reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Bertha normalnie zaskakujesz mnje [emoji23]
Kotek nie pamiętam linka do strony ale to taka po angielsku była.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Już dzwoniłam do mojego ginekologa mam brać jak eutyrox pół tabletki raz dziennie rano i po 4 tyg powtórzyć badanie potem mam się zgłosić na obserwacje cyklu.

Pół tabletki może być za mało. Ja biorę półtorej i w ciągu kilku tygodni spadło mi o 0,24 i teraz mam wynik 1,007 czyli teoretycznie dobry.

• 66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
  • w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

Kotek tu mozna obliczyć przyrost.
http://******************/kalkulator-hcg.html
Fakt wynik niski, ale może to wina labo.
Edit: link cos nie działa, w googlach BellyBestFriend kalkulator hcg

Nie wiesz co to prawdziwa strata. Można jej doświadczyć tylko wtedy, kiedy kochasz coś bardziej, niż samego siebie.

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Magda właśnie o to samo chciałam zapytać, ale mnie wyprzedziłaś :happy2:

Ktoś pisał wcześniej o śluzie przed @, mi też się właśnie pojawia 2-3 dni przed i mam wtedy wrażenie, że nadeszła @, muszę to sprawdzać.

Nimiti z tym TSH to nie jest tak źle. Ja jak mi ginekolog powiedziała, że zanim zacznę starania muszę skonsultować moje TSH z endo to się załamałam.. Przejęłam się tym bardzo. Skontaktowałam się z wynikiem 6,68 z endokrynolog telefonicznie (bo nie ma terminów do grudnia) i powiedziała, że mam iść już teraz do innego żeby przepisał hormony i absolutnie nie zachodzić w ciąże co najmniej 6 msc!:shocked2: Chciałam zajść od razu po ślubie, a ona mi mówi, że mam czekać 6 msc! Załamka..:dry:
Zrobiłam inne potrzebne badania (antyTPO, antyTG, USG tarczycy) - wszystkie były ok (tego nie wiedziała endokrynolog, z którą się skontaktowałam telefonicznie)
Zapisałam się do zupełnie innej i ona powiedziała, że już po tygodniu brania można się starać o dzidzie.
W ciągu 3 tyg. spadło do 3.93 a po 6 tyg. 2,45 :) więc jak teraz zbadam to będzie akurat. Może właśnie teraz uda się zajść.
Moja koleżanka, jak już pisałam, zaszła z chorobą Hashimoto, z TSH powyżej 4. Na razie jest w 6 tyg.

Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo i wszystko jest czytelne :blink:
W grudniu jestem umówiona do endokrynolog - podobno jest najlepsza w okolicy, w której mieszkam - ale kto wie może już będzie fasolka :blink:

Pół tabletki może być za mało. Ja biorę półtorej i w ciągu kilku tygodni spadło mi o 0,24 i teraz mam wynik 1,007 czyli teoretycznie dobry.
Dziewczyny zależy jaki to jest euthyrox. Ja mam 75 i też biorę pół, a spada chyba bardzo szybko, w ciągu 3 tyg około 1,5 a nawet 3,38!
Asica jaki masz euthyrox?
A jaki Ty Nimiti?

Przepraszam kobietki, ale cały dzień pobolewa mnie dziś brzuch, okresu brak, właśnie zrobiłam test. Popatrzcie same.

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    496,8 KB · Wyświetleń: 194
Asica ale tak mi zalecił lekarz a on mnie dobrze zna wiec lepiej wole go słuchać.

Sylwka dziękuję za pocieszenie :* wiem ze tak naprawdę z wynikiem 3.47 mogę zajść w ciążę ft 3 ft 4 mam w normie hashimoto już wykluczone. Zobaczymy na razie się podłamałam trochę bo kazał mi przyjść na obserwacje cyklu a to 250 zł nie moje. Nie wiem czy mam na to ochotę już.

reklama
Do góry