reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mam doła, takiego meeega doła. Szczególnie ja apka pokazała info, że twoje zapłodnione jajo dzisiaj sie implantuje [emoji24]
Jeszcze tydzień do testu, raczej bez szans na ciąże. I cieżko mi tak na sercu, i smutno jakoś i łzy same mi lecą. Ech!!!
W Wigilię wpadłam do pepco i kupiłam dwa pajacyki różowy i niebieski, z motywem świątecznym, i tak marzę, że na przyszłe święta już będę przynajmniej z brzuszkiem [emoji20] cieżko mi w te dni
Za testujące nieustannie trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Za starające równie mocno [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Lux jak tam? Już szykuje się chłopaczek na świat, a może już zawitał? [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Święta chyba najgorsze pod tym względem...

reklama
Święta chyba najgorsze pod tym względem...

A ja sobie tak pomyślałam w te Święta, że to wyczekiwanie też ma coś w sobie i trzeba się tym cieszyć :) w końcu to się już nie wróci!

Jak tam w ogóle dziewczęta po Świętach? Objedzone? Ja chyba z 3 kg przytyłam :D

A z moich wieści, to u mnie 8 dc, chyba najwyższy czas, aby zacząć solidnie rozrabiać!

Trochę się martwię, bo moja atopia nie odpuszcza... :( a na dodatek odezwała się kość ogonowa, która boli przy wstawaniu :( boję się, że to może mi trochę pokomplikować moje plany...

Trzymam kciuki za testy !!! @ precz ...

Mam nadzieję, że święta Wam minęły spokojnie i nabrałyscie dużo siły do walki [emoji6] U mnie rodzinne, dzieci juz takie duze ... najmlodsze szwagra 9 lat i brakuje takich malych przytulaskow [emoji7] Ja mam postanowienie, że teraz z głową ale nie będę już jej tracić w porywie emocji. Porozmawialismy z moim M i będziemy wspólnie robić wszystko ale bez wariactwa, bez analizowania wstecz, ze może za rzadko,że za daleko od owu itp. Zobaczymy ...
@NeSSi pytanie do Ciebie czy ten cykl faktycznie obstawiliscie tak na maxa czy to kwestia szczęścia jednak ?

Ponadto, dziś przeczytałam, że po 35 roku życia pół roku bezowocnych starań kwalifikuje się juz na wizytę u gina i ewentualne wspomaganie :/

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Mam nadzieję, że święta Wam minęły spokojnie i nabrałyscie dużo siły do walki [emoji6] U mnie rodzinne, dzieci juz takie duze ... najmlodsze szwagra 9 lat i brakuje takich malych przytulaskow [emoji7] Ja mam postanowienie, że teraz z głową ale nie będę już jej tracić w porywie emocji. Porozmawialismy z moim M i będziemy wspólnie robić wszystko ale bez wariactwa, bez analizowania wstecz, ze może za rzadko,że za daleko od owu itp. Zobaczymy ...
@NeSSi pytanie do Ciebie czy ten cykl faktycznie obstawiliscie tak na maxa czy to kwestia szczęścia jednak ?

Ponadto, dziś przeczytałam, że po 35 roku życia pół roku bezowocnych starań kwalifikuje się juz na wizytę u gina i ewentualne wspomaganie :/

Ja testuję w środę [emoji1] ktoś jeszcze? może kolejny rok będzie nasz ? Która jeszcze dołącza? Jutro wracam już do pracy koniec wolnego. Nie ma co wracać do przeszłości.. tylko patrzeć co przyniesie mam przyszłość [emoji1]

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz z tym wspomaganiem to jest różnie... Jednym Clo pomaga-przykład Nessi, innym szkodzi, jak mnie. Myślę, że zawsze warto być pod opieką dobrego ginekologa. Podkreślam dobrego, a nie takich partaczek jak moje dwie... masakra.

Emsi* Link do mojego wykresu ..Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Dla mnie to niezbyt długo ...pomógł monitoring owulacji, ale równie dobrze mogłam zajść przed owulką.
Nessi dziękuję Ci bardzo za wykresik :-)
Powiedz mi jeszcze kochana czy po monitoringu wiesz jak się ma ból owulacyjny do faktycznego pęknięcia pęcherzyka ? Czytałam, że ból może oznaczać pęknięcie ale również wzrost pęcherzyka, zatem może być przed owu. I ciekawa jestem czy wiesz moze jak to było u Ciebie :-)

Widzisz z tym wspomaganiem to jest różnie... Jednym Clo pomaga-przykład Nessi, innym szkodzi, jak mnie. Myślę, że zawsze warto być pod opieką dobrego ginekologa. Podkreślam dobrego, a nie takich partaczek jak moje dwie... masakra.
Kochana masz 100% racji. Tylko skąd wiesz czy ktoś jest dobry czy zły ... eh jak tu w ogóle im ufać.
Ja się wybiorę na razie na monitoring w styczniu jak nie wyjdzie teraz również.

Nessi dziękuję Ci bardzo za wykresik :-)
Powiedz mi jeszcze kochana czy po monitoringu wiesz jak się ma ból owulacyjny do faktycznego pęknięcia pęcherzyka ? Czytałam, że ból może oznaczać pęknięcie ale również wzrost pęcherzyka, zatem może być przed owu. I ciekawa jestem czy wiesz moze jak to było u Ciebie :-)

Ja nie czułam zupełnie nic ...byłam wręcz pewna, że jak pojadę w środę to jajca jeszcze będą...miałam bardzo dużo śluzu płodnego, dlatego się oszukałam ...bo wbrew pozorom szczyt śluzu miałam po owulacji :) I bądź tu mądrym ...Ból owulacyjny czułam kilka dni przed owulacją ...więc z tym różnie bywa. Emsi każda z Nas jest inna, różnie się reaguje, zależy też jak bardzo się wsłuchujemy w swoje ciała. Ja wiedząc, że jajca jeszcze nie ''dorosły'' do określonego rozmiaru - olewałam wszelakie oznaki.
Ja tam zaznaczyłam niby ból owulacyjny w środę, ale ręki nie dam sobie uciąć, że to było to ...
Raczej takie ćmienie podbrzusza, bo jajników nie czułam w ogóle ...
U mnie jest problem tego typu, że mam dużą przepuklinę i czasem ciężko odróżnić co mnie faktycznie pobolewa, czy jelita czy podbrzusze...

reklama
Ja mam doła, takiego meeega doła. Szczególnie ja apka pokazała info, że twoje zapłodnione jajo dzisiaj sie implantuje [emoji24]
Jeszcze tydzień do testu, raczej bez szans na ciąże. I cieżko mi tak na sercu, i smutno jakoś i łzy same mi lecą. Ech!!!
W Wigilię wpadłam do pepco i kupiłam dwa pajacyki różowy i niebieski, z motywem świątecznym, i tak marzę, że na przyszłe święta już będę przynajmniej z brzuszkiem [emoji20] cieżko mi w te dni
Za testujące nieustannie trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Za starające równie mocno [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Lux jak tam? Już szykuje się chłopaczek na świat, a może już zawitał? [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Widziałaś mój podpis pod suwaczkami ?
''Bądź dobrej myśl, bo po co być złej'' - i tego się trzymaj. Mi bardzo to pomaga.

Do góry