reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@zylwia : ja wiem, że poradzić sobie z tym czasem jest trudno. Przede wszystkim trzeba umieć być asertywnym i dyplomatycznym w tej kwestii. Ja zawsze odpowiadałam, że wszystko w swoim czasie i że póki co jest nam dobrze jak jest. Pamiętaj, że nikomu z niczego nie musisz się tłumaczyć.

Posiadanie dziecka w naszym społeczeństwie jest niepodważalną normą społeczną - to jest fakt. Nie mniej jednak ludzie są nieociosanymi gburami i wydaje im się, że każdy musi się w tę normę wpisywać. Wcale tak nie jest. Są przecież ludzie, którzy w ogóle nie decydują się na dzieci, albo bardzo późno do tego dojrzewają. I czy im też należy się takie "szykanowanie"? No nie! Dlatego trzeba pokazać innym, że ich pytanie są bolesne i że to nie jest ich sprawa.

Co do tego co kotłuje się w Twojej głowie - to zawsze jest trudne, najciężej jest sobie poradzić z samym sobą. Najważniejsze to jest mieć komu się wygadać -> mów dużo do swojego partnera na ten temat, no i teraz masz nas :) Bądź dobrej myśli, odrzucaj te złe od siebie. To pomaga i daje wiele siły w tej walce i nie tylko tej :) I wreszcie czasem pozwól sobie na trochę luzu, są tutaj dziewczyny, które też bardzo się "staraniami" stresowały, a gdy zluzowały to słynna "metaxa" im pomgła w mig! Czego i Tobie życzę - będzie dobrze :) Obiecuję!

reklama
Ja :) Wczoraj przyszła @ ... zaczynam 5cs ... oby ostatni. I byłby termin na październik czyli mój miesiąc urodzin ;)

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Kochana to podobnie jak u mnie :-) ja miałam miec wlasnie wczoraj, ale kilka dni wcześniej plamilam i dopiero dzisiaj przyszła z przytupem: mała,wredna i nie potrzebna mi do życia :-) żywa @ :-)
Także działać będziemy w przybliżonym czasie :p

Kurcze ale korki dzis na Ustroń i Wisłe były masakra poszalelismy na dupolotach i sankach i już teraz w domciu pod kołderką sie grzeje, jeszcze na koniec mój samochód chciałam uruchomic bo mróz -15 stopni a tu dupa wymarzłam z męzem pod domem zeby go uruchomic ale udało sie całe szczęście. Dobrze że pomyślałam żeby go uruchomić bo jutro do pracy to nie wiem jak bym się dostała bo mąż z synem jadą na zawody ju jitsu a ja do pracy :(

Pięknie się zapowiada, nieustannie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

w57v9jcg5391negk.png
Mówisz?? Ja jakoś nie jestem przekonana... Czasem mi lekko niedobrze, ale już to przechodziłam ostatnio i nic z tego nie było... Może dlatego też odwlekam to testowanie, bo nie chcę zobaczyć tej bieli, a wiem, że będzie ostateczna... Jutro kupię test i zrobię po południu, miałam kupić wczoraj, ale nie zdążyłam przed odebraniem małego z przedszkola, a z nim nie chciałam iść, żeby nie pytał :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Kochane dzisiaj u mnie byli Nasi przyjaciele :-) moja koleżanka 2lata sie starała -powód policystyczne jajniki owu praktycznie brak, w ubiegłym roku w lipcu pojechali pomodlic sie do Wąwolnicy -tam po mszy sa jakieś uzdrowienia w ostatnia sobotę miesiąca w sierpniu zaszła w ciąże :-) ja jadę z moim he he he 28 a co :-)

A to ciekawa historia :) Ja wierzę, że może nie samo "uzdrowienie" im pomogło, co nawet zmiana sposobu myślenia - może to tzw siła podświadomości? :)

reklama
Do góry