reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziewczyny specjalistki [emoji3] a ja mam pytanie odnośnie owu. Od zawsze cykle regularne 29 dniowe. Kalenarzyk wyznacza owu na 15 dc, wiadomo oblicza jak komputer. Za to ja kulminacje śluzu plodnego takiego,, białko jaja kurzego,, mam zazwyczaj 13/14dc po czym na drugi dzień zawsze jest już metny i biały. I teraz się zastanawiam czy byście obstawialy jak komputer pokazał czy bardziej z obserwacji śluzu????

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się wydaje, że dzień przed owu to jest szczyt śluzu.
Ja mam to samo .. Jednego dnia się ze mnie wylewa, boli mnie jajnik, a na drugi dzień już śluz kremowy i brak bólu.
Ja bym się sugerowała i tym i tym.

1477726476920.jpg

Nie potrafie lepszego zdjecia zrobic ..jest to pink test super czuly

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477726476920.jpg
    1477726476920.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 236
Dobrze Ci napisałam. Szczyt śluzu następuje 24 godziny przed owulacją. Zobacz co znalazłam:

Towarzyszy temu uczucie wilgotności i śliskości w okolicach zewnętrznych narządów płciowych. Ostatni dzień, w którym stwierdza się opisywane objawy, poprzedza dzień owulacji o ok. 24 godziny. Póżniej śluz znów staje się gęsty, lepki, mętny, czasami też zanika zupełnie i nie występuje aż do miesiączki. To okres niepłodności poowulacyjnej, który występuje od 4. dnia po szczycie płodności.

Megan, a widać drugą kreskę teraz na teście?

Masz drugi test żeby nasikać ?
No cos tam widać jeszcze :) myslalam ze po 3 godzinach te plamy i zacieki znikną .. Nie mam wlasnie bo wczoraj w aptece sie skonczyly :o zaraz jade do sklepu to wstapie do rossmana i kupie chyba z 3 testy ..ah ale zaczynam panikowac

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry