reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

27 dc przy 35 dniowych cyklach. Ale to juz 3 taki suchy cykl :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli niby powinno być już po owulacji... Kup testy albo zrób monitoring cyklu, mi testy pomogły, dzięki nim poszłam do lekarza i potwierdził ze nie mam owulacji, w ostatnim cyklu po tabletkach się pojawila, testy mnie o tym "poinformowały " , a później jeszcze badania na progesteron.:)

reklama
Dzieki sprobuje z wiesiolkiem :) chociaz nie wiem czy to o sam sluz chodzi bo po prostu nie zauwazylam zadnych objawow normalnego cyklu owulacyjnego :/ takze nie wiem czy po prostu nie mam sluzu tak jak wczesniej czy nie dochodzi do owulki. Grrr...

Spróbować można bo nie zaszkodzi a majątek też nie kosztuje (jeśli chciałabyś w tabletkach to czytałam że oeparol jest najlepszy i taki też sama kupiłam ). Albo zrób tak jak radzi Spark :sorry:

Spark - wczoraj juz patrzylam na testy owulacyjne, sprawdze sobie nastepny cykl. I wtedy tez pojde jak cos to do lekarza. Ten cylk i tak jest stracony bo nawet jesli ta owulka byla to przytulansko bylo za pozno.

Dyana - wiesiolek z Oeparola bralam ale na skore i to w okresie brania antykoncepcji wiec sluzu nie poprawial :) ale teraz wroce do niego :)

Luxuorius - to moj 3 cykl od odstawienia antykoncepcji, daje czas organizmowi na ogarniecie nowej sytuacji. Myslalam, ze bedzie jak dwa lata temu, od razy wtedy wszystko bylo jak w zegarku. Teraz za to jakies cyrki :/ martwie sie tym. Piersi mnie bola prawie caly cykl i to naprawde mocno no i nie ma normalnego cyklu sluzu.

Hmm chociaz jak tak mysle to 2 lata temu nie bralam zadnych lekow. A teraz biore antydepresanty. Moze one przeszkadzaja :/

A tak mi sie marzylo aby na Dzien Matki moja mamcia dostala wymarzony prezent w postaci 2 kreseczek :)

Spark - wczoraj juz patrzylam na testy owulacyjne, sprawdze sobie nastepny cykl. I wtedy tez pojde jak cos to do lekarza. Ten cylk i tak jest stracony bo nawet jesli ta owulka byla to przytulansko bylo za pozno.

Dyana - wiesiolek z Oeparola bralam ale na skore i to w okresie brania antykoncepcji wiec sluzu nie poprawial :) ale teraz wroce do niego :)

Luxuorius - to moj 3 cykl od odstawienia antykoncepcji, daje czas organizmowi na ogarniecie nowej sytuacji. Myslalam, ze bedzie jak dwa lata temu, od razy wtedy wszystko bylo jak w zegarku. Teraz za to jakies cyrki :/ martwie sie tym. Piersi mnie bola prawie caly cykl i to naprawde mocno no i nie ma normalnego cyklu sluzu.

Hmm chociaz jak tak mysle to 2 lata temu nie bralam zadnych lekow. A teraz biore antydepresanty. Moze one przeszkadzaja :/

A tak mi sie marzylo aby na Dzien Matki moja mamcia dostala wymarzony prezent w postaci 2 kreseczek :)

a nim bralas anty to mialas sluz i owu czulas?

Tak. Mialam ksiazkowe cykle. Zegarki mozna bylo nastawiac na ich podstawie :) moge smialo powiedziec, ze co do godziny mialam cykl. Nawet wiedzialam w ktorym momencie dochodzilo do owulki. A teraz porazka.

Licze na to, ze po prostu organizm potrzebuje teraz czasu na podjecie normalnej pracy i ze niedlugo wszystko wroci do normy. Musze doczytac czy antydepresant jaki biore moze miec wplyw na cykle.

Tak. Mialam ksiazkowe cykle. Zegarki mozna bylo nastawiac na ich podstawie :) moge smialo powiedziec, ze co do godziny mialam cykl. Nawet wiedzialam w ktorym momencie dochodzilo do owulki. A teraz porazka.

Licze na to, ze po prostu organizm potrzebuje teraz czasu na podjecie normalnej pracy i ze niedlugo wszystko wroci do normy. Musze doczytac czy antydepresant jaki biore moze miec wplyw na cykle.

jak ja przestalam brac anty to od razu moje cykle wrocily do normy, owu tez wrocila wiec dziwne, ze Twoj organizm az tak oberwal :no:

Tez sie dziwie :/ no ale antydepresanty dzialaja na mozgownice, wiec moze to byc powod.

A antydepresantow nie chce jeszcze odstawiac bo kazdy miesiac dluzej z lekami zmniejsza ryzyko nawrotu depresji. Wiem, ze jak sie pojawia 2 kreski to bede musiala odstawic ale to moze sie zdarzyc za kilka miesiecy a to zawsze kilka miesiecy dluzej na lekach.

reklama
Teraz nie ma sensu bo i tak mi powiedza zeby najpierw kupic testy owulacyjne, obserwowac i tak na powaznie zajmia sie dopiero po roku bezowocnych staran. Wczesniej nie ma szans nawet na monitoring cyklu. Znam juz na wylot holenderska gadke :p

Do góry