reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja też, ja też! [emoji1]

Slodziak, jak slodziak, bardziej jełop [emoji1]

Ojjj, lepiej że go nie znasz! Tragedia! Ja raz nawet na ip musiałam jechać, bo tak wszystko mnie bolało, że tchu nie mogłam złapać [emoji15] Ale taki tryb życia prowadziłam że się wcale nie dziwię [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Co to za tryb życia? Stresujący? Czy niezbyt zdrowe odżywianie?

A ja pracuje jako pomoc okulistyczna. A w miedzy.czasie jako rejestratorka. I nie.zawsze w pracy mogę was czytać. Dopiero wieczorem nadrabiam.

To jedziemy wszystkie na tym samym wózku :D a niedługo z wózkiem ;)

To możesz być naszym doradcą prawnym :)

U mnie jest podobnie, wychodzę kiedy skończę/mogę pracować z domu/mam elastyczne godziny pracy.

To prawda z macierzyńskim jest w PL teraz na prawdę nieźle, mam 2 koleżanki w zespole które niedawno urodziły: Jedna z Indii miała tylko 6 msc macierzyńskiego, a druga z USA i miała tylko 3 msc i musiała wrócić do pracy!!!
No ja wcześniej pracowałam w Sądzie, to koleżanki opowiadaly jak kilkanaście lat temu były w ciąży, to przed porodem były zwalniania pracy i przyjmowali dopiero po porodzie jeśli chciały wrócić, a kasa taka marna, że szok. Ale najciemniej pod latarnia :-) także mnie nic nie zdziwi, ale dobrze z tym macierzyńskim teraz mamy, szkoda tylko, że 80%.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Co to za tryb życia? Stresujący? Czy niezbyt zdrowe odżywianie?

To jedziemy wszystkie na tym samym wózku :D a niedługo z wózkiem ;)
Pierwszy rok studiów, sądzę ze to byla niezła kulminacja [emoji14] Ale potem odstawiłam gluten i od tego momentu jak ręka odjal [emoji173] a działała na mnie tylko rozpuszczona soda oczyszczona, żadne manti i rennie.

Także po tym festiwalu pizzy mogę trochę cierpieć [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

No ja wcześniej pracowałam w Sądzie, to koleżanki opowiadaly jak kilkanaście lat temu były w ciąży, to przed porodem były zwalniania pracy i przyjmowali dopiero po porodzie jeśli chciały wrócić, a kasa taka marna, że szok. Ale najciemniej pod latarnia :-) także mnie nic nie zdziwi, ale dobrze z tym macierzyńskim teraz mamy, szkoda tylko, że 80%.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Albo 100% przy 6msc macierzyńskiego. Zastanawiałam się kiedyś, czy to w ogóle jest realne aby wziąć tylko 6 msc macierzyńskiego.

Z drugiej strony czytałam, że jak się weźmie później rodzicielski (czyli jak rozumiem kolejne 6 msc płatne 60%) to można pracować równocześnie na 1/2 etatu, prawda to?

reklama
Do góry