reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

wrocilam z zakupow i tak wchodze do bloku obladowana siatami a moj cudowny sasiad z dolu o malo mnie nie staranowal! ok, wychodzacy ma pierwszenstwo, ale nie dosc, ze to ja mu otworzylam te drzwi kawalkiem palca to jeszcze on mnie prawie popchnal wychodzac..wystraszylam sie jak diabli, co za czlowiek bezczelny, widzi moj brzuch codziennie i tak sie zachowal a wrrrr
co za dupek, ale ludzie tacy są, sama mam wrażenie, że odkąd jestem w ciąży to ludzie włażą mi dosłownie pod nogi ;/
ale u mnie to moze byc po prostu "wydawanie się :D "
jak się czujesz? :-) Ty juz na wylocie chyba co? ;)

reklama
Ja kupiłam wczoraj i schowałam do szuflady :-p dziś 28dc. Możliwe że owu była w przedziale 16-18dc. Objawów brak poza kłuciem w dole brzucha lub jajnika ale to nie cały czas. No i temp podwyższona do 37 stopni. Nie wiem czy wytrzymam jeszcze tydzień do 35dc... Żeby testować.
Mój leży na stole i zerka figlarnie [emoji23] takie długie masz cykle? Ja owu miałam coś koło 15-16, ale pewności nie mam. Bo śluzu mało i mialam wrażenie ze plodny pojawił się niestety później [emoji19] oby nie, bo choroba nas dopadła i nie było przutulanek [emoji17]
wrocilam z zakupow i tak wchodze do bloku obladowana siatami a moj cudowny sasiad z dolu o malo mnie nie staranowal! ok, wychodzacy ma pierwszenstwo, ale nie dosc, ze to ja mu otworzylam te drzwi kawalkiem palca to jeszcze on mnie prawie popchnal wychodzac..wystraszylam sie jak diabli, co za czlowiek bezczelny, widzi moj brzuch codziennie i tak sie zachowal a wrrrr
Co za typ, jak ja nienawidzę takich ludzi!!!!! Ja bym nie wytrzymała, zbyt impulsywna jestem... Chyba chłop nie zdaje sobie sprawy, ze zadarł z kobietą w ciąży. Która targaja hormony [emoji16] Lux, ty go weź staranuj następnym razem, do tego siata w łeb! Tak zrób! [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Moj gin nie widzi w tym problemu.. A Amh duze mialam, wiec to nie moze byc menopauza. badalas AMH?

Moj gin nie widzi w tym problemu. Ja najczesciej biore dupka po owu - dla wsparcia ewentualnej ciazy, endo mam nie za cienkie, poziom progesteronu ok, wiec wszystko sie zgadza, a po prostu tak mam - te 2 dni + plamienia.

Megan wyszla mocniejsza z popołudniowego sika :) Takze rożnie bywa ;) Takze ja namiawiam - sikajcie już!! ;) (ja z tych wariatek niecierpliwych :) )

oooo, to ja nie wiedzialam, ze to sa 2 rozne sprawy. To PCO w takim razie jest w ogole problemem?
I co to znaczy ze sa pecherzyki na jajnikach? przeciez zawsze sa tam pecherzyki, bo to maszyny produkujace pecherzyki, tylko pojedynczo sobie z cyklu na cykl dojrzewają...
PCO jest problemem, ale mniejszym niż PCOS. Przy PCO pecherzyki sa produkowane przez jajniki, ale nie ma dominujacego, nie dojrzewają i zamiast rosnąć i pękać tworzą się z nich cysty, polipy :)

Moj gin nie widzi w tym problemu.. A Amh duze mialam, wiec to nie moze byc menopauza. badalas AMH?

Moj gin nie widzi w tym problemu. Ja najczesciej biore dupka po owu - dla wsparcia ewentualnej ciazy, endo mam nie za cienkie, poziom progesteronu ok, wiec wszystko sie zgadza, a po prostu tak mam - te 2 dni + plamienia.

Megan wyszla mocniejsza z popołudniowego sika :) Takze rożnie bywa ;) Takze ja namiawiam - sikajcie już!! ;) (ja z tych wariatek niecierpliwych :) )

oooo, to ja nie wiedzialam, ze to sa 2 rozne sprawy. To PCO w takim razie jest w ogole problemem?
I co to znaczy ze sa pecherzyki na jajnikach? przeciez zawsze sa tam pecherzyki, bo to maszyny produkujace pecherzyki, tylko pojedynczo sobie z cyklu na cykl dojrzewają...

Nic nie badałam.... bede w grudniu w Polsce to zrobię badania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, w osobnym poscie, bo to ciekawa historia. Kotek - jesli jeszcze czytasz - dla ciebie szczegolnie! :)

Otóż Natura książek nie czyta... na pewno nie moja Natura.

Wczoraj/dzisiaj termin @, myslalam ze juz sie zaczyna, bo pojawila sie dzisiaj krew i poszlam wiec na wizyte do gina, tak jak ją umówiłam, czyli na poczatku nowego cyklu.
Szyjka pięknie na srodku - yuppi!! - macica, na srodku - yuppi!! - lekko w tyłozgięciu. Gin mowi, ze teraz odczucia podczas serduszek bede miala lepsze (prawda, wczoraj sprawdzone!).
Jajnik lewy natomiast oszalał, chyba po tej laparoskopii i usunieciu torbieli, poczuł wiart w żaglach i produkuje jak narwaniec pecherzyki... Otóż okazuje się że własnie co mialam owu... Tak, kolejną!! Kolejną w tym cyklu (to juz bedzie trzecia), kolejną z lewego jajnika, kazda co 2 tygodnie..
Drugą to rozumiem - mialam laparo, cale procesy zostaly zatrzymane i organizm uruchomil sie na nowo do produkcji. ale skąd ta trzecia? No i tak oto, drogie panie, dochodzi do przypadków zachodzenia w ciążę przed/w trakcie @. To najlepszy dowod na to, że jak to wlasnie mowi moj gin - Natura książek nie czyta - i wiele dziwnych rzeczy moze się dziać w naszych ciałkach.

Także mozliwe, ze moja @ sie nie rozwinie, bo na razie jest krew ze śluzem, co swiadczy że to bardziej owulacyjne. W zatoce douglasa duzo plynu. Endometrium - z tego się cieszę! - ma 10mm, wiec ladne - a 2 tyg temu, przy owu mialo 14,4 i gin powiedzial, ze brzydkie, za grube.

No i tak to.. stymulacji nie robimy, zeby organizmu nie rozregulować, niech się unormuje... trzeba przeczekac kolejny cykl az przyjdzie normalna @.. ale moze cos sie wykluje z niego.... za 8 dni kolejna wizyta, zobaczymy.
Jestem w szoku :o

Hej dziewczyny to mój 4 dzien miesiączki i mam pewien problem i pytanie do was.czy któraś z was też ma bardzo skąpe miesiączki. w tamtym cyklu i w tym jest bardzo skapa.w drugim dniu już miałam plamienie a dziś już prawie nic.to moj 3 cykl starań.czy któraś ma też tak i czy to może powodować problemy z zajściem w ciążę?choruje też na niedoczynność tarczycy.3 miesiące temu wyciągnęłam spiralke-miedziana.myślicie że to może mieć jakiś związek?martwię sie troche..:sad:
Ja mam bardzo skąpe miesiączki. Myślę że na upartego jedna podpaska lub jeden tampon na cala @ by starczyl. Trwają najczęściej 1- 2 dni i kilka dni plamie tak na brązowo. Nie wiem czy to może mieć związek z ewentualna ciąża. Mi od 39 cykli nie udaje się zajść. Ale lekarz nie widzi problemu bo endometrium mam zawsze ładne.

1usavcqgt1dml95x.png

Ja mam bardzo skąpe miesiączki. Myślę że na upartego jedna podpaska lub jeden tampon na cala @ by starczyl. Trwają najczęściej 1- 2 dni i kilka dni plamie tak na brązowo. Nie wiem czy to może mieć związek z ewentualna ciąża. Mi od 39 cykli nie udaje się zajść. Ale lekarz nie widzi problemu bo endometrium mam zawsze ładne.

1usavcqgt1dml95x.png
Też takie miałam odkąd zaczęłam brać estrofen clo i duphaston to zaczęłam mieć krew normalny okres

reklama
Do góry