reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Wydaje mi się że tam gdzie sobie wybierzesz a nie tam gdzie masz lekarza rodzinnego
Raz w roku możesz zmienić przychodnie NFZ, przynajmniej tak jest u mnie że muszę deklaracje złożyć gdzie chce chodzić na NFZ do ginekologa. Oni zakładają Ci kartotekę i tam trzymają wszystkie badania. U mnie jest o tyle fajnie że chodzę do przychodni przy szpitalu w którym chce rodzic i później przy porodzie dbali o mnie a słyszałam że jak ktoś był spoza przychodni to już nie miał takiej dobrej opieki. Ale nie wiem czy to prawda. Opieka powinna być na takim samym poziomie niezależnie gdzie się ciążę prowadziło.

dziękuję 🥰 no nic zobaczymy jak to będzie . Żeby umówić że do lekarza na NFZ to muszę do swojej przychodzi tam gdzie chodzę czy mogę gdzie chce ?

Możesz gdzie chcesz. Ja akurat jestem zwolenniczką przychodni przyszpitalnych w szpitalalu w którym rodze 🙂

Nigdy niczego nie składałam, nikogo nie wybierałam. Nie były to też jakieś bardzo bliskie mi przychodnie.

Po prostu dzwoniłam do rejestracji i powywalam się na prawo 7 dni dostępu do specjalisty

Co do deklaracji to też nie mam żadnego ginekologa wybranego. Rodzinnego owszem.
Ja nawet rodzinnego nie mam Bo z pakietu chodzę prywatnego. Postanowiłam że jak po kolejnej wizycie będzie ok i będzie ♥️ to ogarnę ten temat i zobaczę kto na NFZ pracuje ale ta moja do której chodzę z pakietu pracuje w szpitalu w którym bym rodziła (w tym samym w którym walczyliśmy z cp) i skoro znalazła cp z beta około 500 i jest na liście tych z uprawnieniami z USG to chyba będę się jej trzymać

Możesz gdzie chcesz. Ja akurat jestem zwolenniczką przychodni przyszpitalnych w szpitalalu w którym rodze 🙂

Nigdy niczego nie składałam, nikogo nie wybierałam. Nie były to też jakieś bardzo bliskie mi przychodnie.

Po prostu dzwoniłam do rejestracji i powywalam się na prawo 7 dni dostępu do specjalisty
no to powiem wam ciężka sprawa , nie zastanawiałam się na ten moment gdzie chciałabym rodzic , ani teraz ani przed wgl zajściem w ciążę . Wiem że napewno nie w moim mieście , raczej Katowice z tym że nie wyobrażam sobie jeździć tam do lekarza . No nic , zobaczę . Akurat ginekolog która przyjmuje u mnie w przychodzi na internecie ma bardzo dobre opinie ,chociaż nigdy u niej nie była bo dopchac się do niej to jakaś maskara . Ale może teraz się uda , skoro w ciąży muszą znaleźć termin . Ale to co poprostu mówię że chce potwierdzić ciąże i oni powinni znaleźć w miarę szybko termin ?

no to powiem wam ciężka sprawa , nie zastanawiałam się na ten moment gdzie chciałabym rodzic , ani teraz ani przed wgl zajściem w ciążę . Wiem że napewno nie w moim mieście , raczej Katowice z tym że nie wyobrażam sobie jeździć tam do lekarza . No nic , zobaczę . Akurat ginekolog która przyjmuje u mnie w przychodzi na internecie ma bardzo dobre opinie ,chociaż nigdy u niej nie była bo dopchac się do niej to jakaś maskara . Ale może teraz się uda , skoro w ciąży muszą znaleźć termin . Ale to co poprostu mówię że chce potwierdzić ciąże i oni powinni znaleźć w miarę szybko termin ?
Nie martw się, mój mąż urodził się w randomowym miejscu bo akurat tam teściowa była 😂 ja uznałam że skoro koleżanki tam rodziły i to niby jeden z lepszych szpitali w kraju i już raz mnie ogarnęli to chyba tam znów pójdę 😀

Nie martw się, mój mąż urodził się w randomowym miejscu bo akurat tam teściowa była 😂 ja uznałam że skoro koleżanki tam rodziły i to niby jeden z lepszych szpitali w kraju i już raz mnie ogarnęli to chyba tam znów pójdę 😀
ja jedynie myślałam że nie chce u siebie w mieście bo opinie są skrajne . Raczej myślałam o Katowicach ,ale narazie nie rozglądałam się za tym tak głębiej ani za lekarzem prowadzącym . Za świeże i za bardzo niepewne jest to dla mnie

reklama
Do góry