reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny, wy od razu razu po seksie wstajecie czy jeszcze leżycie? 😅 ja się boję że pobrudzę prześcieradło więc wstaje i się wycieram, może tak zabijam szanse na ciążę 🤪

Cześć dziewczyny. Gratulacje 2 kresek 😁
Jestem chora, czuję się okropnie. W dodatku chyba pms wjechał i to bardzo. Ale do okresu ponad tydzień...
W związku z tym mam pytanie. Czy jest możliwe że długość cyklu jest dłuższa gdy owulacja jest z jednego jajnika a krótsza gdy jest z drugiego? Nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałam, ale 2 miesiące temu miałam krótszy cykl o 3 dni i nie zdążyłam zatestować, i wydaje mi się że teraz też okres przyjdzie wcześniej. Czy to możliwe czy to totalna brednia?
U mnie cykl z jednego jajnika dużo bardziej boli niż z drugiego więc może długość owulacji też może być inna z każdego 🤔🤔🤔

U mnie tylko czekanie na @. Nie ma sexow , nie ma nadziei. Mój stary zachowuje się jak dziecko. Mówię mu że skoro nie chce więcej dzieci to niech idzie na wazektomie, a on mi na to że nie bo może jeszcze zmieni zdanie i będzie chciał dziecko. Jak myślicie czy to nie jest znęcanie się nade mną psychicznie ? Bo ja tak to czuję 😔
Tak, takie robienie nadzei, że raz to dziecko chce a raz, że nie to jest znęcanie się. Co to znaczy " może jeszcze zmieni zdanie " ? To on chce tego dziecka w końcu czy nie chce ? Bo chyba jednak mu nie zależy skoro zmienia tak zdanie.

Ja też mam taką podobna rozmowę za sobą, bo mój dokładnie tego samego się obawiał, ale On chce dziecko.. Ja mam w tym roku 40😉 daje sobie max rok, starania to też takie na zasadzie bez wyliczania konkretnego itd, na tzw spontanie.
Mojego M uspokoiłam rozmowa o badaniach prenatalnych, amniopunkcji itd, zresztą już w poprzedniej ciąży mialam i to mi zapewniło w miarę spokojna ciążę.
Ja nigdy nie robiłam nic poza prenatalnymi i pappą ale jakbym była teraz w ciąży to bym nifty zrobiła dla spokoju.

Tak, takie robienie nadzei, że raz to dziecko chce a raz, że nie to jest znęcanie się. Co to znaczy " może jeszcze zmieni zdanie " ? To on chce tego dziecka w końcu czy nie chce ? Bo chyba jednak mu nie zależy skoro zmienia tak zdanie.
Popieram… albo chce albo nie. Tutaj trzeba mieć pewność a nie tak sobie pływać między jednym a drugim.

Dziewczyny, wy od razu razu po seksie wstajecie czy jeszcze leżycie? 😅 ja się boję że pobrudzę prześcieradło więc wstaje i się wycieram, może tak zabijam szanse na ciążę 🤪
Też miałam ta rozmine parę cykli temu i teraz leżę ok. 15 min czyli tyle ile trwa upłynnienie spermy mojego A. Ale to raczej prewencyjne działanie bo ciąży to nadal nie przynioslo

reklama
Do góry