reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej Laseczki, wróciłam po pobycie w rodzinnym mieście.

Obiecałam Wam przepis na jagielnik:
* szklanka kaszy jaglanej (aby pozbyć się goryczki przed gotowaniem trzeba wrzucić surową kaszę na sitko, przelać obficie zimną wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą)
* 3 szklanki mleka roślinnego (ja używam sojowego)
*1/2 szklanki cukru (najlepiej dodawać po trochu mieszając masę, bo jeśli banan jest bardzo słodki to trzeba zmniejszyć ilość cukru - za słodkie jest niesmaczne)
* 2 łyżeczki cukru waniliowego/kilka kropel aromatu waniliowego
* 2 średnie mega dojrzałe banany
* 1 łyżka kakao
* tabliczka gorzkiej czekolady
* 3 łyżki tłuszczu kokosowego (zamiast tego daję 4 łyżki oleju rzepakowego, można zamienić na masło)

Kaszę ugotować w 3 szklankach mleka z cukrem i cukrem waniliowym/aromatem do miękkości. Do garnka z goracą kaszą wrzucić wszystkie składniki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady i zblendować na gładką masę (można podlać jeszcze trochę mleka jeśli masa jest zbyt gęsta - na mieć konsystencję gęstej śmietany). Przełożyć do foremki i piec 40min/180-200 stopni - ja piekę w automacie do chleba przez 1h na programie do pieczenia i największym zrumienieniu.
Mega zdrowe ciasto jednogarnkowe w 5 minut :)

Proszę o wpisanie mi miesiączki na 10/05, 24cs.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Myślę że yesenia musi po prostu odpocząć od staranek, od tego tematu. Ja przy pierwszych starankach też miałam czasami dosyć i znikałam z forum na pewien czas a potem powracałam. Forum jest super ale czasem też ciężko na nim być jak którejś co chwila się udaje zajść w ciążę a dana osoba stara się bez końca i nie wie co zrobić żeby było dobrze.

Hej Laseczki, wróciłam po pobycie w rodzinnym mieście.

Obiecałam Wam przepis na jagielnik:
* szklanka kaszy jaglanej (aby pozbyć się goryczki przed gotowaniem trzeba wrzucić surową kaszę na sitko, przelać obficie zimną wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą)
* szklanki mleka roślinnego (ja używam sojowego)
*1/2 szklanki cukru (najlepiej dodawać po trochu mieszając masę, bo jeśli banan jest bardzo słodki to trzeba zmniejszyć ilość cukru - za słodkie jest niesmaczne)
* 2 łyżeczki cukru waniliowego/kilka kropel aromatu waniliowego
* 2 średnie mega dojrzałe banany
* 1 łyżka kakao
* tabliczka gorzkiej czekolady
* 3 łyżki tłuszczu kokosowego (zamiast tego daję 4 łyżki oleju rzepakowego, można zamienić na masło)

Kaszę ugotować w 3 szklankach mleka z cukrem i cukrem waniliowym/aromatem do miękkości. Do garnka z goracą kaszą wrzucić wszystkie składniki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady i zblendować na gładką masę. Przełożyć do foremki i piec 40min/180-200 stopni - ja piekę w automacie do chleba przez 1h na programie do pieczenia i największym zrumienieniu.
Mega zdrowe ciasto jednogarnkowe w 5 minut :)

Proszę o wpisanie mi miesiączki na 10/05, 24cs.

super, ze napisalas, co tam u Cb opowiadaj

Myślę że yesenia musi po prostu odpocząć od staranek, od tego tematu. Ja przy pierwszych starankach też miałam czasami dosyć i znikałam z forum na pewien czas a potem powracałam. Forum jest super ale czasem też ciężko na nim być jak którejś co chwila się udaje zajść w ciążę a dana osoba stara się bez końca i nie wie co zrobić żeby było dobrze.
no ja pamietam jak przedtem rok nie moglam zajsc, Boze jak mi przykro bylo

super, ze napisalas, co tam u Cb opowiadaj
Luxi, długo by opowiadać i w sumie nic dobrego nie mam do przekazania. Więc po co pisać o smutnych i złych rzeczach.
Natomiast Tobie gratuluję ciąży :) Tak przeczuwałam, że zajdziesz na wiosnę. Twoja płodność rozkwitła razem z przyrodą :) piękna sprawa :)

ja jak nie mogłam zajść to miałam takie wkurzenie że nawet na ciężarne czy matki z wózkami nie mogłam patrzeć. Nie kontrolowałam tego uczucia. Bardzo źle się z tym czułam. Rodzice nawet mi nie mówili że ktoś ze znajomych zaciążył aby mnie nie irytować dodatkowo.

Luxi, długo by opowiadać i w sumie nic dobrego nie mam do przekazania. Więc po co pisać o smutnych i złych rzeczach.
Natomiast Tobie gratuluję ciąży :) Tak przeczuwałam, że zajdziesz na wiosnę. Twoja płodność rozkwitła razem z przyrodą :) piękna sprawa :)

zaszlam jak sie urodzila moja bratnica, czuje, ze to ktos z gory nabriol i to tak pieknie :-) :)

ja jak nie mogłam zajść to miałam takie wkurzenie że nawet na ciężarne czy matki z wózkami nie mogłam patrzeć. Nie kontrolowałam tego uczucia. Bardzo źle się z tym czułam. Rodzice nawet mi nie mówili że ktoś ze znajomych zaciążył aby mnie nie irytować dodatkowo.
ciaze rodziny na luzie przyjmowalam, ale te obce hmm, roznie, choc ja se tlumaczylam, ze moze te kobiety tez walczyly

reklama
zaszlam jak sie urodzila moja bratnica, czuje, ze to ktos z gory nabriol i to tak pieknie :-) :)
Może i tak być :) Ale w sumie chyba nie ważne czy przyczyną była wiosna i rozkwiatające nowe życie, czy ingerencja z góry... Fajnie, że się udało :) Jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję :)

Do góry