reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Przyjrzałam sie dokładniej tym wynikom i tam gdzie jest 1780 to pisze hcg total, a na tym dzisiejszym beta hcg. Czy jest jakas różnica ?

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co mi wiadomo to nie to samo. Total hcg zawiera alfa i beta hcg , specyficzne dla ciąży jest bhcg. wiec jeśli Total hcg jest wyższe od bhcg to raczej wszystko ok. Myślę że zrobiono ci dwa różne badania dla których normy są inne. Powtórz bhcg za 2 dni. I nie martw się bo wg mnie nie ma czym.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Wrzucisz zdjecia?

Widzisz Napolka, dlatego nie robi sie w roznych labach bo takie kwiatki wychodza.
Nie masz pod spodem norm rozpisanych?

I nie rozumiem czemu idac do laba na bete bo to ja sie zawsze bada badaja cos innego?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co mi wiadomo to nie to samo. Total hcg zawiera alfa i beta hcg , specyficzne dla ciąży jest bhcg. wiec jeśli Total hcg jest wyższe od bhcg to raczej wszystko ok. Myślę że zrobiono ci dwa różne badania dla których normy są inne. Powtórz bhcg za 2 dni. I nie martw się bo wg mnie nie ma czym.

1usavcqgt1dml95x.png
Dzięki dziewczyny za wsparcie [emoji4] mam większą nadzieję. W piątek ponownie zrobię badanie. To moja pierwsza ciąża pierwszy pozytywny cykl i pierwsze problemy.

Napisane na Pentagram Monster w aplikacji Forum BabyBoom

1usavcqgt1dml95x.png

Madziu wszystko tak na prawde zalezy od oznaczen labu, kazdy moze inaczej sobie oznaczac.

bhcg i bhcg total to to samo.

bhcg i hcg total to juz rozne.

Ehhh tak na serio to najlepsze wyjscie jest jedno. Zeobic kolejne badanie w ktoryms labie i porownac go z poprzednim.

A co masz z oczyskami?

mialam zeza i oczy mi sie "mecza" podczas wysilku i dzis okulista wykonala wszystkie badania i wyniki sa super :) glownie chodzilo o cisnienie, moze byc do 21-30 a ja mam 14 wiec bajka, w sam raz na naturalny porod :) mam bra z dwa tygodnie magnez a potem odstawic i czekac a porod :)

reklama
Do góry