reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja próbowałam jak Filip miał półtora roku, nie bardzo chciał siedzieć, było ciepło akurat, więc założyłam mu majtki po domu, ale robił pod siebie i nawet go to nie obchodziło, więc odpuściłam, udało nam się dopiero mniej więcej rok później, czyli jak miał 2,5 roku. Też założyłam majty, w domu w miarę ogarniał, siadał na nocnik (kupiłam kibelek Fisher Price, ale wyłączyłam dźwięk). Zabrałam go do Tesco, bez pampersa, posiurał się, a że nie było jak się przebrać, dopiero w domu, to tak to zapamiętał, że więcej nie popuścił, wołał na nocnik :-) ale na noc jeszcze jakiś czas zostawiałam pampa :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png
No i chyba to pomysl. Ja byłam opiekunka przez kilka lat. Zajmowałam się dziećmi właśnie mniej więcej w tym wieku i musiałam uczyć nocnika. Zawsze udawało się jak się posikalo w miejscu gdzie nie można było przebrać ;-) ;)

A tak poza tym znalazłam moje usg macicy z 2013 roku. Jest napisane że trzon macicy w przodozgieciu... fajnie wiedzieć. I endometrium 8.9. Muszę powtórzyć ale to jak będę w Polsce na początku roku.

reklama
Ogólnie muszę powtórzyć kilka badań. Kortyzol miałam podwyższony ostatnio. Stresów ostatnio dużo... I jak tu zajść w ciążę. Ja ogólnie nerwowa jestem. Wszyscy co mnie nie znają tak blisko mówią że ja taka oaza spokoju a ja taka nerwowa w głowie, płacz od razu.
Nie wiem czy widziałyscie ta reklamę allegro świąteczna... zawsze na niej płacze. Wyobrażam sobie moje dzieci co będą dziadków widzieć od święta.... :(

No i tu masz rację. Dużo się dziećmi opiekowałam każde inne. Są pewne sposoby ale to wszystko od podejścia rodzocow zależy.
A dziewczyny co mają już dzieci. Jak to było u was z nocnikowaniem? W jakim wieku itp?
zalezy czego sie dziecka nauczy od pierwszych dni, ja mojego bede uczyc spania w lozeczku, jak mi to pojdzie sie okaze w praniu :D

Ogólnie muszę powtórzyć kilka badań. Kortyzol miałam podwyższony ostatnio. Stresów ostatnio dużo... I jak tu zajść w ciążę. Ja ogólnie nerwowa jestem. Wszyscy co mnie nie znają tak blisko mówią że ja taka oaza spokoju a ja taka nerwowa w głowie, płacz od razu.
Nie wiem czy widziałyscie ta reklamę allegro świąteczna... zawsze na niej płacze. Wyobrażam sobie moje dzieci co będą dziadków widzieć od święta.... :(
ja od poczatku ciazy becze ciagle a na reklamach, jakichs programach o porodach to wyje, ehh te hormony

No i chyba to pomysl. Ja byłam opiekunka przez kilka lat. Zajmowałam się dziećmi właśnie mniej więcej w tym wieku i musiałam uczyć nocnika. Zawsze udawało się jak się posikalo w miejscu gdzie nie można było przebrać ;-) ;)

A tak poza tym znalazłam moje usg macicy z 2013 roku. Jest napisane że trzon macicy w przodozgieciu... fajnie wiedzieć. I endometrium 8.9. Muszę powtórzyć ale to jak będę w Polsce na początku roku.
Ja mam w tyłozgięciu :p nie wiem co to oznacza.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Widziałam, podoba mi się, ale w tv jest wersja niepełna, na YouTube jest cała :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Do góry