reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Może ja też pomyślę o diecie na PCOS... Za tydzień mam wizytę u gina, to się okaże jakie mam szanse bez żadnych "wspomagaczy".
Lanvin kawa rozpuszczalna z dwoma lyzeczkami oleju kokosowego nierafinowanego i blenduje się;) mi nawet smakuje, przepyszne nie jest ale jest ok;)
Moje 2 kolezanki dzieko diecie w ciazybez lekow, mimo, ze wczesniej braly leki na owu itd. JJajniki/ organizm dobrze zareagował na dietę i zaczął lepien pracować:) jedna po dwoch latach staran przeszła na dietę bez lekow już i po 4 miesiącach na diecie wlasnie w 6tc :)

reklama
Jak tak czytam
o waszych oczekiwaniach na test to widzę siebie. W jednej chwili mega ekscytacja, ze pewnie sie udało i zrobię wczesniej test. Za chwilkę spadek na ziemie i stwierdzenie, ze przecież na pewno sie nie udało. Objawy niesistniejace, nawet nic sobie nie wmawiam :) piersi siedzą cicho, co nigdy sie nie zdarza bo zawsze przed @ bola masakrycznie. Wiec myśle, ze nie było owu. Wiec na pewno ciąży nie ma. Ale i tak test chce sie zrobic. Całe szczescie kupiłam duuuuuzo na ebay wiec moge sikać haha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze mówiac to ja te testy i tak jakos bez przekonania robie... niby wiem ze za wczesnie, niby wiem ze nadzieja i kolejny test. Ale jakos tak mało emocji jednak w tym wszystkim. Nastawiam sie jak cholera, a jak przychodzi co do czego, to myśli "no przeciez to niemozliwe, daj se spokoj, ludzie sie tyle czasu o dzieci staraja a ty byś chciala juz...". Ech.

Haha...w sumie to mogło być zabawne :p Ja zaczęłam brać kwas foliowy miesiąc temu. Mówisz, że on ma jakiś wpływ? Nawet nie wiedziałam :) Ale kurcze, ja się ciągle zastanawiam, czy zaczynać starania już w tym miesiącu, czy jeszcze poczekać (pierwszy cykl bez antykoncepcji), co myślicie? Po odstawieniu anty jest duże prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej. Z jednej strony przy moim PCOS może łatwiej zajdę teraz, ale z drugiej strony, jeśli trafią się bliźniaki, to nie wiem co zrobię :o

Zabawne to było potem, jak @ przyszła, wyszłam na jakąs wariatkę :D Co do kwasu fioliowego, niektore dzieczyny na forum pisały własnie, ze po tym wcześniej bolą. Ale też i inaczej. U mnie fakycznie chyba sie sprawdza. Jak jeszcze brałam sam folik 0,4 to pół biedny. Ale odkad lece na femibionie z dawka 0,8, to mam wrazenie jakbym sobie cycki powiekszyła :p
Wiesz, zacząć zawsze mozesz. Niby łatwiej za 1 razem, ale to chyba tez zalezy ile czasu je brałas, organizm jednak potrzebuje troche czasu zeby sie ogarnąc z nową sytuacją.
Nie chce Cie straszyc, ale mam koleżanki, trojaczki, które sa własnie efektem tabletek :D :D

niestety za wcześnie, spróbuj zrobić najpierw owulacyjny jak wyjdzie prawidłowy to sa szanse tylko nam o tym napisz !!! a najlepiej pokaż jaki wyszedł . Ja też czekam ale mi jeszcze brakuje tydzień i też bede najpierw próbowała owulacyjnym

Wiem ze wczesnie, wiem, no ale co poradzisz :D lubie sie wykańczać psychicznie. Właśnie cos czytałam ze w ciazy owulacyjny wychodzi pozytywny, wiesz kiedy mniej wiecej po owulce? Teoretycznie była 16dc czyli 8.10...
Postanowiłam sobie ze jeśli w tym cyklu nici, to zaczne bardziej sie przykładać do tematu owulacji. A dzieki wam wiem od czego zacząć! :)

1476784691-anqqzo.jpeg
zrobiłam test owu.... jest ślad 2 kreski, co to oznacza?? Wy tez widzicie czy mam omamy? Mam 24dc

Ja wlasnie siedzę i popijam kawe z olejem kokosowym...zalecenie dietetyczki.
Od piątku dieta na pcos i io, wlasnie "sie układa" moj nowy jadłospis, az sie boje :p

Ja tez tak pije kawe, na początku nie mogłam znieść smaku ale teraz dodaje cynamonu i mam mieszankę wybuchowa! Mniam

Hamal a ty nie powinnaś brać clo na pęcherzyki i zastrzyk z owitrelle na owulke
lekarz pozwolił mi sie starać od października , w pierwsza ciąże zaszłam przy 3 próbie, w drugą za pierwszym razem bez testów, sprawdzania itd spontanicznie. Jeśli nie uda mi sie w tym miesiacu to w przyszłym pójdę do lekarza
bertha ma rację sprawdziłam na sobie trzeba testować długo i najlepiej dwa razy dziennie, przy piku wieczorny mi wyszedł prawidłowy poranny też a popołudniowy już duzo słabszy

reklama
Do góry