reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziekuje. Chyba nie dalsbym rady z bliźniakami. Wyobraz sobie ze u mnie to 22 CS a 4 CS po poronieniu.

Po poronieniu szybko Ci się udało, ale widzę że ogólnie długo się starasz. Trzymam kciuki żeby wszystko było okej! To Twoje pierwsze dziecko będzie?
Ja za pierwszym podejściem chciałam bardzo mieć bliźniaki. Ale teraz mając już jedno dziecko nie chciałabym dwójki na raz :p Aczkolwiek jakby się trafiło to bym i tak kochała :)

Kobietki ja sie dzis troche zalamalam. Pisałam kiedyś ze lekarz kazał mi zrobić badanie Tsh. Zrobiłam i 1 października miałam 2.080 więc zgodnie z tym co mi powiedział przy takim wyniku mogę się starać. Owulacje chyba miałam z 2 dni temu, może wczoraj. Podkusilo mnie żeby jeszcze raz zrobić wynik, i odebrałam z 31października Tsh- 2.89 więc już trochę za duże. Teraz ocZywiście boję się ze jesli zaszlam to coś będzie nie tak. Muszę umówić się do endokrynologa. Co o tym myślicie? Taki skok w ciągu miesiąca w dodatku biorę tabletki Pregna plus w których jest jod,więc teoretycznie tsh powinno spaść. Do tego wszystkiego ostatnio się rozchorowalam i dostałam amotax a od środy Fromidil czy jakoś tak.... Oczywiście lekarzy poinformowałam omoich planach i uuznali ze na etapie starań to nie powinno zaszkodzić. Już zglupialam bo o ile amotax nawet w ciąży ponoć jest bezpieczny to ten drugi jest w 3 grupie więc nie bardzo....
Gosia jeśli nawet zaszlas w ciąży przy takim TSH to nic nie szkodzi. Jeśli się okaże, że jesteś to lecisz szybko do Endo i zapusuje Ci silniejszą dawkę. A może już teraz idz, żeby jednak przepisał te hormony, bo 3 to juz trochę dużo jak na starania.
Ale i tak się nie przejmuj tym TSH, moja koleżanka starała się jak miała ponad 4 i zeszła jak się dowiedziała endo zwiększył jej dawkę.

Po poronieniu szybko Ci się udało, ale widzę że ogólnie długo się starasz. Trzymam kciuki żeby wszystko było okej! To Twoje pierwsze dziecko będzie?
Ja za pierwszym podejściem chciałam bardzo mieć bliźniaki. Ale teraz mając już jedno dziecko nie chciałabym dwójki na raz :p Aczkolwiek jakby się trafiło to bym i tak kochała :)
Tak to moje pierwsze :)
Jakby sie trafily bliźniaki tez by bylo super :)

Super kotek !! Gratulacje !!! Piękne mocne krechy !! A jakieś objawy były ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bolace piersi. Brzuch czasami leciutko bolał, wczoraj jak podnosilam bratanice męża to od razu zaczynał bolec brzuch.
W pn mialam śluz kaea z mlekiem i taka mala kuleczkę brązowa w tym śluzie no i temp na poziomie 37 a i w pn i WT bylam mega nerwowa a jestem spokojna osoba :)

reklama
Do góry