reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Dziewczyny, wy od razu razu po seksie wstajecie czy jeszcze leżycie? 😅 ja się boję że pobrudzę prześcieradło więc wstaje i się wycieram, może tak zabijam szanse na ciążę 🤪

Cześć dziewczyny. Gratulacje 2 kresek 😁
Jestem chora, czuję się okropnie. W dodatku chyba pms wjechał i to bardzo. Ale do okresu ponad tydzień...
W związku z tym mam pytanie. Czy jest możliwe że długość cyklu jest dłuższa gdy owulacja jest z jednego jajnika a krótsza gdy jest z drugiego? Nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałam, ale 2 miesiące temu miałam krótszy cykl o 3 dni i nie zdążyłam zatestować, i wydaje mi się że teraz też okres przyjdzie wcześniej. Czy to możliwe czy to totalna brednia?
U mnie cykl z jednego jajnika dużo bardziej boli niż z drugiego więc może długość owulacji też może być inna z każdego 🤔🤔🤔

U mnie tylko czekanie na @. Nie ma sexow , nie ma nadziei. Mój stary zachowuje się jak dziecko. Mówię mu że skoro nie chce więcej dzieci to niech idzie na wazektomie, a on mi na to że nie bo może jeszcze zmieni zdanie i będzie chciał dziecko. Jak myślicie czy to nie jest znęcanie się nade mną psychicznie ? Bo ja tak to czuję 😔
Tak, takie robienie nadzei, że raz to dziecko chce a raz, że nie to jest znęcanie się. Co to znaczy " może jeszcze zmieni zdanie " ? To on chce tego dziecka w końcu czy nie chce ? Bo chyba jednak mu nie zależy skoro zmienia tak zdanie.

Ja też mam taką podobna rozmowę za sobą, bo mój dokładnie tego samego się obawiał, ale On chce dziecko.. Ja mam w tym roku 40😉 daje sobie max rok, starania to też takie na zasadzie bez wyliczania konkretnego itd, na tzw spontanie.
Mojego M uspokoiłam rozmowa o badaniach prenatalnych, amniopunkcji itd, zresztą już w poprzedniej ciąży mialam i to mi zapewniło w miarę spokojna ciążę.
Ja nigdy nie robiłam nic poza prenatalnymi i pappą ale jakbym była teraz w ciąży to bym nifty zrobiła dla spokoju.

Tak, takie robienie nadzei, że raz to dziecko chce a raz, że nie to jest znęcanie się. Co to znaczy " może jeszcze zmieni zdanie " ? To on chce tego dziecka w końcu czy nie chce ? Bo chyba jednak mu nie zależy skoro zmienia tak zdanie.
Popieram… albo chce albo nie. Tutaj trzeba mieć pewność a nie tak sobie pływać między jednym a drugim.

Dziewczyny, wy od razu razu po seksie wstajecie czy jeszcze leżycie? 😅 ja się boję że pobrudzę prześcieradło więc wstaje i się wycieram, może tak zabijam szanse na ciążę 🤪
Też miałam ta rozmine parę cykli temu i teraz leżę ok. 15 min czyli tyle ile trwa upłynnienie spermy mojego A. Ale to raczej prewencyjne działanie bo ciąży to nadal nie przynioslo

reklama
Do góry