reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witaj Luxuorius
oczywiście kibicuję Ci stałe i wierzę , że poród będzie przebiegać w normalny sposób i bardzo szybko o nim zapomnisz :happy:
Ja jak byłam na ostatniej wizycie przed
wykluciem tj. 2 marca to mały na usg miał wagę 2900 kg ,a gdy się urodził po tygodniu 9 marca ważył 3200 kg a więc jak Twój mały jeszcze troszkę posiedzi, to może do 3.500 kg przybrać :wink:
Pozdrawiam
no ja i moj chlop duzymi dziecmi nie bylismy wiec licze, ze i Natan jakims grubaskiem nie bedzie ;)

Haha [emoji23] kilka dni temu B gadał do moich jajników żeby dały czadu, aż dziada nagralam [emoji23]

Ehh [emoji17]

Hahaha [emoji1] szkoda że jeszcze obrazu nie puścili [emoji38]
Ale powiem wam, że wynajmowalismy kiedyś mieszkanie ze ścianami chyba z papieru. Słyszałam jak lasce drzwi od szafy skrzypią [emoji1] po jakimś czasie uświadomiłam sobie że to w dwie strony działa, a łóżko akurat na ścianie dzialowej stało [emoji23] nie dziwię się ze nas nie lubiła, wtedy libido było na wysokim poziomie [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
hehe to ja sobie wyobrazam co bylo jak mysmy mieli bogate zycie seksualne :D jak tylko urodze i wroce do seksu to chyba ciszej bedziemy musieli byc :D

Paraplu
no to masakrę macie tam w Holandii. Moja położna też nie była zadowolona że biorę znieczulenie bo wtedy szpital nie dawał na życzenie. Trzeba było mieć wskazanie od specjalisty. Ja takie miałam bo mam astmę i musieli mi je dać a jej się to nie podobało. Co przyłaziła do mnie to z uśmieszkiem ironicznym pytała się czy mnie coś boli. Ja akurat nieźle czułam skurcze. Jak parłam to jeszcze lekarz zamiast mnie dopingować to straszył mnie, że nie wie co będzie z moją nogą skoro w ogóle jej nie czuję. A mi się jakoś nierównomiernie rozmieściło to znieczulenie, mimo że leżałam plackiem.

Znieczulenie mozna zawsze wziac jak sie chce. Chodzi tylko o to, ze polozne piora ciezarnym mozgi, ze znieczulenie jest beee i jak ktora malo asertywna to daje sobie wmowic brak znieczulenia nawet jesli wczesniej planowala.
Wiesz, ja nie mam nic przeciwko rzetelnemu poinformowaniu o plusach i minusach wszystkiego i swiadomym wybrabiu najlepszej dla siebie opcji. Mnie do szalu doprowadza wmawianie komus co jest najlepsze zwlasza, ze wiadomo jakie w przypadku poloznych sa powodki dla naciskania na brak znieczulenia. Kasa kasa kasa a nie dobro ciezarnej.
Takze ja jestem bojowo nastawiona ;) i niech mi tylko sporobuje pitolic o tym jaki o bol jest cudowny i wspanialy to otworze jej parasolke w doope ;)
Nie bez powodu moj nick to "parasolka" po holendersku [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak poproszę ginekolog o coś na pęknięcie to myślicie, że da czy nie ? Wolałabym mieć pewność, że jednak pęknie o ile coś tam jest ... Ale czytałam, że jak jest więcej pęcherzyków już dojrzałych to nie dają na pękanie bo się ciąży mnogiej obawiają ...
O 15:10 się dowiem :] Liczę, że jednak dostanę jakiś pregnyl czy coś ...

Jak poprszę ginekolog o coś na pęknięcie to myślicie, że da czy nie ? Wolałabym mieć pewność, że jednak pęknie o ile coś tam jest ... Ale czytałam, że jak jest więcej pęcherzyków już dojrzałych to nie dają na pękanie bo się ciąży mnogiej obawiają ...
O 15:10 się dowiem :] Liczę, że jednak dostanę jakiś pregnyl czy coś ...
Sprawdzi ile pęcherzyków i możesz poprosić, a chodzisz prywatnie??

Do nowej st ad ac
Hej, jestem nowa więc z góry proszę o przebaczenie że tak się rozpisałam :)
Jak miałam 16 lat zdiagnozowano u mnie zespół policystycznych jajników (wtedy 'miła' Pani doktor powiedziała że nigdy nie będę mieć dzieci - dla nastolatki załmka... na szczęście moja mama nie przyjęła tego i zmieniłyśmy lekarza i to było to ;)).
W 2009 roku zapadła decyzja o dziecku (miałam 22 lat) wiedzieliśmy że zajście w ciążę nie będzie takie proste przez moje problemy.... starania się zaczęły... lekarz, badania, leki ....
6 listopada 2012 roku urodziła się nasza Kasia :)
Poród zakończył się cesarką i lekarze zalecili 2 lata przerwy przed koleją ciążą.
Myślałam że z drugim dzieckiem zajdę bez problemów ale niestety po roku bezowocnych staraniach od września znów lekarze, badania, leki .... w styczniu 2017 ruszamy z stymulacją jajników do owulacji. Jak taka stymulacja wygląda? Lekarz powiedział mi tylko że na razie będą to tabletki i nie możemy zacząć w grudniu (przez przerwę świąteczną) bo będę musiała kilka razy do niego przyjść na USG aby sprawdzić jak reaguję na leki (nie chce mnie przestymulować). Jakie macie doświadczenia z stymulacją owulacji?
Hej, zwykle dają clostibeglyt (clo) na poczatku cyklu przez 5dni (różnie, albo np. Od 2-6dc, albo od 5-9dc a przykład), później mniej więcej od 11dc chodzi się co np. 2dni doo ginekologa sprawdzać czy pęcherzyki rosną i czy pękają ( czy była owulacja) :) wtedy.można ustalić kiedy najlepiej się przytulać :)

reklama
Do góry