reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A te chłopy to dziwne są. Mówię akurat na swoim przykładzie. Jak przedtem zanim stwierdziliśmy, że chcemy mieć drugie dziecko to miał żale, że za rzadko się bzykamy. Ja po całym dniu z dzieckiem padałam na twarz i jedyne co chciałam to iść spać, a dodatkowo brałam anty i jakoś obniżały mi libido. Jak już przyszło do starań o drugie dziecko to nagle jemu minęło i to ja mam się dopominac o seks. Już się nawet o to kłóciliśmy i powiedziałam że jak nie chce dziecka to niech mi to powie. Ale stwierdził, że jego zdanie się nie zmieniło. Ale sam z inicjatywą nie wyjdzie w sypialni... I to zawsze kiedy myślę że akurat płodne są. Dziwne stworzenie.
Rozumiem Cie, jak brałam anty, to pod koniec moje libido było prawie równe 0 i mój też się wkurzal, teraz jak mi się dużo częściej chce, to on też czasem mi mówi "znowu?", ale przynajmniej nie odmawia :p

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Lux ja sie po prostu boje że znowu z tego nic nie będzie :( ten test który zrobiłam w 27dc powinien pokazać już coś a skoro nie pokazał... no cóż kolejny cykl. Ale taka byłam pewna że sie teraz uda, wiecie wszystko porównywałam do tego jak z synem zaszłam, że od razu w drugim cyklu ( bo pierwszy spisałam na straty). A tu zonk. No nic czekam na jutro jak na ścięcie :(
no bo to tak jest, ze jak czlowiek chce za bardzo to nie wychodzi, ja po stracie tamtej ciazy rok walczylam i nic, zrobilam przerwe, wrocilam do staran po pol roku, pierwszy cykl wylam nad testem, drugi polecialo pare lez, ale trzeci balam sie zrobic test mimo, ze nie bylo okresu a byla juz ciaza...

Aniu jak my wszystkie, nie przejmuj sie tym, każda by chciała zobaczyć te upragnione II kreski dlatego tak dopatrujemy się okruszka nadziei w tych naszych objawach. I chociaż mówimy sobie że nie powinnyśmy to i tak gdzieś podświadomie tli się ta iskierka.
Myślisz że ja tutaj nie siedzę i nie myślę o moich bolących piersiach? myślałam że mi przeszedł ból, ale na nowo bolą teraz np cała lewa pierś. No i oczywiście moja wyobraźnia walczy z logiką. Z jednej strony chce lecieć po test a z drugiej mówię poczekaj do jutra bo @ i tak będzie a w środku płacze :(
Ja bym Nimitii nie wytrzymala i juz testowala :):)
EDIT - wlasnie doczytalam, ze juz zrobilas testa i jedna krecha :( przykro mi..

U mnie dzisiaj 5dpo.. juz licze dni do testowania... alez sie dluzy...

Ostatnia edycja:
Jeszcze pociągne sierpień a potem odpuszczę może w kwietniu sprubuje znowu. Na szczęście mam małego człowieka w domu który mnie kocha i to jest ważne. A wam moje drogie życzę z całego serca sukcesu :*

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Też na początku miałam taki plan ze 2-3 cykle i jak nic nie wyjdzie to do wiosny przerwa ale jak to będzie zobaczymy. No właśnie mamy już dla kogo zyc to jest najważniejsze

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Bertha zrobiłam jest negatywny ;)

Kamiśka przykro mi bo te objawy... po prostu w mówiłam sobie i stąd te bóle piersi mdłości te kłócia po lewej stronie macicy.
Dla mnie zawsze był limit max sierpniowe dziecie. Potem ze względu na umowę poczekam do kwietnia. Ale będę do was zaglądać :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry