reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

wrocilam z zakupow i tak wchodze do bloku obladowana siatami a moj cudowny sasiad z dolu o malo mnie nie staranowal! ok, wychodzacy ma pierwszenstwo, ale nie dosc, ze to ja mu otworzylam te drzwi kawalkiem palca to jeszcze on mnie prawie popchnal wychodzac..wystraszylam sie jak diabli, co za czlowiek bezczelny, widzi moj brzuch codziennie i tak sie zachowal a wrrrr
Masakra jakaś. Strach z domu wychodzić. Zamiast Ci pomóc torby wnieść na górę to jeszcze by Cię przewrócił. Brak słów na takich idiotów

reklama
Gratuluje wszystkim dziewczyną które mają II kreseczki:) ....dziś myślałam że zatestuje bo rano czyściutko było i piękny biały śluz ale własnie chyba przyszla @ tylko cichaczem strasznym bez bólu i póki co dalej nic nie boli tylko tak jakby gilgotało w podbrzuszu zobaczymy czy się rozkręci bo tylko kapnęła większą krople :hmm:
[emoji110] [emoji110] [emoji110] oby to nie @.

A ja mam pytanie do Was :) czy któraś ma pcos? Bo w sumie ten lekarz mi tylko powiedzial tak szybko ze przez to kilka cykli jest bezowulacyjnych i nic wiecej . A ja poczytalam jakie sa objawy no i w sumie nie mam zadnych..takze moze któraś tez ma pcos ale juz potwierdzone a brak typowych objawow? Moze ktos wie wiecej na ten temat ? U mnie ogolnie wszystko dobrze , zadnych zaburzen hormonalych brak , miesiaczki zawsze w miare bardzo regularne , sama miesiaczka tez trwala rowne 7 dni i nigdy nie byla skąpa takze nie wiem co o tym myslec[emoji14]tak w sumie z ciekawosci o tym zaczelam czytac :) w rodzinie tez nikt nie mial z tym stycznosci..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam, i kochana tylko na podstawie usg lekarz nie jest w stanie stwierdzic pcos, ewentualnie pco ;)

[QUOTE nimtii, post: 14547450, member: 115892"]Spark szczerze mówiąc to nie wiem. Nie liczę nie patrzę opuściłam :)
Durny pms :D mój jest książkowy od płaczu po jedzienie (najchętniej słodkie :D) pp nikt mnie nie kocha [emoji23]
Kiedy masz dostać @?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
@ za tydzienń :p ja o dziwo nie placzliwa w tym miesiacu, ale rozdrazniona jak zwykle przy pms :p no i ochota na slodkie czasami, ale mam diete na pcos i io, wiec ostatnio tylko 2 kostki gorzkiej czeko :D

Dzięki za kciukaski ale chyba @ wygra....a z innej beczki dla rozweselenia pisałyście o zwierzakach ja mam urozmaicenie bo świnke morską , kotke i freciaka :p

Ja mam, i kochana tylko na podstawie usg lekarz nie jest w stanie stwierdzic pcos, ewentualnie pco ;)
Ooo to dziekuje ci bardzo za info[emoji14]bo jak wpisalam policystyczne jajniki to w necie wyskakuje od razu milion informacji o pcos takze nawet nie wiedzialam ze jest miedzy tym różnica:)

Ooo to dziekuje ci bardzo za info[emoji14]bo jak wpisalam policystyczne jajniki to w necie wyskakuje od razu milion informacji o pcos takze nawet nie wiedzialam ze jest miedzy tym różnica:)

Jest jest :) jesli lekarz tylko po usg jajnikow stwierdzil chorobe (pecherzyki na jajnikach, czyli pco-policystyczne jajniki). Pcos to zespół policystycznych jajnikow...czyli ze oprocz jajnikow w pecherzykach jest tez np. Problem z hormonami ;)

Ja tez mam skąpe miesiączki. 3 dni a 4ty to juz plamienia. Tez mi sie to nie podoba. Prawie 38 lat i menopauza??? [emoji15]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moj gin nie widzi w tym problemu.. A Amh duze mialam, wiec to nie moze byc menopauza. badalas AMH?

J

Jest problem powinnaś brać duphaston,miesiączki wrócą,ja brałam i wtedy się udało po 1 cyklu widać efekty
Moj gin nie widzi w tym problemu. Ja najczesciej biore dupka po owu - dla wsparcia ewentualnej ciazy, endo mam nie za cienkie, poziom progesteronu ok, wiec wszystko sie zgadza, a po prostu tak mam - te 2 dni + plamienia.

Oby jej nie było [emoji3] [emoji110] mi w 25 dc (przeważnie mam 28dc) wyszła średioblada kreseczka ale najlepiej zrobić z porannego moczu bo wtedy jest największe stężenie bety [emoji3]

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Megan wyszla mocniejsza z popołudniowego sika :) Takze rożnie bywa ;) Takze ja namiawiam - sikajcie już!! ;) (ja z tych wariatek niecierpliwych :) )

Jest jest :) jesli lekarz tylko po usg jajnikow stwierdzil chorobe (pecherzyki na jajnikach, czyli pco-policystyczne jajniki). Pcos to zespół policystycznych jajnikow...czyli ze oprocz jajnikow w pecherzykach jest tez np. Problem z hormonami ;)
oooo, to ja nie wiedzialam, ze to sa 2 rozne sprawy. To PCO w takim razie jest w ogole problemem?
I co to znaczy ze sa pecherzyki na jajnikach? przeciez zawsze sa tam pecherzyki, bo to maszyny produkujace pecherzyki, tylko pojedynczo sobie z cyklu na cykl dojrzewają...

reklama
Dziewczyny, w osobnym poscie, bo to ciekawa historia. Kotek - jesli jeszcze czytasz - dla ciebie szczegolnie! :)

Otóż Natura książek nie czyta... na pewno nie moja Natura.

Wczoraj/dzisiaj termin @, myslalam ze juz sie zaczyna, bo pojawila sie dzisiaj krew i poszlam wiec na wizyte do gina, tak jak ją umówiłam, czyli na poczatku nowego cyklu.
Szyjka pięknie na srodku - yuppi!! - macica, na srodku - yuppi!! - lekko w tyłozgięciu. Gin mowi, ze teraz odczucia podczas serduszek bede miala lepsze (prawda, wczoraj sprawdzone!).
Jajnik lewy natomiast oszalał, chyba po tej laparoskopii i usunieciu torbieli, poczuł wiart w żaglach i produkuje jak narwaniec pecherzyki... Otóż okazuje się że własnie co mialam owu... Tak, kolejną!! Kolejną w tym cyklu (to juz bedzie trzecia), kolejną z lewego jajnika, kazda co 2 tygodnie..
Drugą to rozumiem - mialam laparo, cale procesy zostaly zatrzymane i organizm uruchomil sie na nowo do produkcji. ale skąd ta trzecia? No i tak oto, drogie panie, dochodzi do przypadków zachodzenia w ciążę przed/w trakcie @. To najlepszy dowod na to, że jak to wlasnie mowi moj gin - Natura książek nie czyta - i wiele dziwnych rzeczy moze się dziać w naszych ciałkach.

Także mozliwe, ze moja @ sie nie rozwinie, bo na razie jest krew ze śluzem, co swiadczy że to bardziej owulacyjne. W zatoce douglasa duzo plynu. Endometrium - z tego się cieszę! - ma 10mm, wiec ladne - a 2 tyg temu, przy owu mialo 14,4 i gin powiedzial, ze brzydkie, za grube.

No i tak to.. stymulacji nie robimy, zeby organizmu nie rozregulować, niech się unormuje... trzeba przeczekac kolejny cykl az przyjdzie normalna @.. ale moze cos sie wykluje z niego.... za 8 dni kolejna wizyta, zobaczymy.

Do góry