reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

bertha kochana a zarknij na moje wyniki proszę ...bardzo źle ? Robione w 2 dc

TSH
0.1758
LH
12.47 mlU/ml
f.pęcherzykowata 2.4 - 12.8
f. owulacyjna 14 - 85.6
f.lutealna 1.0 - 11.4
po przekwitaniu 7.7 - 58.5

FSH 10.59 mlU/ml
f.pęcherzykowata 3.5 - 12.5
f. owulacyjna 4.7 - 21.5
f.lutealna 1.7 -7.7
po przekwitaniu 25.8 - 134.8

ESTRADIOL 83.56 pg/ml
f.pęcherzykowata 12.5 - 166
f. owulacyjna 85.8- 498
f.lutealna 43.8 - 211
po przekwitaniu 5.0- 4300

PROLAKTYNA 163.44 mlU/ml
norma kobiety: 108.7 - 407.4

PROGESTERON 0.43 ng/ml
f.pęcherzykowata 0.057 - 0.893
f. owulacyjna 0.121 - 12.0
f.lutealna 1.83 - 23.9
po przekwitaniu <0.5 - 0.126

TESTOSTERON 24.31 ng/dl
Min: 6.4
Max: 48.1

P/c anty TPO 0.72 IU/ml
0 -5.61

reklama
bertha - no to facet się nie popisał :) Chyba te piękne uroki Portugalii mu zaćmiły szare klepki :) Dobrze, że mu szybko otworzyłaś oczy. Trzymam kciuki za IUI ...sama o tym myślę, więc koniecznie będę walić do Ciebie z pytaniami :)

Na hormonach akurat tak dobrze sie nie znam... ale wydaje mi sie ze oprócz TSH, to masz całkiem ok.
stosunek LH/FSH jest prawie 1, bardzo dobrze.
Zastanawiam sie tylko dlaczego sa takie wysokie - przy gornej granicy. To moze oznaczac, ze rezerwa jajnikowa jest juz nie za duza. Robilas AMH?

bertha kochana a zarknij na moje wyniki proszę ...bardzo źle ? Robione w 2 dc

TSH
0.1758
LH
12.47 mlU/ml
f.pęcherzykowata 2.4 - 12.8
f. owulacyjna 14 - 85.6
f.lutealna 1.0 - 11.4
po przekwitaniu 7.7 - 58.5

FSH 10.59 mlU/ml
f.pęcherzykowata 3.5 - 12.5
f. owulacyjna 4.7 - 21.5
f.lutealna 1.7 -7.7
po przekwitaniu 25.8 - 134.8

ESTRADIOL 83.56 pg/ml
f.pęcherzykowata 12.5 - 166
f. owulacyjna 85.8- 498
f.lutealna 43.8 - 211
po przekwitaniu 5.0- 4300

PROLAKTYNA 163.44 mlU/ml
norma kobiety: 108.7 - 407.4

PROGESTERON 0.43 ng/ml
f.pęcherzykowata 0.057 - 0.893
f. owulacyjna 0.121 - 12.0
f.lutealna 1.83 - 23.9
po przekwitaniu <0.5 - 0.126

TESTOSTERON 24.31 ng/dl
Min: 6.4
Max: 48.1

P/c anty TPO 0.72 IU/ml
0 -5.61

Na hormonach akurat tak dobrze sie nie znam... ale wydaje mi sie ze oprócz TSH, to masz całkiem ok.
stosunek LH/FSH jest prawie 1, bardzo dobrze.
Zastanawiam sie tylko dlaczego sa takie wysokie - przy gornej granicy. To moze oznaczac, ze rezerwa jajnikowa jest juz nie za duza. Robilas AMH?
Nie, nie robiłam...A czy przy ograniczonej rezerwie Clo coś pomoże ?
FSH nie powinno być większe od LH w tej fazie cyklu ?

Nie, nie robiłam...A czy przy ograniczonej rezerwie Clo coś pomoże ?
FSH nie powinno być większe od LH w tej fazie cyklu ?

Ograniczona rezerwa oznacza tyle ze jajeczek nie jest mega duzo. Clo pomoże tak czy siak bo pomaga po prostu im dojrzewać - jesli to z tym masz wlasnie problem. Ale na chłopski rozum - jesli dojrzeje w cyklu wiecej niz jeden to szybciej te jajeczka sie wykończą.
Czyli zakładając dla uproszczenia ze np ktoś ma w rezerwie juz tylko 100 jajeczek, wiec ksiazkowo na 100 cykli, to zażywając hipotetycznie wszystkie kolejne cykle clo, jesli dojrzewac bedą po 2 na raz, to starczy ich na 50 cykli. I tylko tyle.
Fsh nie wiem czy powinno byc większe.. wiem ze stosunek LH do fsh powinien byc ok 1. Ty masz bardzo blisko.

Ograniczona rezerwa oznacza tyle ze jajeczek nie jest mega duzo. Clo pomoże tak czy siak bo pomaga po prostu im dojrzewać - jesli to z tym masz wlasnie problem. Ale na chłopski rozum - jesli dojrzeje w cyklu wiecej niz jeden to szybciej te jajeczka sie wykończą.
Czyli zakładając dla uproszczenia ze np ktoś ma w rezerwie juz tylko 100 jajeczek, wiec ksiazkowo na 100 cykli, to zażywając hipotetycznie wszystkie kolejne cykle clo, jesli dojrzewac bedą po 2 na raz, to starczy ich na 50 cykli. I tylko tyle.
Fsh nie wiem czy powinno byc większe.. wiem ze stosunek LH do fsh powinien byc ok 1. Ty masz bardzo blisko.
Kurde to nie dobrze :(
Chyba muszę zrobić to badanie w labie :(

:(:( ale szkoda.. ale jeszcze nie tracimy nadziei! Poki krew nas nie zaleje!!

Bedzie dobrze!! Clo dobre jest :) tylko endometrium niszczy. dostalas cos na endometrium?
I na pekniecie zebys cos dostala, to nie powinno byc torbieli. :)

Clo z zasady dziala od razy w tym samym cyklu i tylko w nim, nie reguluje nic na przyszlosc. Wspomaga dojrzewanie pecherzykow. Ja np tez mam stymulowane czasem cykle clo, mimo, ze mam generalnie wlasna owulacje, ale sama tez chcialam, bo jak bierze sie clo, to czesto gęsto wiecej pecherzykow niz jeden dojrzewa - dwa, trzy - wiec i szanse są zwiekszone :)

Dziewczynki, jestem podekscytowana, dzisiaj IUI! :) Żołnierzyki zaczną marsz bojowy w domu, przed 18, potem szybko z armią do gina, godzinka preparacji ich do walki ich życia i ok 19 wchodzą na front walki - IUI :):):)
Pecherzyku, nie pękaj przed godz. 19-tą..

A zeby nie bylo tak pieknie, to wczoraj moj M mnie wkurzyl. Uwielbiamy Portugalie na wakacje. Moj zaczal juz marzyc o przyszlych wakacjach, ze tam pojedziemy i oglada rozne opcje, szuka z kim moglibysmy jechac i cos tam wynajac, zaangazowal sie ze ja nie moge.. Ja siedze cicho, bo sobie oczywiscie w glowie mysle, ze przeciez nigdzie nie pojedziemy, bo ja bede z wielkim brzuchem w kolejne wakacje ;) Z drugiej strony mysle sobie ze rownie dobrze moge dalej kolejny rok sie starac, wiec niech sobie planuje. Wymyslilismy ze sasiadom zaproponujemy zeby z nami pojechali - w sumie byli zainteresowani, dopytywali o szczegoly. jak juz smsowal z sasiadem o coraz wiekszych konkretach, to mowie mu o moich "obawach", ze przeciez to nie jest pewne, ze pojedziemy w lipcu, bo jesli teraz zajde, to bede w sierpniu rodzic... a to w ktorym mieisacu moglabys byc zeby pojechac na wakacje - w glowei sobie mysle, ze generalnie wolalabym wcale nie jechac, tylko chuchać i dmuchać na ciążę, a nie ryzykowac kolejne poronienie, no ale dobra, mowie, ze moze w 5-6 miesiacu byloby ok. To on na to, to moze nie robimy jutro tej IUI, i wstrzymamy starania ze 3 miesiace zeby pojechac sobie na wakacje?
WTF%$#!%$@#&^%!@$&?????!!!!!!????????

Zdębialam normalnie :):) ale mnie wkurzyl!! 2,5 roku temu podjelismy decyzje, ze staramy sie o dziecko, ostatni ponad rok od poronienia starmy sie z kalendarzykiem w reku z mega zaangazowaniem, zaraz koncze 35 lat i moje jajca starzeja sie z miesiaca na miesiac, dopiero co pokroic sie dalam, zeby mnie wyczyscili z torbieli itp, biore mase lekow, obcy faceet ze 4 razy w miesiacu zaglada mi w cipke, a on mi mowi, zebysmy 3 miesiace wstrzymali bo wakacje.......

ech, ale facetom łatwo przychodzi tak odpuscic... no ale nic to.. Wybilam mu oczywiscie ten głupi pomysl z glowy. Teraz głęboki oddech i działamy dalej. :)
To jest wlasnie caly urok naszych facetów. :) najpierw mówi potem się zastanowi co tak naprawdę powiedział. :D

Tak Kochana 8.08 :) trzymam kciuki za Ciebie :*

reklama
Bulbasek gratuluję raz jeszcze!!!!!:-Dpowiedz mi tak mniej więcej jakie objawy miałaś albo masz?który dzień cyklu?ściskam

Dziś 30 dc :) Kochana, przede wszystkim silne przeczucie, ze się udało. Nie takie, ze sobie wmawiam, tylko taki wewnętrzny głos. W owu silny ból z 2 jajników (pierwszy raz w życiu czułam, ze mam prawy jajnik. Od jakichś 3-4 dni po owu kłucie lewego jajnika i promieniowanie na pachwine. To mam do dziś. Duuuzo białego sluzu, kremowego, bez zapachu. Lekkie mdłości pod wieczór. Od 25 dc podwyższona temp ciała do teraz 37-37,2.

Aaa i plamienie po 2,3 krople w 10 i 11 dpo.
Chciałam odgonic te objawy, ze sobie wkrecam ale naprawde czulam tak.
Kreska która mam przed sobą i szaleństwo mojego M. :) życzę Wam tego Kochane :*"*:*

Ostatnia edycja:
Do góry