reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Coś o sobie[emoji5]️ Jestem mężatką od 7lat. Mam 6 letnią córeczkę i starać o dziecko się będę z mężem pierwszy raz. Zakupione mam testy owulacyjne a jajeczkowac mam 14.01 więc myślę że jestem w miarę przygotowana a jak u Was to wygląda?
Też mam 6 latka :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
A ja dzisiaj wstałam i źle się czuję, jestem wzdęta jak cholera, do tego mam mdłości, to już z nerwów chyba, bo siedzieliśmy do późna i w programie projektowalismy układ mebli w mieszkaniu, myślałam że się pozabijamy :p mogłaby ta @ już przyjść, to nowy cykl się w końcu zacznie. Kupię termometr i testy owu, może w końcu będę wiedziała kiedy mam owu...

qdkkx1hpzei65q7s.png

Coś o sobie☺️ Jestem mężatką od 7lat. Mam 6 letnią córeczkę i starać o dziecko się będę z mężem pierwszy raz. Zakupione mam testy owulacyjne a jajeczkowac mam 14.01 więc myślę że jestem w miarę przygotowana a jak u Was to wygląda?
Też mam sześciolatka... Przynajmniej rocznikowo, bo jest z końca roku i tak naprawdę to jest pięciolatkiem, przynajmniej emocjonalnie...
Trudne historie to tutaj norma, każda z nas ma coś...
Ale życzę powodzenia w staraniu - widzę, że przygotowałaś się solidnie:)
Miejmy nadzieję, że szybko obwieścisz sukces:-) :)

Też mam 6 latka :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
ja testow nie kupowałam nigdy, nie nakręcałam się nie stresowałam i jakos tak wyszło że zaszlam od razu.znalazłam tylko w necie taki kalendarz cyklu i tam były opisane dni płodne i nieplodne oraz wskazówki kiedy i jak na chłopaka a kiedy na dziewczynkę. Celowałam w chłopaka no i mam.

A Ja się trochę nakręcam i to może mnie zgubić... A jak ucelować tego chłopaka? Mam córkę więc przydałby się syn choć mąż mówi że fajnie by było gdyby była 2 dziewczynka

Też mam sześciolatka... Przynajmniej rocznikowo, bo jest z końca roku i tak naprawdę to jest pięciolatkiem, przynajmniej emocjonalnie...

Też mam taką nadzieję

Mój w tym roku 7, jest z października i naprawdę widzę różnicę jeśli chodzi o naukę np. Nie wyobrażam sobie jego w 1 klasie na tym etapie. Teraz ma fazę na krzyżówki i codziennie rozwiązujemy, więc dopiero teraz tak porządnie załapał pisanie i powoli zaczyna składać literki. We wrześniu nie było o tym mowy.

qdkkx1hpzei65q7s.png

A Ja się trochę nakręcam i to może mnie zgubić... A jak ucelować tego chłopaka? Mam córkę więc przydałby się syn choć mąż mówi że fajnie by było gdyby była 2 dziewczynka
O dziewczynkę łatwiej bo wystarczy przed owulka współżyć a w samą owu post. Zawsze jest większą szansą na dziewczynkę bo na chłopaka to w owu się trzeba wystrzelić dokładnie. Plemniczki żeńskie są silniejsze ale dłużej żyją.

A ja dzisiaj wstałam i źle się czuję, jestem wzdęta jak cholera, do tego mam mdłości, to już z nerwów chyba, bo siedzieliśmy do późna i w programie projektowalismy układ mebli w mieszkaniu, myślałam że się pozabijamy :p mogłaby ta @ już przyjść, to nowy cykl się w końcu zacznie. Kupię termometr i testy owu, może w końcu będę wiedziała kiedy mam owu...

qdkkx1hpzei65q7s.png
Lavin, więc może jednak wcale na tę @ się nie szykuj? kłócicie się o meble? znam to skądś... Mój mąż uparł się na to, żeby trzymać starą sofę w salonie i ogromne akwarium, które wkurza mnie niebotycznie... A ta sofa - to jakaś masakra... ale nie da jej wyrzucić bo to jego ulubiona, wygodna i w ogóle.... szału dostaję momentami. nie dość, że skórzana - za czym w ogóle nie przepadam, granatowa - do niczego mi nie pasuje, to jeszcze na dodatek stara i już mocno sfatygowana... ale panu mężowi trudno przetłumaczyć... i tak się męczę z tym paskudztwem...

reklama
Naprawdę polecam wam kalendarz owulacji T Time. Pl. Nawet jak ktoś ma nieregularne cykle to można wyliczyć płodne dni dla najkrótszego i najdłuższego cyklu a potem działać. Jak się jeszcze ma test owu i na 100 wie kiedy owulka wypadnie to już całkiem z górki. Oczywiście owulacji jest dopiero dobę po pozytywnym teście.

Do góry