reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
no nie, na razie nie mogę, bo mój mąż studiuje na dziennych studiach i cholernie trudno to połączyć. raczej zostanę na własnym, a zus mi chorobowego nie wypłaci, tzn wypłaci - jakieś 70 zł.... bo na zmniejszonym zusie tyle płacą. i macierzyńskiego też... więc lipa.
nie wiem jeszcze co zrobię.
ja pikole masakra jakas, a nie 700 zl bo napisalas 70

A dogadac się jakos w pracy noe możesz? Moze wychowawczy na jakis czas? Jak zajdziesz to wrocisz na miesiac, dwa i pozniej na l4?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
nie dogadam się już... bo i tak szef poszedł mi na rękę - już mi przedłużył umowę jak mój mąż miał wypadek, żebym mogła na opiece zostać. a potem ja sobie to kolano załatwiłam i zus się przyczepił, jakieś kontrole zaczęli i szef się wściekł

no nie, na razie nie mogę, bo mój mąż studiuje na dziennych studiach i cholernie trudno to połączyć. raczej zostanę na własnym, a zus mi chorobowego nie wypłaci, tzn wypłaci - jakieś 70 zł.... bo na zmniejszonym zusie tyle płacą. i macierzyńskiego też... więc lipa.
nie wiem jeszcze co zrobię.
Z tego co wiem to chyba cos w przepisach sie zmienilo... podobno nawet na bezrobotnym placa wiecej. Tylko noe wiem ile... musialabys pogrzebac i poczytac...

Z tego co wiem to chyba cos w przepisach sie zmienilo... podobno nawet na bezrobotnym placa wiecej. Tylko noe wiem ile... musialabys pogrzebac i poczytac...

wiem, ale wyedy musiałabym swoje zamknąć - a wtedy mam 3 miesiące "kary" - bez zasiłku... bez niczego. no i cała ciąża na l4 bez kasy. a ja w ciąży leżę więcej niż chodzę i to tak przeciętnie 3-4 razy w szpitalu...

ona jest o wszystko zazdrosna, o mieszkanie, o moja prace o meble o firanki, ze nam sie uklada a jej nie....ciaza to jeszcze powiekszyla, ona ma 33 lata i nawet obiadu nie zrobi a jej dzieckiem jej mama sie zajmuje bo jej sie nie chce jak to na mowi szkoda Jula, ze uroslas i gada do niej ty skalubusku i śkalbie a dziecko sie wkurza, bo prawie 11 lat

O fuck, nie wierzę... :o

reklama

Tak chyba teraz jest tak ze mimo że będziesz osoba bezrobotna to należy się przez rok o ile pamiętam około 900 zł śle nue jestem pewna bo tak wiele zmian było teraz...

Do góry