reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
U nas o tyle dobrze, że do domu mamy tylko 4h drogi... Wiatrakowo trochę daleko. Ale nie ma co smutać trzeba jakoś żyć :) Pieniądze lepsze, życie tańsze :) Ja właśnie wróciłam od dentysty, zupełnie inne podejście niż w PL. i co ważne: za wszystko co miałam zrobione nie zapłaciłam ani pół Euro :D W moich stronach dostać się do dentysty na kasę chorych to cud :D Dlatego postanowiłam, że chyba i tu poszukam ginekologa :) I na pewno się wtedy uda :)

4h to pikus, ogromnie zazdroszcze!!! Ja mam 15h i to liczac bez przerw.
Pieniadze lepsze ale w Holandii zycie drogie i nie jest to raj miodem plynacy. Jest latwiej to prawda ale kosztem rodziny, przyjazni, poczucia bycia u siebie i wsrod swoich. Dla mnie gra nie warta swieczki no ale K jeszcze nie chce wracac.

Zlobek, dentysta to sa takie koszta, ze cycki opadaja. Zeby lecze w Polsce bo jest 4 razy taniej. Jesli bedzie dziecko to nie bedzie mi sie oplacac pracowac na wiecej niz 1/3, 1/2 etatu bo im wieksza pensja tym wiecej trzeba placic za zlobek i tym sposobem na caly etat pracujac zlobek kosztuje prawie 2000 euro miesiecznie, ja nawet tyle nie zarabiam. Taniej wychodzi siedziec z dzieckiem w domu. Idiotyzm.
Ani kasy nie odlozymy ani nie bedziemy przy rodzinie. Jaki to ma sens? Dla mnie zadnego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

4h to pikus, ogromnie zazdroszcze!!! Ja mam 15h i to liczac bez przerw.
Pieniadze lepsze ale w Holandii zycie drogie i nie jest to raj miodem plynacy. Jest latwiej to prawda ale kosztem rodziny, przyjazni, poczucia bycia u siebie i wsrod swoich. Dla mnie gra nie warta swieczki no ale K jeszcze nie chce wracac.

Zlobek, dentysta to sa takie koszta, ze cycki opadaja. Zeby lecze w Polsce bo jest 4 razy taniej. Jesli bedzie dziecko to nie bedzie mi sie oplacac pracowac na wiecej niz 1/3, 1/2 etatu bo im wieksza pensja tym wiecej trzeba placic za zlobek i tym sposobem na caly etat pracujac zlobek kosztuje prawie 2000 euro miesiecznie, ja nawet tyle nie zarabiam. Taniej wychodzi siedziec z dzieckiem w domu. Idiotyzm.
Ani kasy nie odlozymy ani nie bedziemy przy rodzinie. Jaki to ma sens? Dla mnie zadnego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O kuzwa, 2000 E ? jA PITOLE ...

Witam się i Ja mam.na imię Basia i mam 33lat o dzidziusia zaczelismy sie starać od grudnia aktualnie czekam na @ a raczej nie czekam bo mogloby jej nie byc chociaż musialby sie zdarzyc jakis cud by zajsc w ciążę w 1cs :-D
13.12 mialam ostatnią @ nie kieruje.sie zadnym wyznacznikiem ktory wskazywal by mi dzien ovu poprostu jestem.zdania ze bedzie co ma byc a w dni plodne przytulalismy sie z 4 razy wiec czekam teraz na skytki tych przytulanek :-)
Poki co od 3 dni bolą mnie cycuchy i czuje tez od wczoraj podbrzusze tak naprawde to takie bóle mam moze od 3 dni po ovu w sumie takie objawy to zadne objawy i rowniez moga swiadczyc o zblizajacej sie @(termin 13.01 ) a jedyna rzecza jaka moglaby mnie zastanowic moze byc to ze w sylwestra mialam.dziwne zawroty glowy a po dwoch dniach dostalam wysoka temperature prawie 38°C no ale rowniez i na to mozna znajsc jakies wytlumaczenie wiec czekam dziewczynki co czas przyniesie ale prosze o &&&&& i Ja rowniez trzymam.kciuki za Was chociaz dopiero bedziemy sie poznawac tzn.mam.taka nadzieje ze mnie do swojego grona przyjmniecie :-D Pozdrawiam
Witaj :)
Jeśli jesteście zdrowi i wszystko u Was oki, to wcale nie będzie cudu, jeśli załapiesz w pierwszym cyklu :) Tak powinno być :) Tego właśnie Ci życzę.

reklama
magoo kochana, mi nigdy nawet po czasie nie pojawiła się nigdy druga kreska ...więc na spokojnie ... czekamy dalej. Labilność emocjonalna to dobry objaw :) Może akurat ..
dobra, już się opanowałam. za jakąś godzinę pojadę po testy i zobaczymy...
dobrze, że jesteście bo bym chyba do głowy dostała. w zeszłym roku przeszłam cyrk z biochemiczną, myślałam, że nie przetrzymam, chciałam zrezygnować ze starań. chyba dlatego teraz tak reaguję.
na razie podbrzusze ćmi lekko, na dole też coś pobolewa, śluz wodnisto - mleczny w ilościach hurtowych, w głowie gonitwa myśli jak jamnika za ogonem...
Skończę w Tworkach, jak nic...

Do góry