reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

mialam zeza i oczy mi sie "mecza" podczas wysilku i dzis okulista wykonala wszystkie badania i wyniki sa super :) glownie chodzilo o cisnienie, moze byc do 21-30 a ja mam 14 wiec bajka, w sam raz na naturalny porod :) mam bra z dwa tygodnie magnez a potem odstawic i czekac a porod :)
No to teraz loteria, czy zalapie się młody na święta czy dopiero na 2017 [emoji1] Ale super że możesz rodzić sn, przynajmniej masz wybór [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Tak, tak Kochana :D my razem zachodzimy :D wiesz ja nie robię żadnych testów owu ani nic. Według kalendarzyka dzisiaj powinna być owu. Od 3 dni tak mnie jajnik boli. Dzisiaj to już dość mocny ból. Mam nadzieję, ze to dobry znak.
A u Ciebie jak? :):):) czytałam, ze jednak były przytulanki.

Dzisiaj byłam na paznokciach i koleżanka kosmetyczka mi mówiła, ze sie przytulali zaraz po miesiaczce, gdzie teoretycznie zerowe szanse i ma corcie :)
To ta twoja kolezanka musiala miec krotkie cykle i w miare szybko owu.. Ja tak mam. U mnie owu zazwyczaj byla kolo 10-11dnia a czasem 9 juz mialam plodne. Wiec jak najbardziej jest to mozliwe:)

Ja też nie robię żadnych testów. Chyba jak jajniki bolą tzn., że jest owu, prawda? Ja polegam na tym i na śluzie. Śluz już jest, ale jajniki jeszcze nie bolały.
Ja nie wiem jak to jest z tym wszystkim.. Jak można zajść od razu po miesiączce.. przecież zachodzi się podczas owulacji, to co ona pojawiła się od razu po? jakieś to wszystko zagmatwane :D
My przytulaliśmy się 6,7,9,10 i 13, dzisiaj jest 14. W tym cyklu dajemy czadu. Będzie co będzie, staram się o tym tak nie myślę, choć nie zawsze wychodzi.
Wg kalendarzyka owu wychodzi jutro (15dc), ale w tamtym cyklu była 17dc, więc zobaczymy. :)
Moze tak wyjsc jak sie ma krotkie cykle;)

Witam, my się staramy o drugie dziecko. Teraz to nasz 3 cykl. Dzisiaj 13 dc. Wczoraj na USG nie bylo pęcherzyka dominującego :(. Dzisiaj zrobiłam test owu i wyszedł chyba ok. Ale nie znam sie na tym do końca. Co myślicie?
P_20161116_184616.jpg

Załączniki

• P_20161116_184616.jpg
    P_20161116_184616.jpg
    636,3 KB · Wyświetleń: 272
To długie masz cykle. Ja właśnie tego się obawiam, że mnie na ziemie sprowadzi. Też miałam wcześniej takie nadzieje, że może się udało bo odczuwałam kłucia jakieś 6-7 dni po owulacji itp. itd. Śluz też od owu nie zniknął jak to zwykle bywało, ale cały czas czuję "wilgoć".
Jednak dzisiaj chyba jakiś kryzys mam i przekonanie, że nic z tego i w ogóle że tak szybko się nie uda.
No to dobry obhaw na ciaze:) ja tez caly czas czulam wilgoc i uczucie ze @ przyjdzie a nie przyszla:)

reklama
Do góry