reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Też tak sobie to tłumacze

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja czytałam o tym, bo kilka razy mi się zdarzyło, ze mi wyleciało na drugi dzień i nie wiem czy to resztki czy plodny śluz...
gdzieś czytałam, ze męskie nasienie to nie są same plemniki i jak jest dużo to po prostu ta resztka wypada a plemniki płyną dalej. Chociaż nogi w górze pomagają.
Może macie jakiś sposób żeby wiedzieć czy to resztki czy śluz plodny się zaczyna?

reklama
Kochana ja czytałam o tym, bo kilka razy mi się zdarzyło, ze mi wyleciało na drugi dzień i nie wiem czy to resztki czy plodny śluz...
gdzieś czytałam, ze męskie nasienie to nie są same plemniki i jak jest dużo to po prostu ta resztka wypada a plemniki płyną dalej. Chociaż nogi w górze pomagają.
Może macie jakiś sposób żeby wiedzieć czy to resztki czy śluz plodny się zaczyna?
No kamień z serca mi spadł [emoji1] myślałam że to będzie głupie pytanie.. Ale dziękuję za odpowiedź.. Niestety Nie umiem rozpoznać czy to śluz płodny..

Witajcie staraczki :-) Niedlugo dolacze do waszego grona. Mam 30 lat i coreczke 2 latka. Chcemy zaczac z mezem starania o drugie dziecko i chcialabym sie was poradzic w tej kwestii. Na 27 stycznia mam zaplanowana tomografie glowy. Owu powinna byc kilka dni wczesniej. Ewentualne zagniezdzenie powinno byc juz po tomografii. No i tak dumam juz od 3 miesiecy czy starac sie juz w tym miesiacu czy odpuscic i poczekac na nastepny cykl. Jak myslicie?

Ja bym absolutnie poczekala. Zarodek rozwija sie intensywnie juz od momentu zaplodnienia a nie dopiero od zagniezdzenia.
U Ciebie doszloby do zaplodnienia przed tomografem i ten malusi zarodeczek zostalby narazony na ogromne promieniowanie rentgenowskie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam synka 15miesiecy i w tym roku zamierzam się postarać bo chce mieć termin na 2018. Narazie jestem jeszcze na tabletach ale mam sentyment do forum bo pierwsze tu wysiedzialam a teraz chce drugie hehe. Mam 31 lat we wrześniu 32 i nie chce dłużej czekac

@StorAnia Janusz Nowak, Zbigniew Krawczyk (Ci tylko.prywatnie)
Dr Mikosinski, Budlecka-Woźniak, Andrzej Kwiatkowski (Ci nie wiem jak przyjmują)
Dziewczyny bardzo polecają tych lekarzy, to ginekolodzy-endokrynolodzy bo uważam, że tacy Ci potrzebni :)

@nimitii we wtorek mam dzwonić pytać czy coś się zwolniło :)

Dwóm kreseczkom bardzo gratuluję!!! :-)

Dla całej reszty: DAMY RADĘ :D
@Luxuorius przecudowny!!! <3

Ja oczywiście że smętami. Otóż wczoraj byli u nas znajomi, popilam sobie winka i to nie mało, potem troszkę wódki nawet. Generalnie nie pije, ale chyba było mi coś takiego potrzebne. Z jednej strony czuje się lepiej bo się odstresowalam posmialam i na chwilę przestałam myśleć o wszystkich tych problemach, ale...
Oczywiście, że jest ale. Nie mam nawet pewności, że była owulacja, ani czy doszło do zapłodnienia, a jednak mam poczucie winy, że może jednak się udało i że mogłam to wszystko zepsuć bo się napiłam. Oczywiście teraz wkrecanie brzmi nawet jak się udało to pewnie znowu poronie bo piłam...
Kurde no przecież nie mogę co chwila się zastanawiać czy wypada zrobić to czy tamto bo może akurat się udało, aczkolwiek poczucie winy już mi wierci dziurę w brzuchu.
Ot to to, taki mój mały wylew żali. Wybaczcie.
Życzę Wam miłej spokojnej niedzieli

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja oczywiście że smętami. Otóż wczoraj byli u nas znajomi, popilam sobie winka i to nie mało, potem troszkę wódki nawet. Generalnie nie pije, ale chyba było mi coś takiego potrzebne. Z jednej strony czuje się lepiej bo się odstresowalam posmialam i na chwilę przestałam myśleć o wszystkich tych problemach, ale...
Oczywiście, że jest ale. Nie mam nawet pewności, że była owulacja, ani czy doszło do zapłodnienia, a jednak mam poczucie winy, że może jednak się udało i że mogłam to wszystko zepsuć bo się napiłam. Oczywiście teraz wkrecanie brzmi nawet jak się udało to pewnie znowu poronie bo piłam...
Kurde no przecież nie mogę co chwila się zastanawiać czy wypada zrobić to czy tamto bo może akurat się udało, aczkolwiek poczucie winy już mi wierci dziurę w brzuchu.

Kochana bardzo dobrze że piszesz lepiej się wygadać[emoji14] Napewno tobie lżej się zrobiło na sercu[emoji173] Nie przejmuj się tak tym. jeśli zarodek się zagniezdzil to na tym etapie alkohol mu przecież nie zaszkodzi.. jeśli będziemy tak myśleć to za chwilę nie wyjdziemy z domu bo jest dużo zagrożenie np wypadek, bakterie itd

Dokładnie od 4tyg nasz organizm wie że jest ciąża,spokojnie do tego czasu zarodek jest zabezpieczony,ja też dwa dni temu napiłam się 3kieliszki nalewki co ma być to będzie nikt tego nie przewidzi do okresu jeszcze 5dni także czekanie a kieliszek na rozgrzanie,zwłaszcza jak się doła w taką pogodę kochana,

Dziewczyny mam pytanie może i głupie Ale od tego Was mam aby rozwiać wątpliwości .. w pierwszym cyklu starn zawsze po sexie dużo śluzu mojego M mi wylecialo. W obecnej chwili po sexie leżę z nogami w górze ok 10 minut i teraz tego śluzu mało wylatuje..

Mi zawsze dużo wypływa i może to jest problem :frown:

reklama
Do góry