PanaKotka
Czekam, Skarbeczku :*
- Dołączył(a)
- 3 Lipiec 2015
- Postów
- 1 654
Hej Laseczki, wróciłam po pobycie w rodzinnym mieście.
Obiecałam Wam przepis na jagielnik:
* szklanka kaszy jaglanej (aby pozbyć się goryczki przed gotowaniem trzeba wrzucić surową kaszę na sitko, przelać obficie zimną wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą)
* 3 szklanki mleka roślinnego (ja używam sojowego)
*1/2 szklanki cukru (najlepiej dodawać po trochu mieszając masę, bo jeśli banan jest bardzo słodki to trzeba zmniejszyć ilość cukru - za słodkie jest niesmaczne)
* 2 łyżeczki cukru waniliowego/kilka kropel aromatu waniliowego
* 2 średnie mega dojrzałe banany
* 1 łyżka kakao
* tabliczka gorzkiej czekolady
* 3 łyżki tłuszczu kokosowego (zamiast tego daję 4 łyżki oleju rzepakowego, można zamienić na masło)
Kaszę ugotować w 3 szklankach mleka z cukrem i cukrem waniliowym/aromatem do miękkości. Do garnka z goracą kaszą wrzucić wszystkie składniki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady i zblendować na gładką masę (można podlać jeszcze trochę mleka jeśli masa jest zbyt gęsta - na mieć konsystencję gęstej śmietany). Przełożyć do foremki i piec 40min/180-200 stopni - ja piekę w automacie do chleba przez 1h na programie do pieczenia i największym zrumienieniu.
Mega zdrowe ciasto jednogarnkowe w 5 minut
Proszę o wpisanie mi miesiączki na 10/05, 24cs.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Obiecałam Wam przepis na jagielnik:
* szklanka kaszy jaglanej (aby pozbyć się goryczki przed gotowaniem trzeba wrzucić surową kaszę na sitko, przelać obficie zimną wodą, wrzątkiem i jeszcze raz zimną wodą)
* 3 szklanki mleka roślinnego (ja używam sojowego)
*1/2 szklanki cukru (najlepiej dodawać po trochu mieszając masę, bo jeśli banan jest bardzo słodki to trzeba zmniejszyć ilość cukru - za słodkie jest niesmaczne)
* 2 łyżeczki cukru waniliowego/kilka kropel aromatu waniliowego
* 2 średnie mega dojrzałe banany
* 1 łyżka kakao
* tabliczka gorzkiej czekolady
* 3 łyżki tłuszczu kokosowego (zamiast tego daję 4 łyżki oleju rzepakowego, można zamienić na masło)
Kaszę ugotować w 3 szklankach mleka z cukrem i cukrem waniliowym/aromatem do miękkości. Do garnka z goracą kaszą wrzucić wszystkie składniki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady i zblendować na gładką masę (można podlać jeszcze trochę mleka jeśli masa jest zbyt gęsta - na mieć konsystencję gęstej śmietany). Przełożyć do foremki i piec 40min/180-200 stopni - ja piekę w automacie do chleba przez 1h na programie do pieczenia i największym zrumienieniu.
Mega zdrowe ciasto jednogarnkowe w 5 minut
Proszę o wpisanie mi miesiączki na 10/05, 24cs.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom