reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
no ja i moj chlop duzymi dziecmi nie bylismy wiec licze, ze i Natan jakims grubaskiem nie bedzie ;)
No to Luxuorius ciebie pocieszę :) my również do wielkich ludzi nie należymy ;) 3200 miał drugi synek i poszło jak burza z kolei pierwszy poród trwał dłużej a synek ( przez toksoplazmozę ) ważył 2450 kg taka mała kruszynka była a poród trwał dłużej więc nie ma reguły ;-) ;) jednak wiecie co, to były najcudowniejsze chwile w moim życiu 2 różne porody jednak wspomnienia te same płacz na widok moich kochanych serduszek :oops:

Do nowej st ad ac

Hej, zwykle dają clostibeglyt (clo) na poczatku cyklu przez 5dni (różnie, albo np. Od 2-6dc, albo od 5-9dc a przykład), później mniej więcej od 11dc chodzi się co np. 2dni doo ginekologa sprawdzać czy pęcherzyki rosną i czy pękają ( czy była owulacja) :) wtedy.można ustalić kiedy najlepiej się przytulać :)

I zagadka rozwiązana nie wiedziałam o co chodzi z 'clo' skąd ten skrót.
a na przytulanie zawsze jest ochota :) tylko z czasem gorzej :p

No to Luxuorius ciebie pocieszę :) my również do wielkich ludzi nie należymy ;) 3200 miał drugi synek i poszło jak burza z kolei pierwszy poród trwał dłużej a synek ( przez toksoplazmozę ) ważył 2450 kg taka mała kruszynka była a poród trwał dłużej więc nie ma reguły ;-) ;) jednak wiecie co, to były najcudowniejsze chwile w moim życiu 2 różne porody jednak wspomnienia te same płacz na widok moich kochanych serduszek :oops:
ja sie obawiam, ze zaczne rodzic w markecie na zakupach, bo mam mega pecha :D i dopiero sie zacznie haha, jazda po rzeczy, kurs do szpitala :D i jak dojade to sie okaze, ze bede miec skurcze kilka godzin i bede sie meczyc

ja sie obawiam, ze zaczne rodzic w markecie na zakupach, bo mam mega pecha :D i dopiero sie zacznie haha, jazda po rzeczy, kurs do szpitala :D i jak dojade to sie okaze, ze bede miec skurcze kilka godzin i bede sie meczyc
Heh byłabyś w gazecie :-D
Ale poród zazwyczaj rozpoczyna się skurcz ami przepowiadającymi, brzuch przy nich twardnieje więc spokojnie na pewno je zauważysz ;-) ;) ja przy pierwszym porodzie na bazarek jeszcze zajechałam by czereśnie sobie kupić :-D i na poczekalni między skurczami zażerałam się :D zdążysz na pewno z wszystkim :yes:

Haha.. ja mało co nie urodziłam w taxi.. moje trwały oba po 20 min. Ale młoda koza byłam to i z łóżka z obserwacji na salę sobie sama przeszłam to salowe mało wylewu nie dostały... 21 rodziłam..24 grudnia wyszłam to jak się w wigilię pierogów nażarłam to Amelka dwa dni spała zadowolona

Heh byłabyś w gazecie :-D
Ale poród zazwyczaj rozpoczyna się skurcz ami przepowiadającymi, brzuch przy nich twardnieje więc spokojnie na pewno je zauważysz ;-) ;) ja przy pierwszym porodzie na bazarek jeszcze zajechałam by czereśnie sobie kupić :-D i na poczekalni między skurczami zażerałam się :D zdążysz na pewno z wszystkim :yes:
hehe dobrze, ze nie mam daleko do szpitala :D oby duzo sniego nie bylo na drodze wtedy :)

reklama
Haha.. ja mało co nie urodziłam w taxi.. moje trwały oba po 20 min. Ale młoda koza byłam to i z łóżka z obserwacji na salę sobie sama przeszłam to salowe mało wylewu nie dostały... 21 rodziłam..24 grudnia wyszłam to jak się w wigilię pierogów nażarłam to Amelka dwa dni spała zadowolona
hehe pierogi, jak za mna chodza, robic nie mam sily, ale kupie :D dzis za to szare kluski zobilam z kapustka mmm

Do góry