Bertha normalnie zaskakujesz mnje [emoji23]To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę
A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Kotek nie pamiętam linka do strony ale to taka po angielsku była.
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom