reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czyli cykle się skracają .... jak porownywalam z testami z zeszłego cyklu to miałam taki w 14dc stąd moje wyliczenia. Ciekawe...
Siwa Tobie też się chyba skrócily jak się nie mylę ... czyli jedziemy kochana na tym samym wózku [emoji6] abyśmy dojechały na sierpniowki [emoji12] Spark wsiadaj ... [emoji1]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha dzięki, chętnie, tylko bilecik kupię :p

reklama
Witajcie melduję się z pozytywnymi wiesciami.dzis testowalam. Termin wg om 29 lipca.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje. A zdjęcie gdzie?

Alescie się rozpisaly, ledwo nadrobilam.

Zrobiłam dodatkowe badania na tą tarczyce i ginka mówi że wg niej nie jest źle bardzo ale decydujące będzie zdanie Endo, idę jutro na 20.

Co do zwierząt ja jestem typową kociarą. Psy są dla mnie zbyt absorbujace. Nasze kotki spały z nami w łóżku do czasu... pojawienia się dziecka. Teraz jak już ma ponad dwa latka to przychodzą czasem i czasem nawet do niego w nogach spać. Ale jak był malutki to jakby czuły ze nie powinny.
A dziś też mieliśmy z kotką jedną przejścia bo dostała uczulenia i się okazało że na jad pcheł o_O skąd ona te pchły w ten ziąb wytrzasneła to ja niewiem [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja zawsze miałam 28, 29. Gin w 1 cs powiedział, ze owu 12 dc (wg usg). Potem dostałam @@@ Ale ten cykl trwał 34 dni. 2 cs trwał 32 dni. A teraz??? Już sama nie wiem. W sobotę 13dc miałam rozciagliwy sluz. od 15 dc do dzisiaj 17 dc mocny bol jajnikow (17dc - mega, przy siadaniu czuć też mocno prawy jajnik) oraz mleczny wodnisto kremowy sluz. Badz tu madry i pisz wiersze ;)
To wychodzi na to ze w 13 dc zaczely ci sie dni plodne z tego wynika, bol jajnika oznacza owulacje, ja tez czasem tak mocno owu odczuwam, ze nie umiem chodzic ani siedziec, to normalne.. ja uwazam, ze to jest owu, bo jak zaszlam w ciaze to wlasnie kochalam sie wtedy jak mnie bolaly jajniki... a ten sluz to tez dobry znak :) sluz dalej masz?

Gratulacje. A zdjęcie gdzie?

Alescie się rozpisaly, ledwo nadrobilam.

Zrobiłam dodatkowe badania na tą tarczyce i ginka mówi że wg niej nie jest źle bardzo ale decydujące będzie zdanie Endo, idę jutro na 20.

Co do zwierząt ja jestem typową kociarą. Psy są dla mnie zbyt absorbujace. Nasze kotki spały z nami w łóżku do czasu... pojawienia się dziecka. Teraz jak już ma ponad dwa latka to przychodzą czasem i czasem nawet do niego w nogach spać. Ale jak był malutki to jakby czuły ze nie powinny.
A dziś też mieliśmy z kotką jedną przejścia bo dostała uczulenia i się okazało że na jad pcheł o_O skąd ona te pchły w ten ziąb wytrzasneła to ja niewiem [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ola to powodzenia u endo i daj znać. Niech wystawia receptę na obnizenie i obdarzy dobrym słowem, żebyś się nie martwila więcej [emoji6]

Teraz nie wiem jak bede miec ale przedtem mialam przedzial od 24 do 28dni. Raz nawet mi sie trafil 22 dni.i jak mam taki krotki cykl to praktycznie plodne zaczynaja sie ok. 8-9 dnia. Ale nie zdarza mi sie to czesto. Raz na kilka msc. A tak okolo 10-12 dnia normalnie ale nie mam kazdy cykl taki sam i wszystko obserwuje wg sluzu i klucia w jajnikach. A u ciebie jak to jest?

Przed poronieniem mialam To samo...;-) a w ciaze zaszlam w 9 i 13 dniu cyklu, bo taka byla roznica pecherzykow na badaniach :) ciekawe jak teraz bedzie wygladac sytuacja...

Czyli cykle się skracają .... jak porownywalam z testami z zeszłego cyklu to miałam taki w 14dc stąd moje wyliczenia. Ciekawe...
Siwa Tobie też się chyba skrócily jak się nie mylę ... czyli jedziemy kochana na tym samym wózku [emoji6] abyśmy dojechały na sierpniowki [emoji12] Spark wsiadaj ... [emoji1]

Tak mnie też się skrocily z 28 do 25-26 dni.
Tak w ogóle to czeeeesc [emoji11] u mnie dziś 18 dc. Nie mam przeczuc będzie co ma być. Jakoś strasznie spokojna jestem. Na dodatek dziś mi się śniło że nagle urodziłam drugiego synka który wyglądał jakby już z rok miał. Mało tego to w ogóle nie byłam przygotowana na jego przyjście i nie miałam w domu nic dla dziecka. Nagle zaczęło mi płynąć z cyckow mleko. Potem poszłam do rodziców. I opowiadalam tacie że ma drugiego wnuka. Przypomnę że mój tata nie żyje [emoji53] taki oto sen miałam. Nie wierzę w sny ale nieźle się nameczylam w nocy...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak mnie też się skrocily z 28 do 25-26 dni.
Tak w ogóle to czeeeesc [emoji11] u mnie dziś 18 dc. Nie mam przeczuc będzie co ma być. Jakoś strasznie spokojna jestem. Na dodatek dziś mi się śniło że nagle urodziłam drugiego synka który wyglądał jakby już z rok miał. Mało tego to w ogóle nie byłam przygotowana na jego przyjście i nie miałam w domu nic dla dziecka. Nagle zaczęło mi płynąć z cyckow mleko. Potem poszłam do rodziców. I opowiadalam tacie że ma drugiego wnuka. Przypomnę że mój tata nie żyje [emoji53] taki oto sen miałam. Nie wierzę w sny ale nieźle się nameczylam w nocy...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
To faktycznie niezły. Po takim śnie to się wstaje bardziej zmęczonym niż wypoczętym ....
ja tez w tym cyklu spokojna raczej, jakoś nie mam już takiego parcia (bo co innego zajmuje mi głowę). Mój M wyjeżdża jutro rano i wraca w niedziele, wiec kulminacje 14-15dc ominiemy niestety ale co ma być to będzie :/
Mi się ostatnio śniło wszystko na raz kreski, ciąża i poród ... wszystko tak po mojemu czyli w wielkim speedzie [emoji12]

reklama
Do góry