Witajcie ja tez podjęłam decyzję o dzidziusiu w tym nowym roku i mam pelno obaw czy damy rade :-) czy uda sie za pierwszym razem eh czas pokaze pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mu juz w Wiatrakowie [emoji31][emoji31][emoji31][emoji31][emoji31]
Droga okropna. Prawie cale Niemcy na autostradach ogarniczenie do 40-60km/h. Wypadek za wypadkiem. Na odcinku 2km byly az 4 rozne wypadki!
Lodowisko a nie asfalt.
Nasze auto to wyglada jakby sie w morzu wykapalo i wyszlo na mroz.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie, w życiu nie słyszałam nic bardziej głupiego ... gdyby tak było wszystkie ciężarne chodziłyby zaniedbane, a tak nie jest ...
W ogóle nie rozumiem tych zabobonów ...wedle tego zabobonu nie można zatem golić włosów na nogach, pod pachami i w miejscach intymnych bo włos to włos ...ehkm..
Nie ma, długo się przyylądałam. Już więcej nie robię, bo nie ma szans :-) czekam na @ i tyle
To może jednak test???
Dziewczyny u nas koniec starań, jak teraz nie wyszło to już w tym kierunku nie działamy. Mój M nie jest gotowy na kolejne dziecko, przerosło go to wszystko......, chyba jest juz za wygodny. Będę zagladala od czasu do czasu, ale chyba nie będę się udzielala. Teraz jadę na tydzień na urlop to też będę miała mniej czasu. Trzymam za was kciuki. Powodzenia staraczki .
ja testow nie kupowałam nigdy, nie nakręcałam się nie stresowałam i jakos tak wyszło że zaszlam od razu.znalazłam tylko w necie taki kalendarz cyklu i tam były opisane dni płodne i nieplodne oraz wskazówki kiedy i jak na chłopaka a kiedy na dziewczynkę. Celowałam w chłopaka no i mam.
A ja dzisiaj wstałam i źle się czuję, jestem wzdęta jak cholera, do tego mam mdłości, to już z nerwów chyba, bo siedzieliśmy do późna i w programie projektowalismy układ mebli w mieszkaniu, myślałam że się pozabijamy mogłaby ta @ już przyjść, to nowy cykl się w końcu zacznie. Kupię termometr i testy owu, może w końcu będę wiedziała kiedy mam owu...
Ja to zawsze mówię że chce trzech chłopaków ale mąż chce teraz córcie. Jakoś tak wydaje mi się że z chłopakami łatwiej.
Niestety @ zawitała do mnie :-( a tyle cichej nadziei sobie robiłam. Nie mam siły. Leżę i.wyje.aż.zaczyna brakować mi tchu. Czemu się nie udaje....
Witajcie ja tez podjęłam decyzję o dzidziusiu w tym nowym roku i mam pelno obaw czy damy rade :-) czy uda sie za pierwszym razem eh czas pokaze pozdrawiam
A Ja się trochę nakręcam i to może mnie zgubić... A jak ucelować tego chłopaka? Mam córkę więc przydałby się syn choć mąż mówi że fajnie by było gdyby była 2 dziewczynka
Może to dobry znak?Tak czytam Wasze wpisy dziewczyny i coś mi wygląda, że ta niedziela chyba przez ten mróz, czy nie wiem co jakaś taka nie fajna jest :/
Na mnie wszystkie plagi egipskie spadają:
Od wczoraj wieczorem strasznie szybko się irytuję :/ gardło boli i chyba jakieś choróbsko się szykuj!
nie wspomnę już o tym, że mam dopiero 21 dc a na buzi prychole jak u nastolatki... Nigdy mi się tak nie robiły, jeżeli już to 1-2 dni przed miesiączką lub tuż przed i to bardzo symbolicznie Mam problem z metabolizmem, chyba rozregulowałam się po Świętach. Na dodatek atopia nie daje za wygraną, skóra swędzi i sucha jak papier.... I jeszcze jutro wracam do pracy... w takim nastroju to raczej świata nie zawojuje!
Bertha
Kurcze, wczoraj czytałam sobie Nasz stary wątek staraczkowy (2016). I się popłakałam Część dziewczyn odeszła, cześć urodziła, częśc rozeszła się po innych wątkach .. i tak popatrzyłam to Bertha i Agnesis bardzo Was będę wspierać w zafasolkowaniu ..
Nessi, agnesis, dziękuje bardzo :*Ja tez jakoś z czystego senstymentu strasznie kibicowałam staraczkom ze starego wątku. Bertha trzymam kciuki najmocniej jak potrafię, należy Ci sie śliczny, różowy bobas. Ja jedno dziecko mam i czuje w głębi, ze zostanie jedynakiem. Nie poddaje sie co prawda, ale nie mam już ochoty i sił całego swojego życia podporządkowywać staraniom, bo to niszczy nasza rodzine.
Nessi wierze, ze Twoja fasolka jest silna, zdrowa i niedługo bedzie machać do forumowych ciotek rączkami [emoji7]
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
Ty siknij testa a sie nie zastanawiajA u mnie jak @ zniknęła wprawdzie po 1 dniu, a nie 2. Zaczął sie śluz. Dziękuje i nic nie rozumiem hehe :-)
Haha, padłam z tego pogrzebuNie da się już jej reanimować... jest po prostu okropna, pozarywana i w ogóle... Marzę, żeby przydarzył jej się jakiś konkretny "wypadek"... ale mój mąż będzie pewnie płakał i kto wie - może nawet pogrzeb jej wyprawi...
tulęNiestety @ zawitała do mnie :-( a tyle cichej nadziei sobie robiłam. Nie mam siły. Leżę i.wyje.aż.zaczyna brakować mi tchu. Czemu się nie udaje....
Naprawdę polecam wam kalendarz owulacji T Time. Pl. Nawet jak ktoś ma nieregularne cykle to można wyliczyć płodne dni dla najkrótszego i najdłuższego cyklu a potem działać. Jak się jeszcze ma test owu i na 100 wie kiedy owulka wypadnie to już całkiem z górki. Oczywiście owulacji jest dopiero dobę po pozytywnym teście.
Razem nam się uda zobaczyszNiestety @ zawitała do mnie :-( a tyle cichej nadziei sobie robiłam. Nie mam siły. Leżę i.wyje.aż.zaczyna brakować mi tchu. Czemu się nie udaje....