reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
no ja i moj chlop duzymi dziecmi nie bylismy wiec licze, ze i Natan jakims grubaskiem nie bedzie ;)
No to Luxuorius ciebie pocieszę :) my również do wielkich ludzi nie należymy ;) 3200 miał drugi synek i poszło jak burza z kolei pierwszy poród trwał dłużej a synek ( przez toksoplazmozę ) ważył 2450 kg taka mała kruszynka była a poród trwał dłużej więc nie ma reguły ;-) ;) jednak wiecie co, to były najcudowniejsze chwile w moim życiu 2 różne porody jednak wspomnienia te same płacz na widok moich kochanych serduszek :oops:

Do nowej st ad ac

Hej, zwykle dają clostibeglyt (clo) na poczatku cyklu przez 5dni (różnie, albo np. Od 2-6dc, albo od 5-9dc a przykład), później mniej więcej od 11dc chodzi się co np. 2dni doo ginekologa sprawdzać czy pęcherzyki rosną i czy pękają ( czy była owulacja) :) wtedy.można ustalić kiedy najlepiej się przytulać :)

I zagadka rozwiązana nie wiedziałam o co chodzi z 'clo' skąd ten skrót.
a na przytulanie zawsze jest ochota :) tylko z czasem gorzej :p

No to Luxuorius ciebie pocieszę :) my również do wielkich ludzi nie należymy ;) 3200 miał drugi synek i poszło jak burza z kolei pierwszy poród trwał dłużej a synek ( przez toksoplazmozę ) ważył 2450 kg taka mała kruszynka była a poród trwał dłużej więc nie ma reguły ;-) ;) jednak wiecie co, to były najcudowniejsze chwile w moim życiu 2 różne porody jednak wspomnienia te same płacz na widok moich kochanych serduszek :oops:
ja sie obawiam, ze zaczne rodzic w markecie na zakupach, bo mam mega pecha :D i dopiero sie zacznie haha, jazda po rzeczy, kurs do szpitala :D i jak dojade to sie okaze, ze bede miec skurcze kilka godzin i bede sie meczyc

ja sie obawiam, ze zaczne rodzic w markecie na zakupach, bo mam mega pecha :D i dopiero sie zacznie haha, jazda po rzeczy, kurs do szpitala :D i jak dojade to sie okaze, ze bede miec skurcze kilka godzin i bede sie meczyc
Heh byłabyś w gazecie :-D
Ale poród zazwyczaj rozpoczyna się skurcz ami przepowiadającymi, brzuch przy nich twardnieje więc spokojnie na pewno je zauważysz ;-) ;) ja przy pierwszym porodzie na bazarek jeszcze zajechałam by czereśnie sobie kupić :-D i na poczekalni między skurczami zażerałam się :D zdążysz na pewno z wszystkim :yes:

Haha.. ja mało co nie urodziłam w taxi.. moje trwały oba po 20 min. Ale młoda koza byłam to i z łóżka z obserwacji na salę sobie sama przeszłam to salowe mało wylewu nie dostały... 21 rodziłam..24 grudnia wyszłam to jak się w wigilię pierogów nażarłam to Amelka dwa dni spała zadowolona

Heh byłabyś w gazecie :-D
Ale poród zazwyczaj rozpoczyna się skurcz ami przepowiadającymi, brzuch przy nich twardnieje więc spokojnie na pewno je zauważysz ;-) ;) ja przy pierwszym porodzie na bazarek jeszcze zajechałam by czereśnie sobie kupić :-D i na poczekalni między skurczami zażerałam się :D zdążysz na pewno z wszystkim :yes:
hehe dobrze, ze nie mam daleko do szpitala :D oby duzo sniego nie bylo na drodze wtedy :)

reklama
Haha.. ja mało co nie urodziłam w taxi.. moje trwały oba po 20 min. Ale młoda koza byłam to i z łóżka z obserwacji na salę sobie sama przeszłam to salowe mało wylewu nie dostały... 21 rodziłam..24 grudnia wyszłam to jak się w wigilię pierogów nażarłam to Amelka dwa dni spała zadowolona
hehe pierogi, jak za mna chodza, robic nie mam sily, ale kupie :D dzis za to szare kluski zobilam z kapustka mmm

Do góry