reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kamiśka własnie byłam w Rossmannie kupiłam facelle test ciążowy nasikałam i .... i gó**no. Więc ja już czekam do @ gdybym była w ciąży dzisiaj na bank by mi test wyszedł pozytywny.
Przykro mi :( trzymam kciuki za następny cykl!

km5sio4pghry649q.png

reklama
Smutna koncowka dnia dziewczyny....wlasnie dlatego juz nie robie testow i staram sie nie doszukiwac objawow. Juz przechodzilam przez to co Wy teraz podchodze troche luzniej bez spiny bo juz sie naplakalam. Teraz mam doła tylko 1 dzien jak dostaje @... A co"do objawow to jedyny jaki uznam za prawdziwy i godny tego zeby narobic mi nadzieji to jak tydzien po owu dopadnie mnie mega glod o kazdej porze tylko w ciazy tak mialam i to juz tydzien przed miesiaczka wiec jak zauwazycie cos takiego u siebie moze to bedzie wlasnie ten znak.
Trzymajcie sie i w koncu sie uda

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie

Rzadko piszę ale staram się podczytywać

Przykro mi z powodu tych dziewczyn którym w tym cyklu zabrakło szczęścia [emoji17]
Trzymam kciuki za nastepny cykl &&&&%

Kotek moim zdaniem zle zrobi/as ze nie powtorzyłas bety w tym samym laboratorium
Trzymam kciuki

Jak ja zaszłam w pierwsza ciąze to pierwszy test wyszedl pozytywny od raxu, po tygodniu powtórzyłam i wysz/a jedna kreska, mówie niemożliwe, nue ma takiej opcji, poleciałam po drugi test do apteki i ten wyszedł pozytywny
Bedzie dobrze, trzymam kciuki [emoji106]

U mnie zostało 5 dni do @
Czekamna nowy cykl z niecierpliwoscią, zeby zacząć nowe starania i w czasie koło owulki skoczyc do ginki sprawdzić czy wsio ok bo jakąś przyczynę te plamienia miały i od razu podejrzymy pęcherzyki [emoji16]

Napisane w aplikacji Forum BabyBoom

1478536069-1d1mld.jpeg

A to tak apropo testow owu z allegro ten zrobilam przed chwila 10 min temu 24dc. Czyzby tak pozna owulacja w 19 dc tez taki miałam pozniej juz nie robilam bo stwierdzialm ze kreska coraz mocniejsza od kilku kolejnych dni a tu teraz tak dla picu zrobilam i prosze ch6ba przegapilam owu bo przytulanko skpnczylam w 20 dc

Smutna koncowka dnia dziewczyny....wlasnie dlatego juz nie robie testow i staram sie nie doszukiwac objawow. Juz przechodzilam przez to co Wy teraz podchodze troche luzniej bez spiny bo juz sie naplakalam. Teraz mam doła tylko 1 dzien jak dostaje @... A co"do objawow to jedyny jaki uznam za prawdziwy i godny tego zeby narobic mi nadzieji to jak tydzien po owu dopadnie mnie mega glod o kazdej porze tylko w ciazy tak mialam i to juz tydzien przed miesiaczka wiec jak zauwazycie cos takiego u siebie moze to bedzie wlasnie ten znak.
Trzymajcie sie i w koncu sie uda

ja tak mam i się ze mnie mąż nabija , że za wcześnie na zachcianki i jedzenie za dwoje :)

km5sio4pghry649q.png

Dziewczyny ja z takim trochę głupim pytaniem, w jaki sposób bada się szyjkę. Ja nigdy tego nie robiłam. Nie bardzo wiem jak technicznie się do tego zabrać i wgl. Skąd mam wiedzieć czy jest wysoko czy nisko? skoro nawet nie wiem jak to jest. Poza tym czy jest otwarta czy zamknięta? to jakoś czuć pod palcem? Pewnie dla osób które to robią to głupie ale ja sobie nie mogę tego nawet wyobrazić.

1usavcqgt1dml95x.png

Dziewczyny ja z takim trochę głupim pytaniem, w jaki sposób bada się szyjkę. Ja nigdy tego nie robiłam. Nie bardzo wiem jak technicznie się do tego zabrać i wgl. Skąd mam wiedzieć czy jest wysoko czy nisko? skoro nawet nie wiem jak to jest. Poza tym czy jest otwarta czy zamknięta? to jakoś czuć pod palcem? Pewnie dla osób które to robią to głupie ale ja sobie nie mogę tego nawet wyobrazić.

1usavcqgt1dml95x.png

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..

To na początek fajny link: Link do: Szyjka macicy i śluz czyli jak zajść w ciążę

A co do praktyki, konkretnie - wkładasz palca, wyczuwasz tak jakby dziubek, to jest szyjka.
Czy jest wysoko czy nisko - musisz pobadać u siebie i zobaczyć jak zmienia wysokość to będziesz dopiero wtedy w stanie powiedziec. No jak ledwo co wkładasz palec i juz płyciutko czujesz szyjkę to znaczy ze jest nisko. Jak wkładasz daleeeeko palucha i ledwo jej dosięgasz to znaczy ze jest wysoko.
Czy jest otwarta szyjka - jak jest otwarta mocno to potrafię stwierdzić, tak jakbyś delikatnie czubek palca ci wchodził do tej szyjki , jak jest mega twarda i zamknięta to tez mysle ze wiem jak to jest - jakbyś robiła dziubek napiętymi zaciśniętymi wargami i czujesz ze sa zaciśnięte brzegi, ale zawsze mam wątpliwość jak jest stan pomiędzy..
Czy jest twarda czy miękka - to tez dla mnie ciężkie, ale znowu - jak jest mega miękka, taka pulchna jak wargi ust to wiadomo ze miękka. Jak twarda mega jak czubek nosa, to tez łatwo stwierdzić ze twarda. A jak stan pomiędzy to cieżko..
Bardzo fajna strona nigdy na nia nie trafiłam. W przyszlym cyklu zaczne praktykować [emoji6]

reklama

Dziękuję bardzo. Jesteś wielka[emoji8] [emoji8] [emoji8]

1usavcqgt1dml95x.png

Do góry