reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
no nie, na razie nie mogę, bo mój mąż studiuje na dziennych studiach i cholernie trudno to połączyć. raczej zostanę na własnym, a zus mi chorobowego nie wypłaci, tzn wypłaci - jakieś 70 zł.... bo na zmniejszonym zusie tyle płacą. i macierzyńskiego też... więc lipa.
nie wiem jeszcze co zrobię.
ja pikole masakra jakas, a nie 700 zl bo napisalas 70

A dogadac się jakos w pracy noe możesz? Moze wychowawczy na jakis czas? Jak zajdziesz to wrocisz na miesiac, dwa i pozniej na l4?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
nie dogadam się już... bo i tak szef poszedł mi na rękę - już mi przedłużył umowę jak mój mąż miał wypadek, żebym mogła na opiece zostać. a potem ja sobie to kolano załatwiłam i zus się przyczepił, jakieś kontrole zaczęli i szef się wściekł

no nie, na razie nie mogę, bo mój mąż studiuje na dziennych studiach i cholernie trudno to połączyć. raczej zostanę na własnym, a zus mi chorobowego nie wypłaci, tzn wypłaci - jakieś 70 zł.... bo na zmniejszonym zusie tyle płacą. i macierzyńskiego też... więc lipa.
nie wiem jeszcze co zrobię.
Z tego co wiem to chyba cos w przepisach sie zmienilo... podobno nawet na bezrobotnym placa wiecej. Tylko noe wiem ile... musialabys pogrzebac i poczytac...

Z tego co wiem to chyba cos w przepisach sie zmienilo... podobno nawet na bezrobotnym placa wiecej. Tylko noe wiem ile... musialabys pogrzebac i poczytac...

wiem, ale wyedy musiałabym swoje zamknąć - a wtedy mam 3 miesiące "kary" - bez zasiłku... bez niczego. no i cała ciąża na l4 bez kasy. a ja w ciąży leżę więcej niż chodzę i to tak przeciętnie 3-4 razy w szpitalu...

ona jest o wszystko zazdrosna, o mieszkanie, o moja prace o meble o firanki, ze nam sie uklada a jej nie....ciaza to jeszcze powiekszyla, ona ma 33 lata i nawet obiadu nie zrobi a jej dzieckiem jej mama sie zajmuje bo jej sie nie chce jak to na mowi szkoda Jula, ze uroslas i gada do niej ty skalubusku i śkalbie a dziecko sie wkurza, bo prawie 11 lat

O fuck, nie wierzę... :o

reklama

Tak chyba teraz jest tak ze mimo że będziesz osoba bezrobotna to należy się przez rok o ile pamiętam około 900 zł śle nue jestem pewna bo tak wiele zmian było teraz...

Do góry