reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wydaje mi sie ze tak. Bazuje na opinii Lux ze te Nordtest sa dobre. A te z Doz to to samo.

Nie koniecznie. W zeszłym cyklu tez miałam 37 a dzień przed @ spadło do 36,8 ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi spada temp dopiero w około 2 dniu nowego cyklu, czyli jak juz @ trwa. Tez mam zwykle przed 37.

Witaj Venus :) Powodzenia!

U mnie dalej @ brak .... eh. A chce już zacząć nowy cs. Jak na złość :/

Macie jakiś pomysł jak przetrwać te kilka dni przed terminem @ aby nie szukać objawów i nie myśleć o testowaniu? Czytam już jakiś czas nasz wątek i właśnie wszystkie się nakręcamy w tym ostatnim tygodniu ... i coś musimy na to poradzić, co Wy na to?
Może umawiamy się, że w następnym cyklu bez myślenie testujemy min. 1 dzień przed @ ?.... i wtedy nie będziemy się zastanawiać czy już powinnam a może jutro, pojutrze etc ;-) Sprawdzimy naszą silną wolę hiehie :-D
Ja tam zgodnie ze swoja silna wola bede testować od 10dpo (a juz najwcześniej 8dpo ;) ) codziennie do @! Tez zbieram ekipę chętnych do maratonu testowania!! :D

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo bym chciała
Przy zagniezdzeniu powinien byc spadek a u mnie nie ma. Chociaz temp mogla byc nie miarodajna od soboty do wtorku bo popijalam zawsze wieczorem winko

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w interpretacji wyników, wizytę u lekarza mam co prawda we wtorek ale do tego czasu chyba zwariuje.. tak długo staramy się o Maluszka.. ale od początku. Od czterech lat moje cykle były beznadziejne, bezowulacyjne, podejrzenie pcos, miesiączki zawsze były wywoływane duphastonem bo inaczej nie występowały w ogóle bądź w postaci brązowego plamienia nieustannie. Na przemian lekarze karmili mnie to Clo.. to Dianą. Nikt nigdy nie zainteresował się tarczyca. Aż do teraz. Zmieniłam lekarza, który od razu stwierdził, że problem tkwi właśnie tam. Zlecił badania.. oto one:
4.10.2016r
Tsh - 5,050 μlU/ml (norma: 0.27-4.200)
Ft3 - 3.28 pg/ml (norma: 2.00-4.40)
Ft4 - 1.31 ng/dl (norma: 0.93-1.71)
Po tych wynikach przepisał mi Euthyrox N50 1x dziennie, Inofolic 1x saszetka dziennie oraz witaminy Mama DHA również 1x dziennie.. poczym kazał powtórzyć badania po miesiącu..Oto one:
3.11.2016r. (16 dc)
Tsh - 1.32 μlU/ml
Ft4 - 1.75 ng/dla
Atg (O18) - 15,4 IU/ml (norma: 0.0-115.0)
Atpo (O09) - 9 (norma: <34 )
Dodam jeszcze, że pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, około tygodnia po zażyciu Euthyroxu, dostałam swoją pierwszą,naturalna miesiączkę. Czy te wyniki sa dobre? Jest jeszcze dla mnie jakaś nadzieja? Błagam..pomóżcie
wink.gif

Wydaje mi sie ze tak. Bazuje na opinii Lux ze te Nordtest sa dobre. A te z Doz to to samo.

Mi spada temp dopiero w około 2 dniu nowego cyklu, czyli jak juz @ trwa. Tez mam zwykle przed 37.

Ja tam zgodnie ze swoja silna wola bede testować od 10dpo (a juz najwcześniej 8dpo ;) ) codziennie do @! Tez zbieram ekipę jednych do maratonu testowania!! :D
Bartha uwielbiam Cię za to ! :)

Hej Kobietki! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w interpretacji wyników, wizytę u lekarza mam co prawda we wtorek ale do tego czasu chyba zwariuje.. tak długo staramy się o Maluszka.. ale od początku. Od czterech lat moje cykle były beznadziejne, bezowulacyjne, podejrzenie pcos, miesiączki zawsze były wywoływane duphastonem bo inaczej nie występowały w ogóle bądź w postaci brązowego plamienia nieustannie. Na przemian lekarze karmili mnie to Clo.. to Dianą. Nikt nigdy nie zainteresował się tarczyca. Aż do teraz. Zmieniłam lekarza, który od razu stwierdził, że problem tkwi właśnie tam. Zlecił badania.. oto one:
4.10.2016r
Tsh - 5,050 μlU/ml (norma: 0.27-4.200)
Ft3 - 3.28 pg/ml (norma: 2.00-4.40)
Ft4 - 1.31 ng/dl (norma: 0.93-1.71)
Po tych wynikach przepisał mi Euthyrox N50 1x dziennie, Inofolic 1x saszetka dziennie oraz witaminy Mama DHA również 1x dziennie.. poczym kazał powtórzyć badania po miesiącu..Oto one:
3.11.2016r. (16 dc)
Tsh - 1.32 μlU/ml
Ft4 - 1.75 ng/dla
Atg (O18) - 15,4 IU/ml (norma: 0.0-115.0)
Atpo (O09) - 9 (norma: <34 )
Dodam jeszcze, że pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, około tygodnia po zażyciu Euthyroxu, dostałam swoją pierwszą,naturalna miesiączkę. Czy te wyniki sa dobre? Jest jeszcze dla mnie jakaś nadzieja? Błagam..pomóżcie
wink.gif

Nie jestem lekarzem i nie wiem jak reszta wyników ale TSH jak najbardziej super. Moj M tez bierze te tabletki na tarczyce rano raz dziennie. U niego właśnie tarczyca spowodowała mała ilośc plemników. Także fajnie ze w koncu trafiłaś do dobrego lekarza który to spr !:-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emsi queen_b on tylko na to czeka ;) nie chce drugiego dziecka. Dał mi dwa miesiące czasu jak do tego czasu w ciąży nie będę to mam zapomnieć. To mój drugi cykl. Leków już też mi na 3 cykl nie starczy.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kobietki ja sie dzis troche zalamalam. Pisałam kiedyś ze lekarz kazał mi zrobić badanie Tsh. Zrobiłam i 1 października miałam 2.080 więc zgodnie z tym co mi powiedział przy takim wyniku mogę się starać. Owulacje chyba miałam z 2 dni temu, może wczoraj. Podkusilo mnie żeby jeszcze raz zrobić wynik, i odebrałam z 31października Tsh- 2.89 więc już trochę za duże. Teraz ocZywiście boję się ze jesli zaszlam to coś będzie nie tak. Muszę umówić się do endokrynologa. Co o tym myślicie? Taki skok w ciągu miesiąca w dodatku biorę tabletki Pregna plus w których jest jod,więc teoretycznie tsh powinno spaść. Do tego wszystkiego ostatnio się rozchorowalam i dostałam amotax a od środy Fromidil czy jakoś tak.... Oczywiście lekarzy poinformowałam omoich planach i uuznali ze na etapie starań to nie powinno zaszkodzić. Już zglupialam bo o ile amotax nawet w ciąży ponoć jest bezpieczny to ten drugi jest w 3 grupie więc nie bardzo....

Do góry