reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Uwierz, ze jak tylko wygram 6 w totka to pakuje sie w pierwszy samolot do Polski :) jestem w Holandii bo musze i wlasnie dlatego jestem od 7 miesiecy na antydepresantach. A na dodatek moj chlop ma tutaj bardzo dobra prace a od czerwca zaczyna prace w innej firmie za sporo wieksze pieniadze i 1km od domu a nie tak jak teraz 40km. W Polsce po pierwsze nie ma firm w ktorych moglby pracowac w swojej specjalnosci a po drugi jakby pracowal na podobnym stanowisku to zarobki pozostawiaja wiele do zyczenia. W Holandii moze przebierac w ofertach. W Holandii za jedna pensje spokojnie sie utrzymamy i jeszcze zostanie. Daje mi to ogromny komfort psychiczny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My kilka dni temu dostaliśmy propozycje wyjazdu do Holandii do pracy do znajomych, myśleliśmy nad tym bo pieniądze dużo większe niż tutaj, ale praca tam nie całkiem stała, no i staramy się o dziecko, a wolałabym być tu na miejscu w tym czasie bo miałabym pomoc... Ale nie ukrywam, że korcilo mnie

reklama
Ja od 10 lat na zielonej wyspie.... nie wyobrazam sobie piwrotu do pl... konfort psychiczny i lepszy start w zycie dla dzieci.

Paraplu a czym zajmuje się mąż?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 10 lat na zielonej wyspie.... nie wyobrazam sobie piwrotu do pl... konfort psychiczny i lepszy start w zycie dla dzieci.

Paraplu a czym zajmuje się mąż?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom[/
QUOTE]

Podziwiam was ktore sa gdzies poza Nasza moze nie zawsze dobra Polska ja nigdy tak szczerze nie myslalam nad wyjazden chyba nie dalabym rady za duza wiez laczy mnie z rodzicami z rodzenstwem i rodzina bliska wiem ze kwestia przyzwyczajenia ale wiem tez ze w niektorych zakatkach europy maja gorzej np w RUMUNII tam to dopiero jest bieda

Renata... ja moja rodzinę też tu mam... do rodziców mam 3 godzinki drogi autem. Do siostry 30minut a do brata cale 10 ;) gdybyśmy mieszkali w Polsce ciężko było by zapewnić dzieciom studia takie o jakich marzą. Za niedługo będą się starać starsi o tutejsze obywatelstwo... dzięki temu świat będzie dla nich otworem. Nie będą musieli starac się np o wizę do USA... najmłodszy urodził się tu w ie.. ale w przyszłym roku będziemy się starac o naturalizację dla niego. Bo obywatelstwo ma polskie. Ale czuje sie w 100% irlandczykiem. Mowi biegle po polsku angielsku i irlandzku. W gimnazjum mu dojdzie francuski... z angielskiego i irlandzkiego jest najlepszy w klasie.. lepszy od rodowitch dzieci anglojęzycznych. Nie wyobraża sobie mieszkać w Polsce. Wakacje owszem... ale tylko pod warunkiem że będziemy zwiedzać muzea ;)

Bardzo podoba mi się tutejszy tryb nauczania... bez parcia i presji... dzieci zaczynają szkołę w wieku 4 lat... i uważam to za świetne rozwiązanie... 2 pierwsze lata to nauka poprzez zabawę. .. w gimnazjum ma się wybór.... chcesz historię? Uczysz się historii... a nie uczysz się fizyki. Uczysz się tego co pozwoli ci skupić się na tym co chcesz w życiu robić. Ja do tej pory nie rozumiemiem po co co dzieciom w polskiej 4 klasie podstawówki wszystkie wydarzenia historyczne ... dł mnie to wmuszanie wiedzy która jest mało istotną i dzieci nie mogą się skupić na ważniejszych rzeczach.

reklama
Do góry