasionek lepiej dla nich jak co 2 dni będzie zbliżenie :)
Tu ulotka clo, gdybyście nie miały odnośnie skutków:
http://www.egis.pl/24/nasze-leki/10/clostibegyt-clomifeni-citras
Mam ulotkę ale nie chcę jej czytać bo jeszcze zrezygnuję [emoji23] mi lekarz też zalecił 1 tabletka przez 5 dni od 5 dc.

Byłam na porodówce w związku z tą chorobą. Chyba znowu nic z tego :((( jest tak samo jak w poprzedniej ciąży. Powinnam być dzisiaj w 5 tc a jestem według usg w 4 tc. Na początku nawet nie umiał znaleźć zarodka dopiero potem znalazł.
Chyba nie jest mi dane być mamą. Moge iść normalnie do lekarza po antybiotyk.
Nimitii nie!!!! :(

No czyli kolejny raz musze czekać aż zacznę ronić. ...
A może się utrzyma... :(
Pierdolo..a tarczyca!!!
Ale na pocieszenie powiem, że u mojej przyjaciółki zapowiadało się bardzo źle. Od czwartego tygodnia krwawienie, mały przyrost bety, a maluch jest. Co prawda w 8 miesiącu, ale jest!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nimitii nie!!!! :(

Nimitti nic się nie dzieje po prostu lekarz ją wystraszył. Poczekaj z takimi postami aż na prawdę stanie się tragedia bo dziewczynę bez sensu straszysz.
Ze juz nie wspomnę jak bezsensowne jest straszenie wszystkich dziewczyn clo tylko dlatego ze na Ciebie ten lek nie działa.

Co do clo teraz napisze prawdę i niech każda zainteresowana przeczyta.
Nie ma co się bać clostigebytu. Jeśli prowadzony jest monitoring, nic złego się nie może wydarzyć. Jeśli ktoś ma problem z niepekajacymi pecherzykami, lekarz podaje zastrzyk na pęknięcie (np. pregnyl).
Brałam clo w poprzednich staraniach i jedynym skutkiem ubocznym był mój syn. Drugi raz clo nie pomogło ale też nie miałam żadnych skutków ubocznych.
Warto też wspomnieć że ten lek jest tylko na wzmocnienie bądź wywolanie owulacji. A bardzo czesto przyczyna niepłodności par leży zupełnie gdzie indziej. Jeśli tylko z owu jest problem, clo z pewnością pomoże.

Nimitti wracaj na wrześniowki!
Nic się złego nie dzieje... to norma ze tygodnie ciąży z OM nie zgadzają się z USG.
Jeśli jest zarodek to leci Ci 5 tydzień.
Nikt w 4 tygodniu nie ma zarodka. Nawet pęcherzyk nie zawsze widać.
Lekarz Ci głupot nagadał i nie potrzebnie się zdenerwowałas.

Hej dziewczyny.U mnie dziś śnieg i zawierucha:o
Nimitti będzie wszystko dobrze zobaczysz!!!głowa do góry!!nie możesz się w ten sposób nastawiac .musisz wierzyć!!!
U mnie dziś 6 dc i oczywiście zero ochoty na działania.oby się to zmieniło:)spokojnego dnia życzę

reklama
Nie rozumiem ... sprecyzuj proszę ...
Ness zanim zaczęłas brać wrzucalas na bb ... m.in. oczy itd.
Siwa dlatego faktycznie lepiej nie czytać [emoji6] jak zalecają i inne staraczki biorą to trzeba spróbować [emoji4]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Do góry