reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

ja mowie do mojego chlopa, wez sie przygotuj na to, ze bedziemy spac po 3-4 godziny haha, mowi, ze jest zaprawiony w boju, bo jak mieszkal jeszcze z mama to jego siostrzenica sie urodzila i wstawal jak do wlasnego dziecka :D no zobaczymy czy tu podoloa haha
Wstawać jak wstawać, niektóre dzieci jedzą szybko, a inne nie. Mój budził się na początku co 3 godziny, bo położne mi tak kanały go budzić, a ja głupia młoda byłam i posłucham. Teraz bym nie budziła, wstawalabym jak dziecko byłoby głodne, bo tak mały się nauczył i faktycznie częściej się budził. Do tego jadł godzinę i pół godziny go odbijałam. Spalam godzinę i znowu to samo. Wygladalam okropnie, ale pewnie inaczej by było jakbym sama nie była, bo sama bym nie wstawała.

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Książka super, sama korzystam, jest jeszcze tak rozwój dziecka od 0-10lat chyba taka żółta z rysunkiem dziecka autorów nie do końca pamietam ale chyba Ilg, Bates i trzeciej nie pamietam. Bardzo fajnie napisane co i jak dzieje sie w małym łebku [emoji12]

Też nie lubię wciągania dzieci w dorosłe sprawy, u nas to teściowa potrafi nagadać synowi bzdur i potem są efekty. Dobrze, że z problemami przychodzi do mnie i rozmawiamy ale nie fajnie jak dorośli manipulują dziećmi [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O widzisz, też czytałaś :-) jest dosyć popularna, ja ją znalazłam na takiej stronie Zdrowa głowa :-) mam w domu masę książek o noworodkach i niemowlakach, a o większych dzieciach już nic. Muszę nadrobić :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Wstawać jak wstawać, niektóre dzieci jedzą szybko, a inne nie. Mój budził się na początku co 3 godziny, bo położne mi tak kanały go budzić, a ja głupia młoda byłam i posłucham. Teraz bym nie budziła, wstawalabym jak dziecko byłoby głodne, bo tak mały się nauczył i faktycznie częściej się budził. Do tego jadł godzinę i pół godziny go odbijałam. Spalam godzinę i znowu to samo. Wygladalam okropnie, ale pewnie inaczej by było jakbym sama nie była, bo sama bym nie wstawała.

qdkkx1hpzei65q7s.png
mi bratowa radzi caly czas, karm na zadanie a nie co trzy godziny, glupota jest wybudzanie ciagle, mi by milo nie bylo gdyby ktos mnie budzil ze snu zeby dac jesc :D

mi bratowa radzi caly czas, karm na zadanie a nie co trzy godziny, glupota jest wybudzanie ciagle, mi by milo nie bylo gdyby ktos mnie budzil ze snu zeby dac jesc :D
Jak śpi, to zostawić ... mnie lekarka nastraszyła, że dziecko jak śpi 5 godz. i nie budzi się na karmienie to zaraz chudnie i cuda wianki. Jak budziłam co 3 godziny to potem nie spałam 4 lata. Tak mu w nawyk weszło ...
Chodziłam jak zoombie.

Jak śpi, to zostawić ... mnie lekarka nastraszyła, że dziecko jak śpi 5 godz. i nie budzi się na karmienie to zaraz chudnie i cuda wianki. Jak budziłam co 3 godziny to potem nie spałam 4 lata. Tak mu w nawyk weszło ...
Chodziłam jak zoombie.
polozne w szpitalu jada stereotypami i potem mlodziutkie mamy sie boja sie i ich sluchaja, ja nie bede sluchac, najwyzej sie z kotras polozna pokloce i juz :D

reklama
Do góry