reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Oglądałam... Końcówka mnie najbardziej rozwala...

Eee, już raczej cykl na straty, teraz żeby tylko przylazla w miarę szybko.... Już kompletnie nie będę wiedziała kiedy płodne mają być [emoji30]
Wydawało mi się ze widzę mini cień cienia na teście, ale coś za blisko testowej, co psycha robi z człowiekiem [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Kochana, a masz jeszcze ten test? Pokaz go może :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Wiecie co dziewczynki najgorsze jest czekanie jeszcze do owu to ok bo jest przyjemnie heh ale potem matko jak się dłuży.... A i tak @ przychodzi.
Teraz to w ogóle tydzień wolnego mam zwariuje :-D
Już mezowi wczoraj płakałam, że pewnie bezpłodna jestem :-D
Matko wariatka normalnie...

A ja poczytałam sobie o tych zaburzeniach co ja mam, luf. Może pojawić sie jako w jednym cyklu a może pojawiać sie cały czas, a skoro już drugi cykl mam takie nasilone objawy to można przypuszczać, że to stały mechanizm [emoji17]
I szanse mi drastycznie spadają [emoji24]
Mój gin nie widzi potrzeby badania hormonów, widział na usg ciałko żółte i nie pęknięty pęcherzyk, czy biorąc luteinę nie doprowadzę do wywalenia zapłodnionego jaja? Bo miałam owu kilka dni wczesniej z testów i temp, 18.12? Nie mam kontrolnego gina a ja zawsze sprawdzam wątpliwości u innego lekarza ale to dopiero po świętach i nie wiem czy brać luteinę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Więc jak widać "na żądanie" lepiej się sprawdza :-) chociaż wydaje mi się, że lepiej u dzieci na mm, bo na piersi, z tego co zauważyłam, dzieci częściej wołają. Inna kwestia że niektóre mamy z przyzwyczajenia, albo dla spokoju pierś podają czasem nawet co pół godziny, godzinę. Ja jakoś przekonana nie jestem, moim zdaniem dziecko bardziej chce wtedy pociumciac cyca, niż jeść, ja bym tak nie dała rady, ani fizycznie, ani psychicznie.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Ja chcialabym karmic naturalnie, ale wlasnie nie popelniac tego bledu co większość, że karmić co 30 min, bo to karmienie nie jest jak napisałaś, tylko ciumkanie cyca przez dzieckko...

Wrzuciłam test, to był w sumie jakby zaciek, a ja prawie zawału dostałam... Zero barwnika, nawet nie zaczął się zbierać [emoji30] cóż no, trzeba się pogodzić z jedną krecha i ustalić strategie na kolejny cykl [emoji6]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Wrzuciłam test, to był w sumie jakby zaciek, a ja prawie zawału dostałam... Zero barwnika, nawet nie zaczął się zbierać [emoji30] cóż no, trzeba się pogodzić z jedną krecha i ustalić strategie na kolejny cykl [emoji6]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Smutno mi, [emoji17]
Do następnego! Byle szczęśliwego !!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie oglądałam Pokoju, ale ostanio widziałam w ciagu miesiąca 2 razy "Zanim się pojawiłeś", bosz tak wyłam... drugi raz z mamą, też płakała jak bóbr... polecam, piękny!

Ja chcialabym karmic naturalnie, ale wlasnie nie popelniac tego bledu co większość, że karmić co 30 min, bo to karmienie nie jest jak napisałaś, tylko ciumkanie cyca przez dzieckko...
Moja koleżanka ma córkę, 3,5 miesiąca, w ten sposób ją karmi. Cały czas mi marudziła, że ona NIC w domu ani koło siebie nie może zrobić. Jak zapytałam dlaczego, to powiedziała, że mała ciągle wisi na cycu. Jak parę razy u nich byłam, to nie zdarzyło mi się, żeby mała nie była na cycu jak weszłam, po niedługim czasie była znowu. Moim zdaniem to trochę przesada, bo jak np. wzięłam ją na ręce i do niej mówiłam, albo coś pokazywałam, gdy zaczęła być niespokojna, to była zainteresowana i ta przerwa się przeciągnęła. Ja wiem, że to często tak jest, że u obcego dziecko będzie aniołkiem, a u rodzica odwrotnie, ale mimo wszystko wydaje mi się, że to jest jeszcze kwestia nauczenia. Poza tym jej mąż np. jak mała poplacze dłużej niż 5 mi minut, od razu leci z nią do mamy "bo na pewno chce cyca"...

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Do góry