reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

W szpitalu, na porodówce leżą warszawianka, krakowianka i murzynka. kiedy urodziły, położna położyła troje dzieci - dwa białe i jedno czarne obok siebie. na salę wbiega mąż krakowianki.
- gdzie moje dziecko? - pyta z wyraźna euforią w głosie
- to jedno z tych trzech. jedno jest z warszawy, jedno jest pana.... które pan wybierze, to zabierze pan do domu - zażartowała.
krakowianin stoi i myśli i nagle wskazuje na małego murzynka. zdziwiona położna pyta:
- ale jest pan pewien, że to pana?
- pier****! warszawiaka ryzykował nie będę!

reklama
Ja rodziłam 13h z bólami krzyżowymi :) nie bez powodu nie chciałam 2 dziecka przez 6 lat. Teraz przez tą traumę będę miała 7 lat różnicy między dziećmi. BTW nadal pamiętam każdy skurcz niestety i będę musiała się z tym zmierzyć za 6.5 msc :(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ja rodziłam 13h z bólami krzyżowymi :) nie bez powodu nie chciałam 2 dziecka przez 6 lat. Teraz przez tą traumę będę miała 7 lat różnicy między dziećmi. BTW nadal pamiętam każdy skurcz niestety i będę musiała się z tym zmierzyć za 6.5 msc :(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Nie jedna z Nas przetrwałaby każde bóle, nawet te najgorsze z najgorszych byleby tylko tego doświadczyć ..Punkt widzenia zależy niestety od punktu siedzenia :) Więc się nie łam :)

Dziewczyny. Musze sie z Wami podzielic ☺ kilka dni temu pisalam.ze robilam test, byl negatywny i wlasciwie stracilam nadzieje mimo ze to byl 11 dzien po owu. Pozniej zrobilam kolejny i znpwu nici. Jutro powinien byc okres ale ze mialam jeszcze jeden test to dzis go zrobilam ale nie z porannego moczu. I chyba widze cien cienia ☺ juz sama nie jestem pewna, ale wczesniej nie bylo NIC. Boje sie ze mam zwidy z tego wszystkiego , ale Moze sie udalo??? Skakalabym z radosci!!!!

Dziewczyny. Musze sie z Wami podzielic ☺ kilka dni temu pisalam.ze robilam test, byl negatywny i wlasciwie stracilam nadzieje mimo ze to byl 11 dzien po owu. Pozniej zrobilam kolejny i znpwu nici. Jutro powinien byc okres ale ze mialam jeszcze jeden test to dzis go zrobilam ale nie z porannego moczu. I chyba widze cien cienia ☺ juz sama nie jestem pewna, ale wczesniej nie bylo NIC. Boje sie ze mam zwidy z tego wszystkiego , ale Moze sie udalo??? Skakalabym z radosci!!!!
Dawaj fote! :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Morela, współczuję. Podejrzewam, że jakbym rodziła naturalnie, to miałabym podobną traumę z uwagi na niewspółmierność porodową, pewnie w innym szpitalu zmusiliby mnie do porodu naturalnego mimo, że byłby niewykonalny. Wiele zależy od szpitala i od opieki jaką masz. Jak opieka pozostawia wiele do życzenia, to choćby poród nie był mega ciężki, to tak też możesz go zapamiętać.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Morela, poza tym, drugi poród podobno jest łatwiejszy :-) Moja szwagierka półtora roku temu rodziła drugi raz, mała wyszła w 15 minut, a sama akcja porodowa trwała niewiele dłużej :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Zapisalam Was dziewczynki.

Ktoras jeszcze chetna? W sobote zrobie losowanie.

Po owulce tez macie pie*dolca z afirmacja? [emoji23] ja sobie w glowie mowie do chlopakow, ze sa super i do jajeczka, ze jest silne i ze na pewno sie zagniezdzi, ze im tam wszystkim cieplutko, mieciutko i milutko [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry