reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja przed chwila zjadłam wędzoną kiełbase i zagryzałam ją monte :D
Ja pół czekolady, kubek barszczu czerwonego... I coś za mną jeszcze chodzi [emoji1] w razie awarii mam jeszcze salami [emoji23] strach pomyśleć co w ciąży będzie po takim przedokresowym gastro...

Strajkuje, i tak nie chce mi sie znowu kuśtykac do sklepu [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
zMieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki ,z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem

Taką wtedy wiadomosc dostała 1:)
Spark czy Ty pijesz zioła ojca środki razem z tymi ding dong coś tam chińskimi? Jednocześnie?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pół czekolady, kubek barszczu czerwonego... I coś za mną jeszcze chodzi [emoji1] w razie awarii mam jeszcze salami [emoji23] strach pomyśleć co w ciąży będzie po takim przedokresowym gastro...

Strajkuje, i tak nie chce mi sie znowu kuśtykac do sklepu [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Za mna tak zupy chodzą ostatnio. Leci jedna za druga[emoji16] a moje biedne, hamerykanskie dziecię zaczyna mnie za to nienawidzieć, wczoraj do domu wróciła, patrzy w siatki, wyczaila kalafiora i pyta jakie mięsko dzis do tego. A przecież kalafior był na kalafiorowa[emoji23]
Nie tknęła zupy, zjadła mac&cheese[emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To znaczy, że już po i jajca nie pękły ?
Jak pojawia sie plyn w zatoce, to znaczy ze jest owu, wiec to dobrze ze mialas juz slady plynu! znaczy ze sie zacyznala owu. :) Przy wypuszczaniu przez pecherzyki jajec, ten plyn ktorym sa wypelnione się wlasnie w tej zatoce douglasa pojawia.

Bertha, powiedz proszę po co homocysteina?

Jak jest podwyzszona, to moze byc zbyt duza krzepliwosc krwi, co jest niebezpieczne w ciazy i trzeba to zbic przed ciaza. homocysteine zbija sie biorac witaminy b6+b9(kwas foliowy)+b12, najlepiej w formie metylowej. najczesciej wysoka homocysteine ma sie przez np mutacje genu MTHFR, jak mam ja. Normy sa niby do 15, ale przy staraniach warto zeby byla w okolicy 5.

Lui od 15mm można podać a 18 to już wypas ja w tamtej ciąży po 36godz zaszłam od zastrzyku,
ale to chyba ovitrelle sie podaje szybciej. moj gin pregnyl mi podaje dopiero jak pecherzyk ma min. 20mm.

Moi już mają wnuka, poza tym nie sądzę żeby uważali, że to już nasza pora na dziecko.
Byłam dzisiaj u psychiatry, dostałam leki no i nie wiem czy je brać. Kazała mi się zastanowić bo one obniżają hormony. Generalnie powiedziała, że radziłbym mi z 6 miesięcy odczekać i połączyć te "stany depresyjne" skierowanie do psychologa dała. No i teraz jestem w kropce...

ja bym lekow nie brala... starania wazniejsze... dasz rade bez lekow!!

robie wszystko by wylazl, myje, sprzatam, dzwigam i kuzwa nic :D
to pozostal ci seks, pikantne potrawy i gorąca kąpiel :)

Zamówiłam androvit. Jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi. Jak dla mnie moja Pani Doktor przesadza. Przecież mi wystarczy jeden zdrowy żołnierz, a mamy ich aż 2% :)
dokladnie!! a ile mln macie plemnikow? bo to wiesz dwa % dwóm procentom nie równe.. jak macie duzo plemnikow, a tylko 2%, to moze byc lepiej niz ktos kto ma 8% a małą ich ilosc.

Ej, mam dylemat... Czy kupować naboje w promocji, czy jednak sie może wstrzymać. Bo został jeden samotny na polu bitwy w razie zalania :D :D

Lux, przecie skakać nie musisz, to wszystko dla dobra sprawy! :D haha
Tez czytałam to i nie kumałam o co chodzi :D

Nie czuję innej presji za wyjątkiem mojej psychiki i chęci posiadania dziecka :) nic działają na mnie jakoś straszne te gadania innych ;)
ja mam tak samo :) ja mojej rodzince i w zasadzie wszystkim znajomym ktorzy sa tematem zainteresowani mowie wszystko - i o poronieniu, i o staraniach, metodach itp. nie mam z tym problemu. rodzina potrafi byc na tyle dyskretna, ze po poronieniu byli bardzo delikatni i nie gadaja, ale wiadomo, trzmaja za nas mocno kciuki i czasem dopytaja mnie jak tam, kiedy termin @. a ja sie z nimi tymi informacjami dziele i mi z tym ok :)
jak uda sie w koncu zajsc, to powiem im od razu, nie potrafie ukrywac radosci. Wychodze z zalozenia, że nie ma co sie stresować/płakać dwa razy - raz prewencyjnie, bo cos moze sie zdarzyc, a drugi raz jak juz sie wydarzy..

Dopiero was nadrobilam... duzo spotkan w pracy.
Dzisiaj spadek jeszcze wiekszy - do 36,61 i oczywiscie biel na tescie.
Czekam na @. Owu byla 2 tyg temu wieczorem, wiec nie spodziewam sie jej wczesniej niz wieczorem lub jutro.. smutno :( pierwsze iui sie nie udalo....

PS. oczywiscie przegladnelam wszystkie ciążowe wykresy temperatur na ovufriend i wyszukiwalam, gdzie byl tak duzy spadek temp przed pozytywnym testem ;) kilka przypadków owszem bylo! no ale nie licze ze ja tez bede takim wyjątkiem..

Witajcie nowe dziewczyny! powodzenia!
Ja staram sie w sumier 32 cykle, 14 po poronieniu, mam 35 lat i zero dzieci.

Windy, nie kupuj tamponów! Zróbmy strajk! Od 3 miesięcy @ wypada mi piątek lub sobotę i zawsze przed weekendem na zakupach kupowałam podpaski " w razie czego" i @ przychodziła, wiec teraz nie ma bata, nie kupię ! Najwyzej M w wigilie poleci po podpaski [emoji23][emoji23]
Cheebay, to moze byc implantacja! Zmierz jutro to zobaczysz czy jest skok [emoji6]
Spark, fajnie, że ziółka działają [emoji3] a wcześniej nie miałaś śluzu płodnego?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Haha z ciekawości zajrzałam do szafeczki i też brak "wkładów", w takim razie strajkuje razem z Wami, najwyżej w Święta będę Rudolfem, tylko niekoniecznie z czerwonym nosem :D
Nigdy. Zawsze jak miałam coś rozciagliwego to po chwili wpadłam na to, ze jestem kilka/kilkanascie godzin po serduszkowaniu, i wiadomo, to pozostałości, bo już więcej się nie powtarzało :) 2 dni temu pisałam tu, że chyba mam płodny bo wyglądał minimalnie inaczej niż zwykle jak myślałam, ale też byłam po serduszkowaniu, więc mówię sobie, że może jednak to też resztki, ale wczoraj nic nie było a śluz nadal jest.:D

reklama
Mam jakies czastkowe wyniki.
W morfologii podwyższone mam PDW mój wynik to 17,81 a norma 9,8-16,2
eozynofile niższe moj wynik to 0,6 % a norma to 1,0- 6,0
czekam na reszte
........................

Do góry