reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jak śpi, to zostawić ... mnie lekarka nastraszyła, że dziecko jak śpi 5 godz. i nie budzi się na karmienie to zaraz chudnie i cuda wianki. Jak budziłam co 3 godziny to potem nie spałam 4 lata. Tak mu w nawyk weszło ...
Chodziłam jak zoombie.
Dokładnie jak u mnie!

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
O widzisz, też czytałaś :-) jest dosyć popularna, ja ją znalazłam na takiej stronie Zdrowa głowa :-) mam w domu masę książek o noworodkach i niemowlakach, a o większych dzieciach już nic. Muszę nadrobić :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Jeszcze jest rodzeństwo bez rywalizacji i o nastolatkach. Tez fajnie napisane. Można sporo się nauczyć, a jak dzieciaki zaskoczą to tez można fajnie potem współpracować. Ale początki są trudne, poszukaj jeszcze 7 kroków Tomasza Gordona to przy starszych dzieciach się przydaje [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ale piszecie trochę nadrabialam ale wszystkiego nie dalam rady.
Lux nie spodziewałam się że Twój Mały będzie tak długo w brzuszku. :) Może zechce wyjść jeszcze przed świętami.

Windy91 a moze jednak jeszcze jest nadzieja? :)
Tak myślę że z tym badaniem prolaktyny i chyba poczekam do końca okresu... czytalam na internecie ze przez to moga byc problemy z zajściem w ciąże i trochę sie zmartwilam. Mam nadzieję że bedzie w normie bo bardzo liczę ze teraz sie uda.

Ide sprzątać i prasowac bo dzisiaj siostra przyjeżdża i ogólnie trzeba trochę ogarnąć przed świętami. ;)

Dokładnie jak u mnie!

qdkkx1hpzei65q7s.png
U mnie siostra meza karmila butelka na zegarek. Oczywiście większość czasu dziecko z babcia spędzalo i jak babcia zapomniała, która to godzina miała być 3 czy 4 np to był krzyk że dziecko nie nakarmione jka dla mnie głupota. Gdyby dziecko było głodne to by nie spało sobie spokojnie. Teraz szwagierka śpi z dzieckiem w osobnym pokoju mąż osobno. Dziecko bez matki nie zaśnie a i nie śpi nigdy cała noc. Ma 2 lata już....

reklama
Do góry