reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Bertha normalnie zaskakujesz mnje [emoji23]
Kotek nie pamiętam linka do strony ale to taka po angielsku była.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już dzwoniłam do mojego ginekologa mam brać jak eutyrox pół tabletki raz dziennie rano i po 4 tyg powtórzyć badanie potem mam się zgłosić na obserwacje cyklu.

Pół tabletki może być za mało. Ja biorę półtorej i w ciągu kilku tygodni spadło mi o 0,24 i teraz mam wynik 1,007 czyli teoretycznie dobry.

• 66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
  • w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

Kotek tu mozna obliczyć przyrost.
http://******************/kalkulator-hcg.html
Fakt wynik niski, ale może to wina labo.
Edit: link cos nie działa, w googlach BellyBestFriend kalkulator hcg

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Magda właśnie o to samo chciałam zapytać, ale mnie wyprzedziłaś :happy2:

Ktoś pisał wcześniej o śluzie przed @, mi też się właśnie pojawia 2-3 dni przed i mam wtedy wrażenie, że nadeszła @, muszę to sprawdzać.

Nimiti z tym TSH to nie jest tak źle. Ja jak mi ginekolog powiedziała, że zanim zacznę starania muszę skonsultować moje TSH z endo to się załamałam.. Przejęłam się tym bardzo. Skontaktowałam się z wynikiem 6,68 z endokrynolog telefonicznie (bo nie ma terminów do grudnia) i powiedziała, że mam iść już teraz do innego żeby przepisał hormony i absolutnie nie zachodzić w ciąże co najmniej 6 msc!:shocked2: Chciałam zajść od razu po ślubie, a ona mi mówi, że mam czekać 6 msc! Załamka..:dry:
Zrobiłam inne potrzebne badania (antyTPO, antyTG, USG tarczycy) - wszystkie były ok (tego nie wiedziała endokrynolog, z którą się skontaktowałam telefonicznie)
Zapisałam się do zupełnie innej i ona powiedziała, że już po tygodniu brania można się starać o dzidzie.
W ciągu 3 tyg. spadło do 3.93 a po 6 tyg. 2,45 :) więc jak teraz zbadam to będzie akurat. Może właśnie teraz uda się zajść.
Moja koleżanka, jak już pisałam, zaszła z chorobą Hashimoto, z TSH powyżej 4. Na razie jest w 6 tyg.

Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo i wszystko jest czytelne :blink:
W grudniu jestem umówiona do endokrynolog - podobno jest najlepsza w okolicy, w której mieszkam - ale kto wie może już będzie fasolka :blink:

Pół tabletki może być za mało. Ja biorę półtorej i w ciągu kilku tygodni spadło mi o 0,24 i teraz mam wynik 1,007 czyli teoretycznie dobry.
Dziewczyny zależy jaki to jest euthyrox. Ja mam 75 i też biorę pół, a spada chyba bardzo szybko, w ciągu 3 tyg około 1,5 a nawet 3,38!
Asica jaki masz euthyrox?
A jaki Ty Nimiti?

Przepraszam kobietki, ale cały dzień pobolewa mnie dziś brzuch, okresu brak, właśnie zrobiłam test. Popatrzcie same.

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    496,8 KB · Wyświetleń: 201
Asica ale tak mi zalecił lekarz a on mnie dobrze zna wiec lepiej wole go słuchać.

Sylwka dziękuję za pocieszenie :* wiem ze tak naprawdę z wynikiem 3.47 mogę zajść w ciążę ft 3 ft 4 mam w normie hashimoto już wykluczone. Zobaczymy na razie się podłamałam trochę bo kazał mi przyjść na obserwacje cyklu a to 250 zł nie moje. Nie wiem czy mam na to ochotę już.

reklama
Do góry