reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

mialam zeza i oczy mi sie "mecza" podczas wysilku i dzis okulista wykonala wszystkie badania i wyniki sa super :) glownie chodzilo o cisnienie, moze byc do 21-30 a ja mam 14 wiec bajka, w sam raz na naturalny porod :) mam bra z dwa tygodnie magnez a potem odstawic i czekac a porod :)
No to teraz loteria, czy zalapie się młody na święta czy dopiero na 2017 [emoji1] Ale super że możesz rodzić sn, przynajmniej masz wybór [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Tak, tak Kochana :D my razem zachodzimy :D wiesz ja nie robię żadnych testów owu ani nic. Według kalendarzyka dzisiaj powinna być owu. Od 3 dni tak mnie jajnik boli. Dzisiaj to już dość mocny ból. Mam nadzieję, ze to dobry znak.
A u Ciebie jak? :):):) czytałam, ze jednak były przytulanki.

Dzisiaj byłam na paznokciach i koleżanka kosmetyczka mi mówiła, ze sie przytulali zaraz po miesiaczce, gdzie teoretycznie zerowe szanse i ma corcie :)
To ta twoja kolezanka musiala miec krotkie cykle i w miare szybko owu.. Ja tak mam. U mnie owu zazwyczaj byla kolo 10-11dnia a czasem 9 juz mialam plodne. Wiec jak najbardziej jest to mozliwe:)

Ja też nie robię żadnych testów. Chyba jak jajniki bolą tzn., że jest owu, prawda? Ja polegam na tym i na śluzie. Śluz już jest, ale jajniki jeszcze nie bolały.
Ja nie wiem jak to jest z tym wszystkim.. Jak można zajść od razu po miesiączce.. przecież zachodzi się podczas owulacji, to co ona pojawiła się od razu po? jakieś to wszystko zagmatwane :D
My przytulaliśmy się 6,7,9,10 i 13, dzisiaj jest 14. W tym cyklu dajemy czadu. Będzie co będzie, staram się o tym tak nie myślę, choć nie zawsze wychodzi.
Wg kalendarzyka owu wychodzi jutro (15dc), ale w tamtym cyklu była 17dc, więc zobaczymy. :)
Moze tak wyjsc jak sie ma krotkie cykle;)

Witam, my się staramy o drugie dziecko. Teraz to nasz 3 cykl. Dzisiaj 13 dc. Wczoraj na USG nie bylo pęcherzyka dominującego :(. Dzisiaj zrobiłam test owu i wyszedł chyba ok. Ale nie znam sie na tym do końca. Co myślicie?
P_20161116_184616.jpg

Załączniki

• P_20161116_184616.jpg
    P_20161116_184616.jpg
    636,3 KB · Wyświetleń: 266
To długie masz cykle. Ja właśnie tego się obawiam, że mnie na ziemie sprowadzi. Też miałam wcześniej takie nadzieje, że może się udało bo odczuwałam kłucia jakieś 6-7 dni po owulacji itp. itd. Śluz też od owu nie zniknął jak to zwykle bywało, ale cały czas czuję "wilgoć".
Jednak dzisiaj chyba jakiś kryzys mam i przekonanie, że nic z tego i w ogóle że tak szybko się nie uda.
No to dobry obhaw na ciaze:) ja tez caly czas czulam wilgoc i uczucie ze @ przyjdzie a nie przyszla:)

reklama
Do góry